Ninas godaste Skagenröra

Kickar igång dagen med att bjuda dig på en riktigt god skagenröra, jag vet inte men jag tycker skagenröra hör till julen. Så gott till sillen och potatisen, också gott på en bit bröd bara. Här bjuder jag på min godaste skagenröra. Vill du göra något riktigt gott så satsa på toast skagen, det är magiskt gott som förrätt. Också gott att bara äta det till middag t ex. Älskar’t! 

Img 7666.jpgImg 7665.jpg
NINAS SKAGENRÖRA 

1 kruka dill
1/2 röd lök
1,5 dl turkisk yoghurt (funkar med creme fraiche också, då blir den fetare)
1 dl majonnäs
1/2 citron
300 g räkor
salt & peppar
Formbröd
löjrom avocado (valfritt)

Gör såhär:

1) Hacka dillen och rödlöken smått, lägg i en skål.

2) Ha i creme fraiche, räkor, majonnäs, pressa i saften av citronen, salta & peppra.

3) Skär bort kanterna på formbrödet. Stek i rikligt med smör, stek på ganska så hög värme. Stek tills brödet fått färg.

4) Ta ur brödet ur stekpannan direkt. Vi vill behålla frasigheten. Dela brödskivan diagonalt. Ha på skagenröra. Klicka på löjrom och servera med avokado och en citronklyfta.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat längst ned till höger i detta inlägg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

2019
Subscribe
Notify of
guest

13 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
1 year ago

Ett tips är ju att vispa crème fraichen så blir röran lite fastare 🙂 Annars är den helt perfekt 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Berit
1 year ago

Det är exakt det jag inte gillar med skagen, den ska vara exakt såhär lite halvrinnig. Mums! 🤤

Kristina
Kristina
1 year ago

Har alla ingredienser hemma (utom avokado men löjrom från Kalix), detta bl ir det när maken kommer hem från sjukhuset i morgon!

Lillemor Yding Solja
Lillemor Yding Solja
1 year ago

Tack för alla fantastiska recept som du gett mig i åt

niiinis
niiinis
Reply to  Lillemor Yding Solja
1 year ago

Tack själv för du gillar! ❤️

Anders Kennberg
Anders Kennberg
6 months ago

Till hur många toast är detta recept?

niiinis
niiinis
Reply to  Anders Kennberg
6 months ago

Skulle säga 4 stycken men det beror ju alldeles på hur mycket man vill ha på.

Birgitta Sandberg
Birgitta Sandberg
4 months ago

Välkommen åter till Sverige
Och tusen tack för alla goda recept som du delar med dig av
Alltid när jag ska bjuda på något gott , så läser jag dina först
💕 kram Bitte

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Birgitta Sandberg
4 months ago

Tack fina du! Det gläder mig! ❤️

Monica Tilly Fritzell
Monica Tilly Fritzell
1 month ago

Jättemumsigt!

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Monica Tilly Fritzell
1 month ago

🥰

Tommy lundh
Tommy lundh
1 month ago

Jag har i pepparrot men för övrigt samma ingredienser, tycker pepparroten ger en god smak!

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Tommy lundh
1 month ago

Mums!

Nästa inlägg

I’m coming home

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x