Smärtuppdatering igen – jag har varit modig!

En liten uppdatering från smärtträsket. Jag har ju verkligen varit så modig idag och vågat ta hela 2 paraflex ihop med min vanliga smärtlindring. Kan inte säga om den hjälper, kanske att den hjälper till att ta bort ännu mer udd av värken. Det är ju en muskelavslappnande variant av medicin. Fått massor av tips på Gabapentin som ska vara en bra hjälp mot nervsmärta för det är ju det jag har mest.

Ni anar inte hur mycket det hjälper när ni som också lidit av nervsmärta skriver och berättar. Ni förstår verkligen hur ont det gör. Om jag säger såhär, det är inte ens i närheten av att föda barn, nervsmärta är en smärta som är den kraftfullaste min kropp någonsin burit. Inget slår det. Fullständigt vedervärdigt. Så kan man förklara det ungefär. Den ilar, brinner, värker, drar, sliter, svider och allt på samma gång. Så jävligt så du inte kan varken stå, gå, ligga eller sitta. Det känns som man vill krypa ut sitt skinn, skrika, gråta och slå samtidigt.

Jag skulle bara vilja ha lite av mitt liv tillbaka. Vara uppe och laga mat, duscha, gå omkring, bara få leva. Har legat på soffan på magen i 3 dygn nu och det är tufft….både kroppsligt och mentalt. Jag var ju helt bra, och så bara slog det till med full kraft…. IGEN.

Imorgon väntar en laserbehandling som är en smärtbehandling som jag hört mycket gott om. Håll gärna tummarna för mig att det hjälper!

Har varit lite däckad nu så jag har verkligen inte orkat eller kunnat blogga då jag bara ligger platt på mage nu när smärtan är som värst. Jag tar en dag i taget, ska kontakta läkare när jag avvaktat ett par dagar för att se om jag behöver annan smärtlindring för att klara av detta. En dag i taget. Solen skiner i alla fall och våren är på väg, det gör mig glad!

Vi hörs sen igen! Funkar paraflexen kanske ni får en mer aktiv bloggare.

Kram Nina ❤️

239
Subscribe
Notify of
guest

35 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva Cahling
Eva Cahling
1 year ago

Saroten funkade mot mina nervsmärtor 25 mg morgon o kväll!

Marie Skogäng
Marie Skogäng
1 year ago

Stackars dig, nu håller vi tummarna att det blir bättre. Många kramar till dig Nina

Linda
Linda
1 year ago

Hej jag har samma problem som du, 4st diskbråck dessutom i ländryggen. Dom har inte funderat på ryggblockad på dig? Det är nog det bästa jag fått, smärtfri 4-6mån och kunde komma igång med träning för rygg/ bål. Hoppas smärtan lättar snart så du får känna dig pigg igen 🥰

Lena Henriks
Lena Henriks
1 year ago

Jag som har vEDS har ett smärta på ung 8-9 varje dag. Tar endast Citodon som smärtlindring men nu till det bästa! Tar 40 mg Saroten till natten och jädrari havet vilken skillnad det gör för mina smärtor! Har gårtvigenom samtliga ( iaf många) smärtstillande och inga har gett denna lindring som Sarotenet gör. Har du inte fått pröva så testa. Galet bra! Krya

Carina Palm
Carina Palm
1 year ago

Jag kan rekommendera Duloxetine för din nervsmärta.
Krya på dig

Susanne
Susanne
1 year ago

Usch vad hemskt det låter, sänder all styrka till dig❤️

Jeanette
Jeanette
1 year ago

Åh hoppas att du snart få må bättre 🥰

Gudrun Bergström
Gudrun Bergström
1 year ago

Har fått laserbehandling, på min rygg funkade bra. Även akupunktur. Hoppas du hittar rätt och blir bättre. Kram

Maria
Maria
1 year ago

Krya på dig. Ja gabapentin är bra mot nervsmärta jag lider av det bl.a. förstår dig. Smärta är fan inte skönt och de som vet de vet kram♥️

Inga-Lill
Inga-Lill
1 year ago

Jag har bara kotkompressioner, visst de är inte roliga när de inträffar, har krymt rejält fjorton centimeter kortare idag är jag var 2011. Yngste sonen däremot han har nervsmärta sen ca 12 år tillbaka, han fick Lyrica men kunde inte fortsätta äta dem pga cirkulationsrubbningar, sorgligt nog för de hjälpte när han kom upp i de höga doserna. Han fick det när han gick på ett ben som inte hade läkt efter operationen det var bara brosket som hade läkt, (han råkade ut för en olyckshändelse och lårbenet fick en krosskada) han gick så i 1,5 år innan han fick dem att fatta att något var galet. Han fick gå på kognitiv beteendeterapi och lära sig leva med smärtan, men när han får någon förkylning, så blir det etter värre eller kraftiga omslag i vädret. Så vi har nog alla vår beskärda del av jäkelskap, varken han eller jag kan ta morfinpreparat, så vi får försöka klara oss med det som finns.

Nu ska jag inte gnälla peppar peppar ta i trä, jag har klarat mig sen förra vårvintern men så lyfter jag inte något tyngre numer heller. Däremot så förstår inte jag hur du orkar blogga alls, för den smärtan är djävulsk och du borde nog tänka mer på dig själv än oss, visst uppskattar jag dina recept, speciellt kakor som man bara rör ihop i en kastrull och när du hittar något billigt, för gudarna ska veta att det behövs i dessa tider. Hoppas att du får fint väder så du kan njuta litegrann även om det gör ont, men matlagningen kan du väl överlåta till gubben eller sonen, jag tror de klarar det.

Ha det så bra och hoppas att laserbehandlingen hjälper.

Kina
Kina
1 year ago

Krya på dig vännen. ♥️

Cecilia
Cecilia
1 year ago

Diskbråck med ischiassmärta är den mest jävulska smärta man kan uppleva. Den tar över ens kropp, liv och tankar. Gabapentin har varit min räddning. Har haft 3 diskbråck på samma ställe. Förra året i maj år jag full dos Gabapentin, full dos Paraflex, långtidsverkande morfin samt korttidsverkande morfin. Ändå grät jag av smärta när jag gick och rörde mig. Testa TENS, bada iskalla bad och rör dig så mycket du kan – om du kan. Jag känner med dig och för dig 🙏😞

Maggan
Maggan
1 year ago

Ta Gabapentin för att ev få lite hjälp.Har opererat min rygg i januari och har fått tillbaka livet efter drygt 1,5 år av haltande och nervsmärta från helvetet.Lycka till.

Madeleine
Madeleine
1 year ago

Medicinsk laser har jag haft som behandling, har en whiplashskada och ibland så låser sig nacken och jag får jävulsk smärta/värk, då har detta hjälpt mig grymt mycket. Lycka till, håller ✊🏻✊🏻att det snart vänder för dig

Anita S
Anita S
1 year ago

Nervsmärta är bland det jäkligaste smärta man kan ha. Har MS sedan många år tillbaka. Just nu har jag en fruktansvärda nervsmärtor genom hela ryggmärgen och ut i magen. Det är nervilningar. Så fruktansvärd värk… Jag förstår hur du har det🥰🥰Har fått Tegretol tabl . men det tar knappt udden av värken… Har provat olika behandlingar och tabletter genom åren.. Till slut fick jag komma till smärtmotagning. där dom testade olika preparat.. Så jag har haft Metadon i många år nu. men efter pandemin så får dom inte fram medicinen . slut hos leverantören.. så nu är det för jäkligt med smärtor.. Hoppas så att du kan få nån form av hjälp. jag tycker så synd om dig❤️🙏En som lever med nervsmärtor jämnt. Kram🥰🌸

Linda Kjellberg
Linda Kjellberg
1 year ago

Hej Nina!
Jag är 42 år och har ganska nyligen fått konstaterat diskbråck med påverkan på ischias nerven. Jag har ätit paraflex, Alvedon forte och gabapentin i 7 veckor och nu har gabapentinen börjat hjälpa när jag ätit full dos (3+3+3) i ca 2veckor. Har fortfarande lite domningar men den verkar ha kickat in! Om 14dagar ska jag opereras för diskbråck och steloperera en nivå i ländryggen, förstår exakt din smärta den är hemsk. Hoppas du vågar prova gabapentinen men håll ut det tar tid innan den hjälper. Jag återkommer efter min operation 😋med info hur det blev🙏🏼Säger som du vill kunna få tillbaka lite av mitt liv igen!!!
Många starka kramar Linda Kjellberg ❣️

Anna
Anna
1 year ago

Jag åt som sagt 17 tabletter om dagen. Åt bla paraflex, oxynorm korttidsverkan samt långtidsverkan, gabapentin men kunde bara ta startdosen på gabapentin för så fort läkaren ville öka dosen började biverkningarna. Jag är otroligt svårbehandlad då jag får sådana biverkningar av det mesta så för mig hjälpte ingenting. Men tål man det så är det absolut värt att prova, allt för att slippa dom vidriga nervsmärtorna. Många kramar.

Anna
Anna
1 year ago

En sak till TENS apparat var något som fungerade stundtals för mig. Jag gick med den på mig när jag tex så gärna ville följa med och titta på när barnen spelade match. Sedan för att ” bryta av ” dom värsta smärtorna då vred jag på den väldigt högt så den lurade hjärnan för en stund.

Susanne
Susanne
1 year ago

Har du provat att ligga på rygg och lägga upp benen på en låda
Typ sitta på en stol , fast du ligger på rygg och benen böjd vilande på en låda
Lådan tryckt intill rumpan, lådan höjd till knävecken
Du känner att ryggen slappnar av
Bra för cirkulationen
Vet hur du har det !
Jag hade ett diskbråck från h…..vetet
Vet hur du har det!

Kan ochså rekommendera tens behandling

Kram kram kram

Berit Carlsson
Berit Carlsson
1 year ago

Hej,jag har mycket nervsmärta pga min fibromyalgi och jag har fått lite hjälp av ett läkemedel som heter saroten,tyvärr så är det biverkningar som med all läkemedel,för min del är det muntorrhet,men med ett sockerfritt tuggummi så klarar jag av det galant

Harriet
Harriet
1 year ago

Liter med dej. Hoppas på bättring fort 🙏🌹♥️

Annica
Annica
1 year ago

Hoppas du får ordentlig smärtlindring🥰

Martin Skär
Martin Skär
1 year ago

Har tagit gabatemin nu i drygt tre veckor. Efter drygt ett och ett halvt år med nervsmärta börjar jag äntligen hämta mig. En dryg månads sjukskrivning och några halvgråtande besök hos läkaren senare lever hoppet. Hoppas du får lindring och stöd. Du är en kämpe. ”Keep on bakning” elva år till minst.

Eva Tate
Eva Tate
1 year ago

Känner igen mig så otroligt mycket! Påkörd bakifrån så ryggen skadades rejält bla nervtrådar som gick av så ryggraden satt lös sista biten m endast mitten av ryggraden höll ihop den, 2 cm förskjutning, diskar försvann, sprickor mm…..2 rygg operationer & 4 år senare inser jag att jag får leva m smärtor resten av livet. Gick sjukskriven 2 år & 9 mån & fick byta för att kunna återgå till jobb. Fått medicin för ständiga ryggsmärtor som egentligen är epilepsi medicin men funkar bra så de kan jag rekommendera (Saroten). Lycka till med all & krya kramar i massor. Kram Eva T

Hea
Hea
1 year ago

Gick igenom ungefär det du går igenom nu fast för 14 år sen. Hur smärtan kändes har jag förträngt och det känns så avlägset nu. Men jag kommer ihåg att jag insåg att nervsmärta är något helt annat än annan smärta. Men hux flux var det över och livet går vidare.(Men när man är mitt i det känns det som en evighet).

Eleonor Bäckström
Eleonor Bäckström
1 year ago

När min nervsmärta va som värst (diskbråck) så åt jag 10 st Gabapentin om dagen för att hålla smärtan borta. Gick många och små promenader. Men det är som du skriver ett rent helvete, skulle hellre föda barn för den smärtan försvinner efter ett tag men inte detta! Krya och kämpa! Blev OP för att bli frisk!

Anna-Lena
Anna-Lena
1 year ago

Jag äter Gabapentin mot nervsmärta.
Mycket värt, då jag kan sova bättre.
Dock blir jag istället trött av medicinen, men hellre det!
Som en läkare sa, (en som faktiskt vet hur det känns).
Hon sa att ha nervsmärta är som att ha riktigt ordentligt med tandvärk, fast i kroppen.

Och det kan jag hålla med om.
Vidrigaste värken på jorden!
Jag hade en jobbig förlossning med min son, men föder hellre 10 barn än har nervsmärta.

Jag har även fått låg dos Tramadol eller rättare sagt Gemadol, som ger jämnare effekt över dygnet tidigare.
Men den har dom tagit bort nu när det ska minskas med beroendeframkallande läkemedel i avloppsvattnet..
Så Hälsocentralerna här i Hälsingland får mer pengar ju mindre smärtstillande de skriver ut.. Tack..!

Den hjälpte mig så att kroppen orkade med att göra alla övningar jag ska göra varje dag.

Hoppas verkligen att du får bra hjälp! ❤️

Carina Wendel
Carina Wendel
1 year ago

Jag tror på lasern då jag fått mycket god hjälp av den mot min värk och smärta. Räckte inte med en gång, fick gå ca 8 gånger regelbundet och sedan underhåll några gånger. Så värt det mot alla piller jag har provat men inte tål.
Lycka till, tänker på dig. Kram 💝

Pirita
Pirita
1 year ago

Önskar dej snabb bättring ❤️

Åsa
Åsa
1 year ago

Hej!
Ett tips från norr. En klinik i Umeå som jobbar med smärtlindring.

https://www.facebook.com/europainclinics.se

TG
TG
1 year ago

Det är så att jag har diskbråck men trots att MR visar en allvarlig diskbråck, läkarna ( i USA och Turkiet ) tycker inte att jag behöver operaras utan kan ha ett bra liv genom att få Epidural Steroid I jectionoch det är många som inte vet om den hör sorutan. Det görs på en operationsal och du sover genom proceduren sedan åker du hem och i mitt fall är jag smärtfri inom några timmar. Det kan månader , år innan du kanske behöver en spruta till men det beror help på hur du sköter din kropp .
Det kommer inte ” laga” skadan men blockerar smärtan på nerven. Jag vill helst undvika operation för man kan aldrig gå tillbaka till kroppens ” factory settings”

Släng Gabapentin och tramodol . Inte bra för hjärta och blodådrorna. Jag får hallucinationer av de.

Googla på Epidural Steroid Injection på ..
Game Changer ! 🙏💕

Ann-Kristin Hasselqvist
Ann-Kristin Hasselqvist
1 year ago

Jag förstår.❤️‍🩹

Katarina Kjellberg
Katarina Kjellberg
1 year ago

Hej. Jag bytte från Gabapentin till Pregabalin. Den är för nervsmärta men även mot ångest vilket vi gärna får när vi har så ont. Jag har äntligen träffat en läkare som förstår. Jag fick trappa ner på oxikodon för den kan man inte äta samtidigt som Pregabalin. Men det var verkligen värt det. Mår så mycket bättre redan efter en vecka. Jag går med rullator när det är som värst en som är som ett gåbordslikande. Önskar dig lycka till❤️

Ann-Britt Fränden
Ann-Britt Fränden
1 year ago

Har exakt samma symtom sen september 2022 har varit överallt, sjukgymnast, naprapat, kiropraktor, magnetröntgen m.m.
Kortison sprutor hjälper ingenting.
Nästa vecka ska jag prova massage.
Livet är ett helvete..

Tina
Tina
1 year ago

Härligt att se dig uppe igen, men vad du gör var försiktig med Gabapentin/Pregabalin. Jag fick det sistnämnda för min fot, Mortons som jag väntar på för operation. Och herregud säger jag, jag var hög som ett hus och dyngfull på samma gång, jag grät konstant i 48 timmar och ja till slut kände jag bara jag vill inte leva längre. Så nej, jag tog inga fler sen. Så prata noga med din läkare innan du tar dessa.
Kram och skynda långsamt

Nästa inlägg

En update från smärtträsket

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x