Riktigt gott till kvällskaffet

Sugen på något riktigt snabbt och gott?

Ja då måste du svänga ihop hastbullar. Måste berätta en rätt rolig grej…. Haha! Jag glömde socker i dessa, men vet du? Det blev jättegott ändå och inte alls så sött….. perfekt vardagsbulle om du frågar mig. Så perfekt till kaffet. Vill du göra den korrekt så har du givetvis i strösocker, men vill du göra en som är nästintill sockerfri (förutom vaniljkrämen och pärlsockret) så hoppar du över sockret. Det funkar fint!

HASTBULLAR MED VANILJKRÄM ca 12-16 st

5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2,5 tsk bakpulver

1 dl strösocker (hoppa över om du vill ha utan socker)

1 tsk nymalen kardemumma

100 g rumsvarmt smör

1 ägg

1 dl grädde

1 dl vatten

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke, jag använde min köksassistent. Älskar att göra såna här bakverk i den.

2) Ha i smör, ägg, grädde och vatten. Arbeta snabbt ihop detta till en kladdig smet-deg.

3) Klicka ut smet-degen i pappersformar, gärna i formar som står i en muffinsform.

4) Gör i ordning vaniljkrämen. Antingen gör du på färdig marsan, eller så gör du en egen. Jag har två olika recept. En rårörd variant HÄR, och en som du kokar HÄR. Gör hål i varje ”bulle” och fyll med vaniljkräm. Toppa med pärlsocker.

5) Grädds i mitten av ugnen i ca 10-15 min eller tills de precis börjar få lite färg.

Gillar du recepten får du hemskt gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget, då blir jag glad! ❤️

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

316
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irene Björklund
Irene Björklund
1 year ago

Tar gärna fler recept utan socker.

Nästa inlägg

När klyftpotatis når oanade höjder!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x