ANNONS

4 underbara frukostar

Frukosttips!
Godmorgon Måndag. Vi kör igång en ny vecka. Ny vecka och nya utmaningar och också möjligheter att förändra saker till det bättre, mycket handlar om hur vi tänker kring saker. Ni vet tankens kraft som jag alltid pratar mig varm om. Jobbar med det själv nästan dagligen. Wow vad denna veckan kommer bjuda på blogginlägg, bäst att du håller i hatten och hänger med och kikar in lite då och då så du inte missar något.  Frukost var det ja…. Känns som man aldrig kan få nog av frukosttips! I alla fall så kan inte jag det, jag älskar frukost och blir lycklig på riktigt om man får till en sån där energirik och god frukost. Du vet när det känns som hela dagen blir som ett energisprång. Så funkar jag med frukost i kroppen!

4 underbara tips på frukost:

Grön Smoothie 2 stora grepp bladspenat (när du pressar ned handen i påsen och greppar en hög med spenat) 1 msk chiafrön 2 gröna äpplen 2 apelsiner (saften av) 2 dl kokosmjölk Gör såhär: I med allt i en blender, mixa till en slät smoothie. Häll upp i glas! Tips: Vill du ha den mer mättande så släng i en banan, vill du dessutom ge immunförsvaret en skjuts…. Riv i ca 2 cm ingefära!
Tipsar om dessa glas som säljs i 6-pack! Stora och fina, fint att dricka smoothie ur. Finns HÄR.
Ninas energirika granola 8 dl havregryn (ta glutenfria om du vill ha helt rena) 1 dl riven kokos 1/2 dl pumpafrön 1/2 dl solroskärnor 2 mogna bananer 1/2 dl kokosolja 1/2 dl kallt vatten 2 tsk malen kanel 1 tsk malen kardemumma Tips: Ha också i 1 dl hackade nötter Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke. 2. Mosa banan, blanda det sedan med vatten och kokosolja. Ha i det i de torra ingredienserna. Rör om ordentligt tills du har en form av klumpig röra. 3. Häll ut på en bakplåtpappersklädd bakplåt och bred ut den över hela. Skjuts in i ugnen i 1 timma. Rör om lite varje kvart. 4. Häll upp i en ren glasskål och förvara i skafferiet.
HAVREPANNKAKOR ca 8 medelstora: 2,5 dl havremjöl ( 3 dl havregryn som mixas till mjöl) 2,5 dl havremjölk (funkar med vilken mjölk som helst) 2 tsk bakpulver 4 ägg 0.5 tsk salt stek i kokosolja Gör såhär: 1) Mixa havregrynen i en blender tills det blir mjöl. Blanda sedan havremjöl med havremjölken. 2) Ha i salt och bakpulver, rör om. 3) Knäck i äggen och rör om efter varje. Se till att äggen är helt utblandade. 4) Stek lite mindre pannkakor så de håller ihop, jag stekte mina i kokosolja. Tips: Servera med vispad kokosgrädde med lönnsirap och citron i, och toppa med färska hallon.
Avokadosmörgås 2 skivor av mitt bananbröd, recept HÄR 2 msk cream cheese 1 avokado Ninas örtsalt 1 msk rosmarin torkad 1 msk timjan torkad 1 msk salvia torkad 1 tsk vitlökspulver 1 msk havssalt Gör såhär: 1) Bred smörgås med cream cheese. Skiva på avokado. 2) Blanda alla ingredienser till örtsaltet i en mortel. Mortla det till små små smulor. Förvara i en glasburk med lock. Tips: Ha på lite chiliflakes om du gillar lite hetta! Drick med en kopp kaffe, sååå gott.

Pricken är över i: et:

Det är hur man serverar frukosten. Lägger man ned lite själ och hjärta när man dukar frukosten så kan jag lova att hela upplevelsen blir ännu bättre!
Underbara assietter HÄR (REA nu)
Härliga koppar HÄR (REA just nu)
Serverings/skärbrädor HÄR (REA just nu)
En fin brödkorg HÄR
En fin kökshandduk till brödkorgen HÄR Ps: Gillar du receptet och inlägget får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.  Följ mig gärna här: Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

48
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
919f2162 b9ae 48d8 8d4c d39aa9469c4c.jpg

Nästa inlägg

Mysig helg

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x