ANNONS

FREDAGSLISTAN och Silviamuffins

Dags för helg igen!

Hej underbara fantastiska Fredag. Idag blev det ett sent inlägg ifrån mig, planen var tidigare men den här dagen har gått i ett. Jag gör ändå min lilla Fredagslista tänker jag, bättre sent än aldrig.

FREDAGSLISTAN

Humör idag?

Jo men fint, pepp på Fredag. Ser fram emot helgen. Ska förena nytta och nöje typ. Att vara ledig gör också att man få lite viktiga saker gjort.

Dagens planer:

Lite sent omsider då jag ju sitter här i Fredagssoffan och just ätit varma mackor. Haha… men dagen har bestått av jobb, promenad, träning, lunch, rullmassage, handling och fredagssoffa.

Helgens Planer:

Lyckas övervinna tvättberget. Det bara ska gå! Ska också tvätta trädäcket ute, hämta ut ett kul paket för det i veckan. Du ska få se före och efterbilder, är sååå taggad! För övrigt inga större planer vilket känns skönt.

Vad gjorde du förra året den här dagen?

Satt och jobbade på hotellet och hade för första gången känt av min rygg när jag spelade padel, inlägget HÄR. Var detta det första upphovet till vad som sedan hände i oktober? Det undrar man ju faktiskt lite…..

Vad var det jobbigaste som hände i veckan?

I veckan somnade älskade Elin in, hennes familj hade lagt in ett inlägg om det på Elins Instagram. Jag har följt henne i många år. Elin var en väldigt speciell människa, utan att känna henne så påverkade hon mig och mitt liv så otroligt mycket. Elin orkade inspirera oss andra att leva våra liv, vara tacksamma för det vi har…varje dag med en outtröttlig energi. Elin fick vid sin diagnos ca 6 månader kvar att leva, hon levde drygt 3 år. Jag har aldrig varit med om någon med en sån kämparglöd, positivitet och kärlek till livet som Elin. Aldrig. Hon levde i sin svårt sjuka kropp i så många år med ett oerhört mod, en otrolig kraft och livsglädje ända till slutet. Jag har gråtit i flera dagar åt hennes bortgång. För att livet känns så oerhört orättvist många gånger. Åt vad hennes föräldrar ska känna, hennes tvillingsyster, syskonbarn. Jag har haft svårt att andas nästan…. Det påverkade mig så oerhört hårt.

Något jag tar med mig av Elins fantastiska energi är att fortsätta träna, för att jag kan. Det är att vara glad åt det jag kan vara glad åt, för att jag kan. Det är att bestämma mig för att välja glädje istället för oro och sorg, för att jag kan. Varje dag ska jag försöka göra det här!

Jag har nu köpt den vackraste pennan och blocket och börjat skriva tacksamhetsdagbok. Att välja det jag har att vara tacksam för varje dag och skriva ned det, förändrar livet. Det gjorde det för Elin, att välja tacksamhet varje dag förändrar liv. (Frågan kommer säkert – block och penna från Flying Tiger.)

Lyssna gärna på klippet på Nyhetsmorgon där Elin berättar om sitt sätt att fokusera på tacksamhet HÄR!

Vila i frid vackra ängel! Du kommer aldrig att bli bortglömd här och vi är många som kommer bära med oss allt du inspirerat oss med genom alla år. ❤️🕊️

Vad var det roligaste som hände i veckan?

Att jag kunde gå min första långpromenad alldeles själv. 😭😭😭 En sån oerhörd lycka att kunna gå långt igen och hålla någon form av tempo även om det inte är det som det en gång varit, men jag kommer dit också. Så tacksam så tacksam! Jag har inte kunnat gå ordentligt på 5 månader. Alltså den lyckan att äntligen kunna göra det går knappt att beskriva. Jag har saknat mina långpromenader så oerhört under dessa månader. Dom som hjälper mig att hålla mitt huvud ”rent” från oro och ångest, har inte haft den möjligheten nu vilket gjort att jag känt mig lite halv. Men nu….. jag får fortfarande ont av promenaderna men det är ingenting mot vad det var förut. Så jag väljer att ha lite ont, bara jag får gå mina promenader igen. Så tacksam!

Berätta om något mysigt som blev under veckan?

Vädret! Första dagen som man kände våren i luften var i veckan. Vi hade 11 grader och gassande sol. Kunde ha skinnjackan på mig bara, öppen också. Nej men vilken lycka!

Helgens Tips:

Rensa kylen! Det finns väl inget härligare va? Att få göra rent och ställa i ordning i kylen är en av de bästa känslorna, den där kylen är man in i och tittar för jämnan ju. Så varför inte varje gång få mötas av en härlig kyl där man hittar allt.

Tips! Detta måste jag börja samla på. ZWILLING har dessa vakuumlådor med lock som gör så maten håller upp till 5 ggr längre! Frys och ugnssäker, och perfekt för kylen. HÄR hittar du dem i olika storlekar.

Helgens tips på något gott:

Ska du kanske börja förbereda för Påsken. Ja då måste man ju provbaka och provsmaka lite 😜😝, tipsar dig verkligen om att baka dessa. Alltså gör det på egen risk, dom är föööööör goda. Dom smälter i munnen på ett sätt som är svår att förklara. Det är bara så gott så man smäller av lite.

SILVIAMUFFINS 12 st:

125 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Glasyr:

75 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

2) Häll i det smälta smöret. Knäck i äggen och rör om till en riktigt seg smet.

3) Fördela ut 12 muffinsformar, gärna i en muffinsform (<klickbar länk). Jag gjorde mina i silikonformar (<klickbar länk) funkar lika bra.

4) Ha i smet ungefär upp till hälften på formen. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. När det återstår ungefär 5 minuter tar du ut plåten och trycker till varje muffins med något runt, typ en stor kork t ex. Jag använde korken till vår soda streamer flaska (<klickbar länk). Tryck inte så jättehårt, det ska dock bli en liten nedbuktning i varje muffins där glasyren ska ligga och gojsa sig. Ställ sedan tillbaka i ugnen i ytterligre 5 minuter.

5) Dags för glasyren. Smält smöret, ta av kastrullen från värmen. Ha i florsocker och vaniljsocker. Rör om. Ha i en äggula så binder det samman glasyren.

6) Häll på glasyr på varje muffins. Det får gärna rinna lite på sidorna, det är bara göttigt med lite sånt. Låt glasyren stelna till lite. Ha till sist på lite strössel. Dessa muffins passar ypperligt på påskbordet eller varför inte barnkalaset? Eller bara för att de är så JÄKLA goda! 🙂

Ha nu en riktigt fin start på helgen och fortsättning också givetvis.

Kram Nina

42
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ankie
Ankie
1 year ago

❤️❤️❤️

Img 5291.jpg

Nästa inlägg

Tänk vad galet god mat man kan göra med en bit kassler!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x