Sirapslimpa i långpanna

Godmorgon Lördag!

Underbara fantastiska Lördag för här har ju soooool. Ska så fort jag skrivit klart till dig klä på mig och ge mig ut på en promenad. Jag kickar igång dagen idag med att ge dig ett recept på bröd som jag bakade i morse. Så enkelt sirapsbröd som du bakar i långpanna. Sväng ihop och grädda bara. Kan liksom inte bli lättare.

SIRAPSLIMPA I LÅNGPANNA

6 dl filmjölk eller naturell yoggi (jag körde oatlys)
7 dl rågsikt
1 dl ljus sirap
3 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt

Gör såhär:

1) Blanda alla ingredienser i en stor bunke, degen ska vara rejält kladdig.

B754F4D7-862B-487B-B168-D53F1F0B85EB

2) Klä en ugnsfast form (ca 30×20 cm) med bakplåtspapper. Bred ut degen i formen.

3) Skjuts in i ugnen i mitten på 175 grader. Grädda i ca 40-45 min. Den ska nå 97 grader invändigt, då är det klart. Täck för med lite bakplåtspapper om den blir lite för mörk mot slutet.

Sååå gottigt detta! Du måste verkligen testa. 👍🏼😍

Gillar du recepten får du jättegärna klicka i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Kram Nina

166
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tina Johansson
Tina Johansson
1 year ago

Ser jättegott ut! Hur håller det sig? Ellerär det kanske bäst att frysa in och ta upp efterhand?

niiinis
niiinis
Reply to  Tina Johansson
1 year ago

Den håller rätt bra måste jag säga, men jag brukar dela upp den och frysa den i delar så att säga. ☺️

1d660606 b0c7 4971 bc80 ef61801f4168.jpg

Nästa inlägg

Storstadspuls

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x