ANNONS

Godaste Vardagsgratängen med fredagstwist

Godaste gratängen i mannaminne

I förrgår herreminjee att jag lagade en god gratäng, nej men hörni detta måste ni verkligen testa. Det blev så vansinnigt gott! Gjorde den dessutom lite ”ekonomisk” då jag fyllde ut den med linser. Vill ni dryga ut gratänger kan jag verkligen rekommendera linser. De ger mycket protein, precis som vanligt kött, dessutom är det billigt och köpa. Just nu är det t ex kampanj hos matsmart på de godingar som jag alltid använder, kolla HÄR (sååå billigt). Finns ekologiska också, till riktigt bra pris HÄR. Den här gratängen åt vi i flera dagar faktiskt och tröttnade inte en enda gång. Räckte säkert till sådär en 10 portioner.

Vet ni hur gott detta var? Vi åt det till en fräsch sallad med strimlad isbergssallad, strimlad gurka och strimlade morötter. Har ju världens bästa strimlade som jag använder när jag gör sån sallad, bästa! Finns HÄR. Gjorde en god vitlökssås till detta som det blev ljuvligt gott att doppa lite i. Recept på den kommer längre ned.

Godaste Vardagsgratängen med Fredagstwist

800 g köttfärs

1 lök

2 vitlöksklyftor

1/2 msk oregano

1 tsk timjan

2 tsk paprikakrydda

1/2 msk spiskummin

3 msk kalvfond

2 msk tomatpure

1 tetra krossade tomater (bra pris på dessa, finns i storpack också HÄR)

1 msk balsamvinäger mörk

1 tetra linser (se ovan, använde röda linser men man kan använda alla färger)

Topping:

1 1/2 dl riven ost

1/2 dl riven parmesan

Cocktailtomater

Tortillachips med ostsmak.

 

Gör såhär:

1) Börja med att steka upp köttfärsen. Hacka löken under tiden. När köttfärsen är brynt har du i hackad lök och pressad vitlök. Rör runt o h låt steka med i några minuter, löken ska börja ”svettas” och bli mjuk.

2) Krydda med alla kryddor, ha i tomatpure, kalvfond och balsamvinäger. Sist svänger du i linser och krossade tomater. Låt stå och puttra på medelvärme och rör om lite då och då. När den puttrat klart så ska den inte vara så vattnig.

3) Häll i allt i en ugnsfast form. Dela cocktailtomaterna och ha på några. Toppa med riven ost och parmesan. Ställ ugnen på grillfunktion på hög värme och låt osten smälta och få lite färg. Ta ut och stick i lite tortillachips.

Servera med ris eller med sallad som vi gjorde. Funkar fint till både pasta och potatis också, känns som du kan ta det du har hemma helt enkelt. 🤤👏🏻😍

Himmelskt god kall vitlökssås:

3 pressade vitlöksklyftor

2 tsk smör

2 dl creme fraiche (här väljer du fetthalt själv)

1/2 msk honung

1 tsk äppelcidervinäger

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Pressa i vitlöksklyftorna i en skål, ha på smör. In i mikrovågsugnen på högsta i ca 30-45 sekunder. Ta ut och låt svalna.

2) Blanda vitlökssmöret med creme fraiche, honung, äppelcidervinäger, salt & peppar. Klart!

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

173
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Svärfar 75 år

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x