ANNONS

Bästa recept på tårtbotten

Tårta i påsk?

Kanske planerar du att svänga ihop en tårta i påsk? Själv tycker jag påsken är en perfekt högtid för just tårta. Gärna med lite citron i. Tänkte jag skulle bjuda dig på världens bästa tårtbotten recept. Det här receptet blir verkligen sååå bra varje gång. Fluffigt och alldeles perfekt. Krävs lite arbete också vilket ju alltid är ett plus om man vill att något ska gå snabbt och smidigt!

Img 3169.jpg

TÅRTBOTTEN RECEPT

Till att börja med så finns det lite riktlinjer att gå efter vad gäller antal ägg.

Hur stor springform bestämmer antal ägg:

Till en 24 cm springform använder du 8 ägg. Till en 26 cm använder du 10 ägg. Gör du ännu större tänker du dig ett ägg för varje cm.

Tillvägagångssätt:

Knäck i alla äggen i ett stort glas. Därefter tar du fram 2 likadana glas, så du ska alltså ha 3 likadana glas. I det ena häller du upp strösocker och i det tredje hälften mjöl och hälften potatismjöl. Önskar du glutenfritt tar du potatismjöl i hela glaset. Du häller alltså upp det till samma nivå som äggen är.

Ha i bakplåtspapper i botten på springformen, smörj sidorna med smör, vill du ha en riktigt hög tårtbotten så täck även sidorna med bakplåtspapper.

1) Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Vi pratat typ 5 minuter här för att få den där riktigt fluffiga härliga botten. Blanda i 3 tsk bakpulver i mjölblandningen innan du vänder i det i äggsmeten. Blanda samman försiktigt med en slickepott tills du har en jämn fin smet.

2) Häll i smeten i springformen. Låt sedan botten bli klar på nedersta falsen i ugnen på 175 gr i ca 35 – 45 min. Det bästa är att öppna luckan efter 35 min (helst ej tidigare då botten kan sjunka ihop) och testa med en sticka. Är stickan helt ren och torr utan kladd är den klar. Jag brukar täcka min med folie efter mer än halva tiden för att den inte ska bli för mörk.

3) Ta ut och låt svalna, vänd tårtbotten upp och ned så du får botten uppåt. Då blir det jämnt och fint på toppen! Sedan delar du botten i 3 delar. Fyll sedan din tårta med valfri fyllning, här hittar du lite förslag på tårtor och fyllningar.

Bra utrustning:

Bästa silen för att slippa klumpar i smeten av mjölet (<klickbar länk)

Champagnefärgad Springform 24 cm (<klickbar länk)

Kvadratisk springform 24 cm (<klickbar länk)

Hjärtformad springform (<klickbar länk)

Ps: Gillar du recepten och inlägget får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

183
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kristina
Kristina
5 days ago

Tack snälla du för alla fantastiska recept 🥰🌺

Nästa inlägg

Underbara påsklov

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x