ANNONS

Banankaka med kaffe

Goddagens Tisdag!

Ja men sportlovet är över och man & barn gav sig av tidigt till både skola och jobb igår. Kvar blev jag här hemma med massor av jobb också. Kommer fortsätta ungefär likadant idag. ☺️ Det är alltid lite trögt att komma igång efter Milo varit ledig känner jag. De tidiga morgnarna är alltid lite svårt att komma igång med efter slappa dagar. Men men, man är ju inne i det ungefär efter en kvart så varför ska jag sitta här och klaga?

Sockerkaksform HÄR.

Äntligen har jag fått testa min nya form. Nej men jaaaaa, den är sååå ljuvlig. Precis som alla de andra formarna från NordicWare. Kakan lossnade redan innan jag ens vände den upp och ned kändes det som, den bara gled ned på skärbrädan utan att jag behövde rucka eller banka något på formen. Så smidig!

Assietter från Rörstrands Mon Amie serie HÄR, kaffekoppar HÄR. (Båda på kampanj just nu!)

Jag bakade en banan och kaffekaka som blev så fantastiskt jädra saftig alltså. Den blev perfekt om jag får säga det själv, såå såå nöjd! Du måste testa den här.

BANANKAKA MED KAFFE, ca 24 bitar i denna form

3 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl starkt kaffe

100 g smält smör

4 övermogna bananer

Gör såhär:

1) Sått ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med kokosflingor, använd en stor form då detta är för en stor kaka på ca 2 liter. Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt pösigt i en bunke. Tänk att du ska vispa med elvispen i ca 5 minuter.

2) Häll i vetemjölet och bakpulvret, (använd gärna en sil av något slag för att mjölet inte ska klumpa sig, förslagsvis en sån HÄR), vänd och blanda allt försiktigt med slickepott (jag har dessa slickepottar, rejäla och stabila.) Detta för att vi vill behålla luft i kakan, använder du elvisp slår du bort all luft du just vispat i smeten.

3) Häll i avsvalnat starkt kaffe, mosade bananerna och smält smör. Blanda i det med slickepotten. Häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-55 minuter eller tills kakan är torr när du känner med sticka.

Tips: Gör gärna en glasyr till kakan, tag då ca 2,5 dl florsocker och 1 1/2 msk starkt kaffe och blanda. Häll det över kakan och toppa med lite kokosflingor.

För glutenfritt: Byt ut mjöl mot glutenfri mjölmix och 1 msk fiberhusk.

För laktosfritt: Byt ut smöret mot laktosfritt smör.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

173
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra J
Sandra J
1 year ago

Supergott..själv tar jag alltid lite kanel i oxå!!! Barnen älskar 🥰

Nästa inlägg

Längre, starkare och tjockare hår

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x