Godmorgon och pannkaksröra

Godmorgon min vän!

Urusel bloggare här som låtit bloggen stå still i 2 dagar. Vi kom hem från Kungsberget och sen gick det i ett. Ibland fattar man inte var tiden tar vägen riktigt? Märkligt fenomen.

Jag har lagt mig till rätta i soffan nu med katten som ligger och trampar och ska blogga och uppdatera er. Kände att jag bara ville in snabbt och ge dig ett livstecken.

Så länge tipsar jag dig om att kanske svänga ihop pannkaksröra. Ett sånt perfekt recept att svänga ihop på en Söndag när man vill ha lite lyxigare frukost.

PANNKAKSRÖRA, ca 2-3 p

2 dl vetemjöl (mjölmix för glutenfritt + 1 msk fiberhusk) 3,5 msk strösocker 3 tsk vaniljsocker en nypa salt 1 1/4 dl mjölk 3 äggulor 3 äggvitor

Gör såhär:

1) Blanda vetemjöl (mjölmix +fiberhusk), strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor. Vispa äggvitorna till ett vitt skum, jag brukar ha som riktlinje att det blir små bergstoppar när jag lyfter ur visparna ur smeten, ja då är det klart . Vänd ned detta i smeten försiktigt så fluffigheten blir kvar.

2) Klicka i smör i en stekpanna och smält på låg värme. Obs, det måste vara låg värme annars bränns pannkakan innan den gräddats klart. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.

3) Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad. När den är genomgräddad så drar du isär pannkakan till små bitar – ca 2-3 cm stora. Jag använde två trägafflar. Häll i lite mer smör och grädda den någon minut till.

4) Servera med pudrat florsocker över, lite sylt och eventuellt lite vispad grädde och jordgubbar. Sååå gott!

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

41
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 1659.jpg

Nästa inlägg

FYNDLÅDA och sista morgonen

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x