Punchrullar – Punchrullens dag


Innehåller annonslänkar

….jag älskar verkligen Temadagar, jo men det är ju något kul sådär i vardagen som inträffar. Det är ju en jäkla stress för mig dock som har det jobbet jag har. Jo men jag, som jobbar med mat & bak, borde ju stå här nu med 148 punchrullar i 100 olika färger och smaker. Jag menar, det är ju faktiskt Punchrullens dag. Gör jag det då? Eeeeh, nope! Inte alls! Jag brassade dock till ICA och handlade allt till Punchrullarna och så gjorde jag några, fuskade ihop några kanske jag ska säga? Det tog på pricken mindre än 5 minuter och blev såååå goda! Så man behöver ju inte göra det svårt om man inte vill, det vill jag säga med detta inlägg. Man kan göra det enkelt för sig och ta bort allt som är stress kring dessa temadagar. Sen stannar ju faktiskt inte jordens av att du inte gör något dessa temadagar. Livet löper ju liksom på ändå. Haha… ja men vad tusan. Vi måste avdramatisera och bara göra om man har tid och tycker det är kul och värt det, inte annars.

Mina punchrullar till Punchrullens dag innehåller inte punch, men dom innehåller arrak och det är kanske det godaste jag vet i livet. Arraksbollar…. Mmmm, svimmar nästan när jag tänker på det. Dessa punchrullar blev olika stora och inte alls så snygga, men vet du, faaaaarligt goda! Jag valde att göra dem rosa idag, originalet är ju med grön marsipan och mörk choklad i ändarna. Det där gör du som du vill. Detta är en snabbvariant, i vanliga fall ställer man smeten i kylen i 30 min men jag hoppade över det, förvara dem i kylen när de är klara kan du däremot göra. Vet ni förresten varför de kallas även dammsugare? Jo, två saker. Det ena är att den påminner om 20 talets dammsugare. Det andra är att det sägs att konditorerna ska ha gjort punchrullar av golvets smulor och dränkt det i punch så man inte känner mögelsmaken. Huuuu…. Jaja, dessa är inte gjorda på några smulor från golvet i alla fall. 😅

De fina fatet hittar du HÄR. Älskar hela den serien, kakfatet/tårtfatet (<klickbar länk) är ”to die for” fint. Likaså tillbringarna, den stora tillbringaren och den lilla. Kolla äggkopparna också! Åååååh, så söta!

Älskar våra stora tekoppar (<klickbar länk) också, gissa om det är både mysigt och gott och sitta och dricka te ur dessa på kvällen? HÄR hittar du massor med Mon Amie.

Punchrullar ca 8-9 st

2,5 dl smulad sockerkaka (jag köpte färdig idag men har ett riktigt bra recept HÄR)

25 g rumsvarmt smör

0,75 msk kakao

2 krm arraksarom

1 nypa salt

Ca 25-50 g smält vit choklad

Rosa marsinpanlock

Gör såhär:

1) Smula sockerkaka smått i en bunke. Ha i rumsvarmt smör, kakao, arrak och salt. Pressa runt det med en slickepott eller så tar du en elvisp.

2) Forma till avlånga runda bitar, klä varje bit med marsipan. Gör du den lite långsammare varianten så kan du rulla degen till två lika långa ormar som du ställer i kylen i en halvtimma. Klä rullarna med marsipan och sedan skär du varje i ca 4 bitar.

3) Doppa ändarna i den smälta chokladen. Låt de svalna på lite bakplåtspapper. Sedan är det bara att servera.

Gillar du receptet får du gärna klicka i tummen upp under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

53
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 4736.jpg

Nästa inlägg

Veckomatsedel

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x