Hasselbackspotatis med krämigt cream cheesetäcke med bacon

Idag gjorde jag en riktigt smarrig rätt alltså. Hasselbackspotatis i ugn med ett krämigt cream cheesetäcke med bacon, ost och salladslök. Milo åt här precis och tyckte det var supergott. Tony går och trampar här och längtar till vi ska sätta oss och äta och har varit och nallat på det flera gånger och har samtidigt mumlat något om ”fyfasen så gott”. Han var sen hem från jobbet idag så jag väntade in honom men Milo som varit ute och sprungit idag var vrålhungrig och fick käka innan.

HASSELBACKSPOTATIS MED KRÄMIG CREAM CHEESESÅS, 4 PERS

8 potatisar
1 knippe salladslök
300 g cream cheese (typ philadelphia)
2 dl grädde (för smalare sås, ta mjölk istället)
1/2 msk örter (jag använde frysta som man köper i liten kartong)
2 dl riven ost
några skivor ost

1 pkt bacon
salt och svartpeppar

Gör såhär:

1) Tvätta potatisarna ordentligt. Skiva potatisarna, lämna dock ca 0,5 cm i botten som inte är skuren. Olja in potatisen med olivolja och salta och peppra potatisarna.

2) Sätt ugnen på 190 grader och ställ in dem i ca 45 minuter. Ta ut dem.

3) Stek baconen. Skiva sedan baconen i skivor. Skiva också ostskivorna i mindre bitar. Stick ned ost och bacon i hallselbacksskivorna. Gör röra på cream cheese, skivad salladslök, riven ost, örter, grädde (eller mjölk), salt och peppar. Bred ut den på potatisarna.

4) Skjuts in i ugnen i ca 45 minuter till. Ät och njut som de är eller till kött eller kyckling. Jätte jätte gott!

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Ugnsbakade krämiga smöriga potatisar

Parmesan och skinkfyllda potatisar

Potatis & palsternackssoppa med knaperstekt bacon

Sötpotatischips

Kram Nina

127
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 6542.jpg

Nästa inlägg

Kaffemums

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x