ANNONS
Integritet på Tailsweep

När klyftpotatis når oanade höjder!

/

Klyftpotatis…

…. i all ära, men att göra såhär med den lovar jag kommer göra underverk. Så gott som detta blev alltså! Superenkelt att svänga ihop också, krävs inte mycket för att du ska få en helt annan potatis. Alla på grillfesten i helgen tyckte potatisen blev såååå god. Så nu ska ni få recept på hur jag gjorde den.

Jag köpte delikatesspotatis i påse, den eller Amadine är så god att göra just klyftpotatis på. Funkar givetvis med vanlig fast potatis också, jag hade lite fast potatis hemma som jag blandade i också. Alltid så oroligt att potatisen inte ska räcka, sen får vi äta rester i dagar. 😅 Denna blev dock så god så det var faktiskt inte jättemycket kvar.

Klyftpotatis med parmesan

1 kg potatis

3 dl finriven parmesan

1/2 dl god olivolja

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Tvätta av och klyfta potatisen med skalet på. Lägg klyftorna i en stor skål och häll i parmesan, olja, salt och svartpeppar. Blanda runt.

2) Har du en airfryer så kör det på 180 grader i ca 15 min. Rör om lite då och då. Kör du i ugn så kör på varmluft på ca 210 grader i 20-25 minuter.

Så gott till grillad kött, funkar dock också väldigt gott till andra kött och kycklingrätter.

Gillar du recepten får du hemskt gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget, då blir jag glad! ❤️

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00