Vietnamesiska vårrullar

Asiatisk mat

Med tanke på hur mycket jag gillar alla asiatiska smaker är det märkligt hur lite sådan mat jag lagar, det får det verkligen bli ändring på 2023, det är en sak som är säker.

Igår lagade jag vietnamesiska vårrullar med inspiration från ett recept som Jennie Wallden gjort. Nej men wow, alltså det var såååå såååå gott. Jag ändrade i receptet efter eget tycke och smak och kan bara säga, wow igen! Det här måste du testa! Så fräscht och framförallt galet gott.

Du behöver inhandla lite glasnudlar och rispapper. Glasnudlar i storpack hittade jag på en nyöppnad butik här i vår lilla stad, men det finns i vanliga affärer också.

VIETNAMESISKA VÅRRULLAR, 12 st

12 rispapper

150 g kokta avrunna glasnudlar

300 g strimlad kycklingfilé

1,5 dl böngroddar i burk

1 morot i tunna strimlor

1/2 gurka i tunna strimlor

1/2 bunt salladslök i skivor

1 kruka koriander

1 kruka thailändsk basilika

1 kruka mynta

Sås 1:

1 dl hoisinsås

1/2 dl solrosfrön

1 msk fisksås

1/2 limefrukt saften

1 msk vatten

Sås 2:

1 lime saften

2 msk fisksås

1 msk kokossocker (funkar med vanlig med)

1 stor klyfta vitlök (riven)

1 msk riven färsk ingefära

Någon nypa krossade chiliflakes

Gör såhär:

1) Stek den strimlade kycklingfilén. Salta och peppra. Stek tills den är genomstekt, behöver inte få färg. Är de stora bitar så strimla dem ytterligare, det ska vara smått strimlat.

2) Blanda ihop ingredienserna till respektive sås.

3) Ta fram grönsakerna och det gröna, ställ det åt sidan. Ta fram ett stort fat och fyll med kallt vatten. Snabbt doppar du rispappren i vattnet och så är det dags att börja montera direkt. Du gör rullarna en och en, här gäller det att jobba lite snabbt då rispapprena blir lite klibbiga när man blött ned dem, och de ska helst rullas ihop innan de blir för klibbiga. Så blöt ett i taget och rulla ihop det innan du börjar med nästa.

4) Ungefär 5 cm in från en kant fyller du sedan med lite kyckling, gurka, morötter, böngroddar, salladslök, mynta, koriander och basilika. Lägg detta i en avlång bunt. Sedan tar du kanten och rullar den ifrån dig ett varv. Vik in sidorna och rulla sedan ihop den som en kåldolme. Lägg dessa på en fuktig handduk utan att de rör varandra.

Doppa sedan rullarna i varsin sås, och så njuter du allt du orkar. Galet gott! Såserna är så galet goda så dom ska jag använda till mycket from nu.

Ps: Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

54
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
1 year ago

Tittar på Bytt är bytt och får lite ont i magen. Herregud vad du blir överkörd av din man. Jobbigt att se faktiskt.

niiinis
niiinis
Reply to  Mia
1 year ago

Vad tror du jag tyckte då? Hahaha…. Han var ju helt snurrig i kolan i det där programmet. Som vi har skrattat åt det där efteråt…. Producenten sa till oss att det ofta händer att man fastnar vid objekt, det är ett psykiskt fenomen tydligen. Och det var exakt det som hände, jag var vid mina sinnens fulla bruk, men Tony blev exakt det som producenten varnade oss för. Helt galet! Idag skrattar vi åt det, men det var inte så kul i bilen när vi var på väg hem….. för då fattade han också, att det inte var värt en halv miljon. Han trodde ju verkligen det i programmet. 😂

Img 0231.jpg

Nästa inlägg

Vad är det för matta?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x