Testa denna färs och få en pasta du sent ska glömma!
Har du provat?
Om inte så är det något du VERKLIGEN måste prova. Jag pratar om Salsicciapasta. Detta är så in i bängen gott, jag har provat det många gånger på restaurang och lyckades faktiskt knipa ett recept en gång. Salsiccia är så god i smaken och passar så fint i en pastarätt. Passar perfekt för en lite festligare måltid också. Du måste helt enkelt prova!
Shutterstock
Salsicciapasta ca 4 p
Olivolja
400 g salsicciafärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g konserverade tomater (gärna körsbärstomater)
2 dl vatten
1 kruka basilika
1 msk balsamvinäger (mörk)
1 1/2 msk kalvfond
1/2 msk tomatpure
Salt & peppar efter smak
1 dl riven parmesan
500 g pasta
Gör såhär:
1) Koka upp pastan enligt anvisning.
2) Skala löken, finhacka den. Finhacka också all basilika.
3) Bryn salsicciafärsen i olivolja, ha i lök, pressa i vitlök och låt det fräsa med tills löken mjuknat.
4) Tillsätt konserverade tomater, tomatpure, balsamvinäger, kalvfond, hackade basilikan och vatten. Salta & peppra efter smak. Låt puttra i ca 15-20 min, rör om lite då och då.
5) Servera med nykokt pasta och riven parmesan. Mumsfilibabba!
Kika gärna på fler pastarätter, klicka HÄR.
Gillar du recepten får du hemskt gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget, då blir jag glad! ❤️
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR