Kalljästa frallor

Godmorgon!

Sköna Söndag idag, här har det hunnit bakats kalljästa frallor till familjen. Tony har precis vaknat, jag snackar lite om det där på min Instastory. Han kan verkligen sova mellan 8-10 timmar i sträck per natt utan och vakna en enda gång. Medan jag är riktigt lycklig om jag får ihop 6 timmar i sträck och om jag lyckas somna om. Tänk vad olika det kan vara. Jag gjorde som sagt en deg igår kväll som fått jäsa i kylen inatt. Perfekt att bara gå upp, klicka ut på plåt och så in i ugnen på 250 grader. Nu står frukosten uppdukad här hemma till skidorna på TV:n som Tony älskar och titta på.

KALLJÄSTA FRALLOR, ca 9 st

1 msk torrjäst

5 dl kallt batten

1 1/2 tsk salt

1 msk honung

8 1/2 dl vetemjöl

2 dl havregryn

Gör såhär:

1) Blanda alla ingredienser i en bunke. Det blir en rejält kladdig deg.

2) Plasta in bunken och ställ i kylen i 8-10 timmar.

3) Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram bunken på morgonen och klicka ut ca 9 – 12 frallor beroende på hur stora du önskar dom. Vill du få dem lite mer ”rustika” så mjöla händerna och forma till frallor. Jag tog bara en sked och klickade ut dem på bakplåtpappersklädd plåt. Toppa med vetemjöl eller havregryn.

4) Sänk ugnen till 200 grader. Ställ i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. De ska få fin färg uppepå.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(så du inte missar några inlägg).

Kram Nina