MÅNDAGLISTAN

Innehåller annonslänkar genom reklam för Lindex och BookBeat.

Godmorgon Måndag!

Vi kickar igång veckan med en MÅNDAGSLISTA då det inte blev någon Fredagslista. Minst lika härlig tänker jag, eller försöker jag i alla fall övertyga mig själv om. Haha….man måste ju försöka.

1) Hur ser din dag ut idag?

Jobb, jobb, jobb. På korsan och tvärsan. Jag har så mycket jobb just nu, det är jättekul men också lite för stressigt. Känner att jag har lite svårt att få till andra saker i livet just nu, det mesta handlar bara om jobb. Men, så är det, synd och klaga, det finns dom som inte har jobb.

2) Några tips att ta till för att göra veckan så bra som möjligt?

Jag har ju aldrig gillat måndagar. Mest för att jag är en ”familjemysfisare”, jag vill ha alla samlade och helst sitta ihop, då mår jag som bäst. När måndagen kommer så ska alla fladdra vind för våg igen. Haha, nu låter jag som en sjuk människa som vill låsa in familjen, men nej, inte så…. Bara att jag mår bäst när det är helg, lugn och ro, vi får vakna när vi vill och pysa runt hur vi känner för det och att vi är mycket tillsammans.

Men, så var jag ju tvungen att liksom råda bot på detta. Så ja, jag tog bara tag i den där klyschiga meningen: ”Ny vecka, nya möjligheter”. För så är det ju. Veckan blir det man gör den till. Under veckorna har du möjlighet att ta tag i nya projekt, förändra något du kanske är missnöjd med i livet, ta tag i den där hobbyn osv. Jag försöker också göra någon dag mitt i veckan till något härligt. En härlig middag, ett biobesök, ett cafébesök kanske ta tag i ett projekt hemma för att förnya något. Varje vecka bjuder på något härligt om du själv vill det, du själv styr över ditt liv i stor mån. Så det är bara att ta tag i det.

3) Har du gråtit något?

Ooooooh ja, när gör jag inte det? Har det ens gått en hel vecka i mitt liv utan att jag gråtit? Jag gråter ofta, så är det. För mig är det en pysventil, det är så jag släpper ut allt i mitt HSP (highly sensitive person) liv. För mig är det som en befrielse att få gråta ibland, att få släppa ut tankar och grubblerier i en vulkan av förlösande gråt. Inte för att jag liksom fultjurar som jag kallar det, utan mer att jag symboliskt ser det som förlösande. Så känns det jobbigt och tungt i livet, gråt ut säger jag. Det släpper på det värsta. 🤍

I veckan grät jag bla till Börje Salming program på TV:n. När flaggan hissades till taket och sången samtidigt, nej men det var så vackert och sorgligt samtidigt.

4) Veckans fundering?

Jag håller på och startar en webshop förstår ni, ja det är första gången jag yppar det här. Så är det, och det är en av anledningarna till att jag är överöst med jobb. Det är skitkul men oj så mycket funderingar och tankar det för med sig. Inom ett par veckor hoppas jag att den kommer vara igång, kan bli tidigare också. Jag berättar såklart för er när det är dags!

5) Veckans planering?

På tisdag är det den 14/2 och Alla hjärtans dag. Jag som alltid förespråkat ”fira det som firas kan” har bokat bord åt oss i Stockholm. Jag och Tony firar 17 årig förlovningsdag den dagen så det tänkte jag att vi såklart skulle fira alldeles extra. Vi har relativt tidig sittning så vi hinner hem och mysa en stund också. Tonåringen är nämligen inte jätteintresserade av att hänga med sina föräldrar på en romantisk middag och ”Mellan” har fullt upp inför sin flytt så dom får stanna hemma medan mamman & pappan tar några timmar till en dejtnight. Ser fram emot det, sådär så jag planerar outfit och allt. Ibland behövs dessa dejtnights alldeles extra mycket och nu är det så, vi båda har jobbat galet mycket och jag med mitt förklimakterie och alldeles för mycket och tänka på och massa motgångar i mångt och mycket känner att det verkligen behövs lite tid på tu man hand. ❤️

Senare i veckan väntar osteopat besök för både mig och Tony. Ja han är så stel och har ont på ställen av alldeles för mycket träning och padel så han behöver sig också en omgång.

6) Veckans tips?

Ja jag måste tipsa dig om att Lindex har 20% på damkläder och underkläder. Gäller för dig som är medlem, kostar ju inget att vara det och väldigt fina erbjudanden titt som tätt.

Älskar man inte alltid prickigt? Jag gör det i alla fall, alltid gjort. Ett mönster som faktiskt aldrig verkar gå ur tiden. Blusen hittar du HÄR.

Ju mer jag springer på den här blå färgen desto mer gillar jag den. Snacka om färgboost de luxe alltså. Love it! Finns HÄR.

Sååååå snygg! Åh den här föll jag pladask för. Klä upp med klackar, vardagsklä den till tights och sneakers. Finns HÄR.

Sköna tröjor med puffärm i härliga färger. Snyggt till jeans eller raka byxor. Finns HÄR.

7) Vad blev det för frukost i morse?

Min supersmoothie som jag dricker nästan varje morgon, eller så tar jag den som en mellis under dagen. Alltså vilda blåbär är nog det nyttigaste du kan boosta dig med. Visste du tex att blåbärsris är den enda bär/fruktväxten i världen som kan återbilda sig även om den brinner ned till grunden, utan att det behövs frön för det. Blåbär innehåller massor med bra anitoxidanter. Hjälper till att boosta immunförsvar och läker kroppen. Så har du inte fått in frysta blåbär i din dagliga kost, tips tips – sätt igång. Det ska inte vara odlade utan de vilda som växer t ex här i våra skogar. Finns ju även i frysdisken tack och lov för oss som inte gillar att plocka blåbär. ☺️

Min Blåbärssmoothie:

2 bananer

2,5 dl frysta blåbär

2 urkärnade dadlar

1 1/2 dl vatten

Släng i allt i en blender och sen är det bara till att njuta, jag älskar den. Fräsch, god och mättande. Det blir väldigt mycket så ibland spar jag och dricker senare under dagen eller när jag blir sugen. 

8) Vad gjorde du igår kväll? 

Sov på soffan! Haha, det blev inte roligare än så. Jag efterlyste filmer och sen somnade jag ifrån allt.

9) Säg en grej du verkligen vill göra som du ska ta dig tid för den här veckan!

Meditationer! Jag har börjat och känner att jag verkligen ska ta tag i det på allvar denna veckan. Du vet, avsätta tid i kalendern till det. För mig är morgnarna enklast och bäst så jag ska faktiskt avsätta tid till det varje morgon. Minst 5 minuter varje dag.

På BookBeat finns så många fina meditationer, både för nybörjare och såna som är vana mediterare. Du kan lyssna helt gratis i en hel månad på Book Beat. Bara registrera dig snabbt HÄR så får du lyssna gratis.

Här är en jättebra med Ulrica Norberg, för ökad kraft och avspänning. Stoppa i hörlurarna och så ta lite egentid i en timma. Man känner sig som pånyttfödd. Denna meditation passar både nybörjare och vana. Finns HÄR.

Det finns 3471 olika meditationer att välja mellan så vi har att göra och hinner aldrig tröttna på någon. HÄR hittar du massa olika att välja mellan.

10) Innan vi gör måndag på riktigt, vilket ord ska du hålla hårt i hela veckan?

Kör hårt men kom ihåg att avsätta tid till återhämtning. 🤍

Ha en fin början på denna vecka så hörs vi snart igen.

Kram Nina

81
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
1 year ago

Fint att du väljer att uppskatta att du har ”för mkt” att göra av hänsyn till oss som inte har något jobb. Jag studerar sen i höstas men bytte även till ett jobb där jag skulle få jobba det jag ville och kunde. Sen helt plötsligt innan jul så behövde dom mig inte mer, sååå förtvivlad. Visst, jag vet att man kan söka nya jobb, men dom växer inte på träd nu, särskilt inte där man kan typ komma och gå som man vill i förhållande till skolan.

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
1 year ago

Jag förstår, jag har själv varit arbetslös (var med om samma som du ungefär) och kämpat länge med att få ett jobb så jag vet hur det känns.

Ge inte upp, rätt vad det är så dyker det upp ett arbete som passar och som känns bra.

Img 0925.jpg

Nästa inlägg

Hönökaka i långpanna

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x