Godaste Prinsessrulltårtan

Fössta tossdan i mass

Jajemen, brukar aldrig fira men bannemig att vi ska idag. Jag har gjort mig till lite extra förstår ni. Mamma och pappa kommer på lite fika ikväll så jag har svängt ihop en liten fuskis skulle man väl kunna säga. Denna dag är ju traditionen att äta prinsesstårta, men en stor prinsesstårta kändes mastigt så jag gjorde en supergod prinsessrulltårta istället. Dock så blev det inte helt äkta, hade ingen grädde hemma så fyllningen och toppingen är gjord på cream cheese. Tips är verkligen att använda det, mycket fastare än grädde och lite syrligt, supergott blir det.


Supergod Prinsesstulltårta, ca 10 bitar

2 ägg

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Fyllning:

1 dl hallonsylt

300 g cream cheese (Philadelphiaost)

3 msk hallonsylt

1 msk florsocker

Dekoration:

Marsipanrulle rosa

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Jag brukar vispa i några minuter.

2) Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta i det i smeten. Vänd runt med en slickepott så du får en jämn följsam fluffig smet.

3) Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred smeten i en avlång rektangel över plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min. Den ska få fin färg uppepå. Ta ut och stjälp upp på ett annat bakplåtspapper. Låt den svalna helt.

4) Bred på hallonsylt på hela. Vispa sedan samman cream cheese, 3 msk hallonsylt och florsocker. Bred över sylten. Spar gärna lite till dekoration också.

5) Rulla ihop rulltårtan från långsidan. Rulla sedan in den i marsipanrullen. Dekorera med creamcheesefyllning och några hallon. Pudra över lite florsocker.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

49
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helen
Helen
1 year ago

Jag kom precis på att jag inte sett dig på instagram på ett tag, nu hittar jag inte dig där, är det nåt tok eller är det hos mig det fulaste?

Helen
Helen
1 year ago

Skulle stå felas inte fulaste 😅

niiinis
niiinis
Reply to  Helen
1 year ago

Jag är kvar där, har inte försvunnit någonstans. ☺️

Img 5247.jpg

Nästa inlägg

Morgonrutiner jag mår bra av

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x