En update från smärtträsket

Hej vänner!

Nu är jag inte kaxig. Fy fan alltså….. en av livets vidrigaste dagar igår, verkar fortsätta idag. Kämpar med vidrig nervsmärta som äter upp mig inifrån just nu. Försöker härda ut ett par dagar till med den smärtlindring jag har (som funkar typ nada nu, inbillar mig dock att den tar bort udden) men sen måste jag kanske ”våga” testa något annat så jag inte drivs till vansinne.

Tog en bild på mig nyss men kan inte ens publicera den för den ser så hemsk ut. Jag sväller så fasligt i ansiktet när jag bara ligger på mage hela dagarna och samtidigt äter smärtlindrande. Det var likadant i Spanien. Jag ser verkligen hemsk ut, som en allergisk reaktion nästan.

Just nu är det så illa så jag inte kan vara uppe alls. En kort stund till toan sen måste jag kasta mig ned igen. Gråter av smärta varje gång. Jag visste ju att smärtan skulle typ fördubblas av behandling hos osteopat men det är vedervärdigt nu verkligen. Brukar ta ett par dagar sen brukar det värsta klinga av efter behandling. Idag är dag 2.

Tampas så mycket med mig själv just nu. Är så arg, ledsen, förtvivlad och knäckt att jag fick tillbaka allt. Jag som kämpat så hårt med att bli av med det. 7 månader tog det att bli fri…. Fick vara helt fri från nästan all smärta i några veckor, sen kom det tillbaka som en jävla lavin. Ont tretusen typ som jag brukar säga. Tampades ju fortfarande med lite trauma från när det var som värst och var ändå så lättad och tacksam för att det verkade vara över. De allra flesta blir av med sitt diskbråck efter 3 månader. Inte jag. Det finns dom som det tar ett år för, jag kanske är en sån.

Är så glad att jag några ryggkompisar på Instagram, speciellt en tjej och jag som skriver till varandra och peppar varandra. Hon fick sitt bara några dagar efter mig och har ett långdraget förlopp precis som mig. Hon och jag börjar bli proffs på diskbråck nu. Hon har också haft bakslag liknande mina. Är så glad att jag haft henne som ett stöd, skönt att ha någon som vet EXAKT vad man går igenom, som vet exakt hur smärtan känns. Hoppas att hon och jag blir helt bra snart, då måste vi nästan träffas och fira med en middag.

Hon här är med mig hela tiden. Skrev på Instagram i morse om att det känns som hon känner vad jag går igenom. Hon brukar ligga på mig, men nu ligger hon bredvid eller som här i den här fåtöljen. Hon har aldrig legat i den förut, nu sover hon i den då den är närmast mig. Visste att hundar känner på sig men att katter också är så smarta. Varje gång jag rör mig så kikar hon på mig och vad jag gör.

Nu ligger hon en bit ifrån mig på soffan, hela tiden nära. Blir alldeles berörd av det. Älskade lilla Majlis som rår om sin mamma. 🥲😻

Idag har Milo fotbollsmatch. Seriepremiär och jag kan inte titta. Så ledsen för det. Men jag ska stappla mig ut till baksätet i bilen, sen ska jag ligga där och liksom höra matchen och så får Tony ringa FaceTime till mig. På något sätt kommer det kännas som att jag är med. Och så kommer jag hemifrån. Har legat på mage i soffan i över ett dygn nu så jag måste ut och iväg. Allt för att byta miljö och tänka på annat än smärta.

Ville bara skriva lite till dig så du vet hur landet ligger. Ska försöka skriva lite roligare inlägg också, sånt som jag sparat. Lite tips och kul recept så bloggen bara handlar om smärta och tråkigheter.

Tack för du finns!

Kram Nina ❤️

263
Subscribe
Notify of
guest

36 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
1 year ago

Livet är så orättvist ibland, önskar verkligen att du blir snabbt bättre och att det försvinner för gott!! Kanske kan du flytta ut och ligga ute och njuta våren lite också. Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Marie
1 year ago

Ja så fort det blir varmare ska jag verkligen göra det. Det blir härligt! ❤️

Marie Jibbefors
Marie Jibbefors
1 year ago

Hoppas ditt onda går över snart, du har lidit så det räcker! Styrkekramar ❤️

Sofia
Sofia
1 year ago

Kom ditt bakslag bara så där eller fanns det små varningssignaler innan? Kommer ihåg när jag själv hade diskbråck, det tog säkert 6 månader att bli bättre, men efter det blev jag väldigt uppmärksam på att framförallt sitta ordentligt. Satt jag lite slarvigt i 10 min, märkte jag det direkt i ryggen sedan. Men förstår att det är olika för olika personer framförallt eftersom bråcket sitter mellan olika kotor.
Hoppas att du blir bättre snart Nina, skickar styrkekramar till dig 🥰❤️🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
1 year ago

Kom som en blixt från en klar himmel. ❤️‍🩹

Anna
Anna
1 year ago

Känner så med dig diskbråck är fruktansvärt 🙁 jag har kämpat sedan 2017 och blivit opererad två ggr. När den värsta smärtan var som värst ville jag inte leva längre :(. Det tar så emot att skriva det men så var det. Nervsmärtorna var det värsta jag någonsin har upplevt. Det gick så långt så den tog all min känsel i mitt vä ben/skinka och insidan på låret. Kommer aldrig att få tillbaka känseln vilket jag nu kämpar dagligen med, balansen som gör att jag ramlar väldigt lätt. När det var som värst åt jag 17 tabletter om dagen och bli ” fri ” från det var ett helvete :(. Är just nu sjukskriven 25% för att jag befinner mig i en sämre period smärtmässigt. Känner så med dig och vet var du går igenom många många kramar ♡♡♡

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
1 year ago

Men älskade du! Åh herregud så kämpigt du haft det. Inte klokt. Men jag kan verkligen relatera till den vidriga smärtan. När den är som värst är det svårt att tänka klart nästan, man får nästan panik. Kära du, hoppas så att du får må helt bra snart snart igen. 🩷

Linda
Linda
1 year ago

Har du testat med ”korsett”. Min mamma har diskbråck och hon använder en som heter ryggstöd stabil. Hon tycker det hjälper mot smärtan. Tar ju inte bort all smärta men den gör att hon orkar vara uppe och röra sig och inte behöver ligga hela tiden. Tror hon köpte sin på rehaboteket.

niiinis
niiinis
Reply to  Linda
1 year ago

Fick en korsett utprovad i Spanien, tyvärr blev jag sämre av den. Pratade med en korsettsköterksa från ortopeden och hon sa att så kan det vara ibland, att det förvärrar. ❤️‍🩹

Annelie
Annelie
1 year ago

Stackars dig, du som alltid peppar o skriver så fint på din blogg. Nu får vi peppa dig fina du.
Stor kram till dig

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie
1 year ago

Tack snälla rara du! 🩷

Signe
Signe
1 year ago

Lider verkligen med dig, vet precis vilket helvete du går igenom …..har erfarenhet från mina tre diskbråck och har fått göra tre operationer.. .finns inga tabletter i världen som kan ta bort den vidriga smärtan. Jag håller tummarna att du snart blir bättre ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Signe
1 year ago

Känns på något sätt skönt när det finns människor som du som vet hur ONT detta verkligen gör. 🩷🩷🩷

Bodil
Bodil
1 year ago

❤️

Hannas krypin
Hannas krypin
1 year ago

Men fy! Det låter verkligen helt vidrigt. Jag håller tummar och tår att det vänder snabbt nu. Kan inte ens föreställa mig smärtan.

http://hannaskrypin.se

niiinis
niiinis
Reply to  Hannas krypin
1 year ago

🩷

Mia
Mia
1 year ago

Krya på dej. Också haft jobbigt med olika smärtor och operationer. Kram till dej. Vilken jättefin kisse. 😊💖

niiinis
niiinis
Reply to  Mia
1 year ago

🩷

Helena Torelund
Helena Torelund
1 year ago

Men kära söta du… känner verkligen medkänsla!!!
Har haft diskbråck från HELL… men blev efter halvårs helvete opererad….
Miraklet har skett….
Vaknade med ont … men det var ett ”friskt ont”..
varför blir du inte opererad…. Det är omänskligt o vara i smärthelvetet!!!!
Önskar dig allt det bästa… önska dig en op!!!!🌺🫶👍

niiinis
niiinis
Reply to  Helena Torelund
1 year ago

Dom gör ju ogärna operationer idag och vill helst att kroppen ska läka det själv. Det vill jag också. Glad att din operation lyckades, vet några som den inte gjort den med o h det bli ut värre. 🩷

Maria
Maria
1 year ago

Hej! Tycker så synd om dig, finner inga ord som kan trösta- Men många kryakramar, och hoppas du mår blir snart <3

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
1 year ago

Tack fina! 🩷🩷🩷

Annelie
Annelie
1 year ago

Hoppas du får effektiv hjälp mot smärtan snarast. Du måste nog testa något annat smärtstillande! Önskar dig stort lycka till ❤

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie
1 year ago

🩷

Michela
Michela
1 year ago

En massa krya på dig kramar från mig <3

niiinis
niiinis
Reply to  Michela
1 year ago

Tack fina du! 🩷🩷🩷

Ella
Ella
1 year ago

Hej, det sämsta man kan göra är att ligga stilla om man har diskbråck. Ta full dos Alvedon, gå ut och rör på dig och gör bakåtböjningar när du kommer hem. Ligger du på soffan när du har ont kommer du aldrig att bli bra. Det motverkar hela läkningen. Med Alvedon slappnar musklerna av och du klarar av att promenera, jag lovar dig. Är i samma situation som du, har opererats en gång redan men kommer alltid att ha problem med diskarna så rörelse är enda medicinen.

niiinis
niiinis
Reply to  Ella
1 year ago

Jag äter full dos Alvedon och Ipren samtidigt, men med riktig nervsmärta som äter upp hela ditt ben så går det inte att vara uppe. Det går verkligen inte….

Thess
Thess
1 year ago

Fy vad jobbigt för dig, håller tummarna att du blir bra snart. Många styrkekramar ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Thess
1 year ago

🩷

Tina
Tina
1 year ago

Hej, nu hittade jag dig här. Kan inte hitta dig på Insta. Tråkigt att höra om din dumma rygg, jag hoppas du får all hjälp du kan och att du blir mer rörlig.

niiinis
niiinis
Reply to  Tina
1 year ago

Tack fina! 🩷

Ann
Ann
1 year ago

Man ska inte gå med diskbråck hur länge som helst, då är det bättre att operera. Det finns inte plats att operera diskbråck på regionens sjukhus därför vill dem att det ska läka av sig själv. Be om remiss till Spine center eller annan privat vårdgivare. Det du utsätts för är ju omänskligt.

Rose-Marie
Rose-Marie
1 year ago

Lider med dej, kan inte veta just din smärta, men jag har själv haft flera diskbråck som läkt ut på lång tid, fy de smärtor…
2002 gjorde jag en steloperation mellan 2 kotor i ländryggen så sista diskbråck inte gav med sej.
Blev såå mycket bättre men tyvärr kom helvetiska smärtor tillbaka 2015… 2 år av fruktansvärda smärta, 2017 blev jag stelopererad igen mer el mindre hela ländryggen 🙏
Ingen kul op, lång rehab, meeeen fått mitt liv tillbaka, ingen smärta mer och nu 6 år efter tränar jag regelbundet 3 ggr i veckan, nytt liv, ny livsglädje, orkar och kan göra saker nu som inte fanns ens i mina tankar förr🙏😇
Tränat upp muskulaturen i många olika kroppsdelar för att avlasta ryggraden, magen framförallt, benen, nacke axlar skulderblad, musklerna i ryggen, ja och armarna…
Älskar livet igen efter många mörka dagar(år) av smärta, tårar, hopplöshet, sömnlöshet, smärtstillande tabletter, tens, massörer kiripraktor, sjukgymaster m.m.m…
All styrka till dej💞

Natalia
Natalia
1 year ago

Hej! Läste på bloggbevakning om hur du har det och kände att jag bara måste skriva. Jag vet precis hur du har det för jag var tyvärr i fin sits för 1,5 år sedan. Som en blixt smällde det till i ryggen och jag fick ett diskbråck. Jag kunde inte röra mug, fick stora mängder morfin och kortisonsprutor gör att ens komma upp. Allt tog tyvärr sådan tid – nästan 3 månader innan jag ens fick komms till röntgen. För litet diskbråck för att operera da de, så jag fick bara fortsätta med smärtstillande trots att det var outhärdligt. Tjatade ovh tjatade om att jag måste få komma till ryggspecialist, och när jag väl gjorde det hade det gått nästan 6 månader sedan smällen. Vid det laget hade smärtan i lämdryggen spridit sug till ven (nervsmärtor) ovh övre rygg ovh önda ut i fingrsrna. Specialisten sa då att ja, mitt diskbråck finns men är inte längre den primära ordaken till min smärta – utan det är att jag fivk en inflammation vid diskbråcket som gått obehandlat, och som sedan spridit sig till testen av kroppen. Den konstanta smärtan hade förändrst mina signaler till smärtcentrum i hjärnan, ovh kan inte lämgte filtrera bort sånt som inte dka göra ont, t ex en kram. Allt gör nu ont, och det är förslltid förändrat och går inte att få tillbaka.

Jag har nu varit sjukskriven i 1,5år på heltid, och kommer troligen sldrig mer kunna jobba 100%, kanske inte ens 50. Mediciner och fysioterapinär det jag fortfarande jobbar på med att hitta en nivå som funkar någorlunda. Det är ett rent helvete – ovh detta enbart för att min läkare aldrig gav mig något antiinflammatoriskt från början. Sorgen och ilskan är fortfarande ibland helt total ovh jag vet inte hur jag någonsin ska kunna acceptera att mitt liv är förändrat pga en läkares felbehandling.

Iallafall. Jag skiver detta för att det är extremt viktigt att du får rätt behandling. Alvedon/ipren räcker inte. Mot nervsmärtan behöver du något mer specifikt, t ex Gabapentin. Därutöver se till att du får något riktigt antiinflammatoriskt (t ex Etorocoxib) samt muskelavslappnande (t ex Paraflex). Det kommer göra en del med smärtan för dig, men var inte rädd att be om starkare heller för just smärtan. Förstår att det är läskigt med starka läkemedel men om du hsr så ont att du inte kan höra några övningar, promenera, lättare tehab osv, så kommer det bli värre för dig. Säger verkligen i ALL välmening för det jag fått önskar jag inte min värsta fiende.

Har sp mkt mer att säga men händerna fixar inte mer nu.
Ta hand om dig, stå på dig och var inte rädd att ta hjälp!

Det låter som du har många att prata med nu, det glädjer mig! Men vill du prata mer med fler som är i samma sits, så är det bara att höra av dig på min mail!

Stor kram!
Natalia

Yvonne
Yvonne
1 year ago

Hej fina Ninnis! Jag vet exakt hur du har det😢. Hoppas du får den hjälp du behöver! Var inte rädd för starkare tabletter, det gäller att ”mota Olle i grind” när skoven kommer. Krya på dig🤗

Img 5664.jpg

Nästa inlägg

Den här ”Sverigekakan” med twist får alla att vilja ha receptet.

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x