ANNONS

Västerbottentartletter och påsktips

Godmorgon!

Det är Tooorsdag och jag börjar redan känna av Fredagspeppen, är det vädret? Solen får en ju onekligen mycket mer pepp på livet, så är det ju. Har ni planerat livet över påsk? Det har inte vi riktigt, jag hade först en planerad jobbresa till Marbella men vet inte om den blir av nu? Blir den inte av så får det kanske bli ett sista besök upp till fjällvärlden över påsk. Typ njuta av de sista snödränkta bergen och fjälluft. Jag älskar ju det så det gör jag gärna även om det inte blir någon skidåkning denna gången heller, ryggen är inte stark än så den skulle klara ett eventuellt fall. Något som går att planera järnet nu redan är allt gott man ska äta i påsk. Nej men, jag längtar! Börjar med ett riktigt gott tips, dessa kommer smälta i munnen och smaka så ofantligt gott så dessa MÅSTE du nästan ha på påskbordet. De passar utmärkt som ett gott tilltugg till Fredagsglaset också, har tips på Fredagsdrink lite längre ned också.

Västerbottentartletter med räkor, 4 st

4 minitartletter (finns i välsorterade matbutiker)

50 g riven västerbottensost

1 ägg

2-3 msk grädde

25 g stenbitsrom eller löjrom

1/4 rödlök

1/2 dl creme fraiche

Färsk dill

1 dl handskalade räkor

Gör såhär:

1) Knäck i ägget i en bunke. Häll i grädde. Riv i osten och blanda runt lite. Häll i tartletterna. Ställ i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Äggstanningen ska ha stannat och fått lite färg.

2) Hacka rödlöken smått. Klicka på creme fraiche, löjrom och strö på rödlök, räkor och avsluta med en dillvippa.

Limoncello Tropical Prosecco Cooler, 2 p

1/2 flaska valfri bubbel, jag tog cava

6 cl limocello

3 cl Tropisk juice koncentrat

Färska hallon

Gör såhär:

1) Innan servering, ställ gärna glasen lite kallt. Lägg även de färska hallonen kallt, gärna frysen.

2) Häll i limoncello, tropisk juice koncentrat och sist på med bubblet. Dekorera med de frysta hallonen.

Så gott så det var inte klokt! Du måste testa.

Apropå påsk! Har aldrig ens tänkt tanken att ha en påskservis men när jag fick se detta helt ljuvliga set från Hammershøi så svimmade jag nästan. Kan vara det finaste jag sett, blev verkligen helt kär!

Tallrikar HÄR, vilken dröm att duka såhär på påskbordet. Så underbart vackert verkligen. HÄR hittar du äggen.

Så söta vaser att dekorera med, kanske får de första vårblommorna pryda dessa vaser på påskbordet! Finns HÄR.

Så fint att kunna dekorera en kvist med både stora och små ägg, de små äggen hittar du HÄR.

Hur söööta äggkoppar? Man blir ju alldeles lycklig. Finns HÄR. Det var extra fint med bruna ägg i tyckte jag.

Tiden springer mot vår nu, bara några veckor kvar till påsk. April, jag känner på mig att den kommer vara extra fin i år. Med massor av sol och härliga vårdagar ute på altanen. Tänk när man får köra den första grillen ute.

Nu ska jag fixa mig lite, ska iväg på ett möte kl 10. Sen ska jag nog handla lite för helgen. Kanske hittar en fin bukett hem till oss också.

Ha en fin torsdag så hörs vi sen igen!

Gillar du inlägget och recepten får du gärna klicka i det lilla hjärtat.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

75
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giggi
Giggi
1 year ago

Hej Nina
Jag visste inte att minitartletter finns att köpa färdiga,krustader har jag sett men det är inte samma sak. Spännande med jobb vecka i Marbella om det blir av. Hade så gärna önskat att min dotter som läser på universitetet i Stockholm kommer att hälsa på men tror inte det. För studerande har inget lov det är alltid nåt på gång med studierna,nåt projekt,tenta,viktig föreläsning osv. Sist var det jul jag såg henne,så jag förstår dig jätte mycket din längtan efter din son som flyttat utomland,kram ❤️🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Giggi
1 year ago

Jo det finns, väldigt goda också, bara fylla med var man vill. ☺️

Ja, saknaden efter honom är så stor. Varje dag saknas han på något sätt, men jag vet hur lycklig han är där och bara vi pratar flera ggr i veckan så håller jag mig lugn. ❤️

Annelie
Annelie
1 year ago

Vad är limocello?

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie
1 year ago

En slags likör, finns på Systembolaget.

B6d65433 a3a2 4e9e 8d5b 6b6911b55d96.jpg

Nästa inlägg

Frisörbesök och Ceasarsallad

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x