Innehåller Annonslänk

Makaronigratäng med chorizo

Lill-Lördag är här!

Ja men en liten mitt i veckan dag med allt vad det innebär, här hemma ska det testas nya recept och drickas bubbelvatten ut vinglas. Jag ska på en spännande grej ikväll, jag ska testa rullmassage idag. Hört att det ska vara väldigt bra för onda ryggar och stela kroppar så det ska bli väldigt spännande. Hoppas att det gör gött för den här arma kroppen och framförallt ryggen.

Igår lagade jag en gratäng som blev såååå himla bra och familjen älskade. Alltid så roligt när det blir sådär pangbra. Lycka! ❤️ Hittade receptet på Allt om Mat. Den här svänger du ihop på nolltid och så sköter sig det mesta själv i ugnen, älskar man inte såna recept? Det gör i alla fall jag.

Makaronigratäng med Chorizo, 4-6 p

4 dl snabbmakaroner

Ett par teskedar olivolja

3 dl smakrik ost

3 chorizokorvar (funkar även med någon annan korv, Bratwurst, Frukostkorv osv.)

4 ägg

1 liter mjölk

2,5 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 tsk oregano

Ca 10 cocktailtomater

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Häll i de okokta makaronerna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja över makaronerna.

2) Ta ca 1 dl av den rivna osten och ha på det över makaronerna.

3) Skiva korvarna i slantar, häll i dem i formen också.

4) Vispa samman ägg och mjölk och alla kryddor. Häll i det i formen. Ställ i ugnen i ca 15-20 min.

5) Under tiden delar du cocktailtomaterna. Ta ut formen och ha i tomathalvorna. Ha på resten av osten och skjut in i ungen igen i ca 15-20 min tills det fått fin färg.

Servera med grönsallad och en god dressing, tipsar om min vitlökssås, recept HÄR.

TIPS: Om den här blir kvar i kylen några dagar så tipsar jag om att steka en bit när du värmer den. Det blir suuuupergott och lite krispigt.

Jag fick tips om dessa stekpannor från flera följare på min Facebooksida (FB-sidan hittar du HÄR). De skulle vara toppenbra, de är non-stick stekpannor i lättviktsgjutjärn så man kan använda köksredskap i metall på den, och diska den i diskmaskinen. Kan inte annat än hålla med om att de är bra, jag är supernöjd! Du hittar den stora HÄR, den lilla hittar du HÄR.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

73
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
1 year ago

Funkar det med idealmakaroner istället för snabb? 🙈 Och tror du man kan ha 50/50 av grädde och mjölk? 🤔 Tack ännu en gång för en UNDERBAR blogg ❣️❣️

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
1 year ago

Men åh! Tack snälla för fina ord. ❤️

Risken är att makaronerna inte hinner bli klara om du använder ideal…. Däremot blir det nog supergott om du delar upp mjölken med lite grädde. Mums!

Berit
Berit
1 year ago

Åh en riktig matlådemiddag 🙂 Den är ju perfekt! Måste prova den. Spännande med stekpannan och min börjar vara riktigt dålig så kanske måste jag unna mig en ny. Ha en bra dag

niiinis
niiinis
Reply to  Berit
1 year ago

Ja men perfekt för det! Älskar man inte matlådor i veckorna? 😍😍😍

Nästa inlägg

Punchrullar – Punchrullens dag

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x