Burrata och besök på Pinchos

Godmorgon underbara Söndag

Har ju inte varit ett ”fan” av Söndagar tidigare men med åren förstått att gå runt med Söndagsångest ju inte är en god idé. En hel ledig dag går ju till spillo om man går runt och har ångest för att veckan drar igång igen. Bättre att njuta av de där två dagarna varje vecka som är ledig ju. Tips till dig som också går runt med Söndagsångest, försök njut av den lediga dagen istället.

Igår hade Milo sin första fotbollsmatch med sitt nya lag, han gjorde en fin insats pojken min. Vet ni att han vuxit så mycket på sista tiden och utvecklats massor så jag kände knappt igen honom på fotbollsplanen. Låter förmodligen inte klokt, men förutom att jag ser lite dåligt så har jag inte sett honom spela sen vi åkte hem från Spanien. Det är ju några månader sedan nu och han utvecklas i raketfart nu tonåringen. Han sprang liksom på ett helt annat sätt än vad jag är van vid, snabb och var verkligen hård i närkamperna. Galet hur fort det går i den här åldern, hade nästan glömt ju….det är 10 år sedan sist jag hade tonårsbarn, tjusningen med att ha ett sladdbarn.

Att vara fotbollsföräldrar en riktigt kall dag i mars, ja det ger Rudolf med rörda mulen näsor. Satan så kallt det var att stå och titta, holy moly. Benen kändes som små ispinnar. Det var skönt och komma hem och värma sig en stund innan vi skulle iväg igen. Vi hade nämligen bokat bord på Pinchos efteråt för att fira första matchen i nya laget, Milo har längtat efter Pinchos sen vi flyttade till Spanien. Igår var det äntligen dags.

När vi varit hemma och Milo duschat och klätt på sig drog vi iväg. Kolla vad vi lyckades se? Venus och Jupiter, dom syns ju kraftfullt just nu. Venus är den som lyser starkast. Sett att många fotat och skrivit om det så blev glad att jag lyckades se det också. Tydligen har polisen fått många oroliga samtal om ljusfenomenen på himlen. Anledningen till att de syns så bra nu är att de befinner sig i konjunktion, det innebär att två himlakroppar ser ut att befinna sig nära varandra. Planeterna befinner sig egentligen flera hundratals miljoner kilometer ifrån varandra, men från jorden ser det ut som om de är precis bredvid varandra.

Pinchos bjöd på både värme och god mat, lite nytt på menyn hade dom också. Jag var tvungen att testa några av godsakerna. Älskar förresten att man alltid får popcorn medan man beställer mat. Perfekt aptitretare om du frågar mig, salt krispigt och gott. Min panna ser förresten lite rolig ut, någon konstig reflektion från lampan. 6619982D-9A33-4524-86F1-61E42CB83818


Igår valde jag edamamebönor (tips – så galet goda), crispy cauliflower (såååå gott – kommer absolut ta fler ggr), oliver (dessa är dom som nästan smakar smör, asgoda), asian cucumber (hade svinhöga förhoppningar då jag älskar asiatiska smaker – men detta var en flopp, smakade bara jättesalt), burrata (kan liksom aldrig bli fel – älskar burrata).

Burrata med marinerade tomater brukar jag göra, det är såååå gott och passar perfekt som förrätt eller bara ett gott tilltugg. Jag har ett recept från Zeta som jag brukar gå efter.

Burrata med marinerade tomater

1 rumsvarm burrata

100 g romantica tomater (godast)

1/4 dels burk ugnsbakade tomatklyftor (Zeta)

1/2 kruka färsk basilika

1/2 msk balsamvinäger invecchiato (Zeta)

1 1/2 msk olivolja

salt & peppar

Gör såhär:

1) Skölj och skär varje tomat i 4 klyftor. Lägg i en skål.

2) Tillsätt de ugnsbakade tomaterna. Ha i balsamvinäger, olivolja, salt & peppar.

3) Ha också i sönderbrutna basilikablad. Låt allt stå och marinera i minst 20 min. Spar gärna några basilikablad till servering.

4) Servera tomatsalladen med burrata. Ringla gärna över lite balsamvinäger över burratan och strö på lite salt & svartpeppar också innan servering. Toppa med basilikablad. Sååå sååå gott!

Mitt lilla gäng! ❤️

Avslutade givetvis med efterrätt! Den här var gooood. Kolaglass smaksatt med brynt smör, frasiga salta chips och salt karamell. Toppad med vad jag tror är små daimcrisp.

Mysig avslutning på Lördagen. Sen hem och dåna av i soffan. Perfekt om du frågar mig.

Nu ska vi ta tag i söndagen här. Har bakat bröd då vi traditionsenligt njuter av lite Vasaloppssöndag i soffan. Vi hörs sen igen.

Kram Nina

52
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
1 year ago

Hej, igår lördag så kollade jag på Ullared innan Mello. Tyckte jag såg ngn bekant och insåg då att det var Tony och du dök ju upp senare också. Roligt att se, ngr år sen var det iaf…..ha en fin o härlig söndag

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
1 year ago

Ja det var flera år sen vi var med den där reprisen har gått säkert 10 ggr. Haha…. 😅 Det var kul! 🥰

Annika
Annika
1 year ago

10 år sedan du hade en tonåring? Är din mellanson 29?

niiinis
niiinis
Reply to  Annika
1 year ago

Nej men 10 år sedan Mellan var i Milos ålder. Tonårsfaserna är ju inte prick lika från de fyller 13 till de blir 19.

Annika
Annika
Reply to  niiinis
1 year ago

Haha ok då fattar jag😂

Nästa inlägg

10 populäraste recepten med korv

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x