Ska vi känna oss lurade? En enda matvarubutik som faktiskt sänkt sitt pris!

Detta var ju intressant?

I slutet av mars duggade beskeden om prissänkningar tätt från de stora matbutikskedjorna. Först ut var Lidl som sänkte priset på över hundra varor. Ica och Coop följde efter med egna prissänkningar. I enlighet med vad kedjorna kommunicerat har de flesta butiker sänkt priser på hundratals produkter senaste veckorna. Vissa butiker har gjort enorma justeringar, tolv ICA Maxi-butiker har till exempel sänkt priset på över 5000 varor. Däremot har 250 av butikerna i analysen höjt priset på fler varor än de har sänkt priserna på. 122 butiker har gjort fler prissänkningar än prisökningar.

Willys är kedjan som sticker ut både när det kommer till antal sänkta varor och värdet av deras totalsänkning. Många av de stora matvarubutikerna har gjort som de sagt och sänkt priset på många varor men räknar man ut totalt så är det inte en prissänkning för konsumenterna.

Så med det sagt, ja vi blev nog lite lurade att tro att de sänkt priset i det stora hela, den enda butik som kan bevisa att det faktiskt gjort det är Willys.

Var handlar du?

Källa: HÄR

2
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Billigt till skafferiet

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x