ANNONS

FREDAGSLISTAN och frisk GURKSALLAD till grillen

Godmorgon!

…..i förrgår var en bra dag. Kunde vara uppe och gå flera hundra meter med kryckorna utan paniksmärta. Igår var en hemsk dag. Så ser det ut när man har diskbråck, oftast vet man inte vad som styr, det där liksom lever sitt eget liv och det enda man kan göra är att försöka hänga med i svängarna. Hela helgen ska i alla fall bjuda på superväder, bara sol på himlen och runt 23 grader. Det tackar man inte nej till va? Kör igång dagen med en försenad Fredagslista som jag påbörjade igår så jag fortsätter på den idag.

FREDAGSLISTAN

Humör idag?

Började bra men sen kom smärtan som ett brev på posten så just nu lite sorgset humör över smärtan. Men, jag fick en fantastisk dag igår som sagt, det är värt allt.

Dagens planer:

Något som blivit lite svårt sedan diskbråcket gick upp igen har varit att planera dagarna. Så dagen får bli som den blir, blir den bra kommer jag kunna vara uppe långa stunder. Tjihooo….

Helgens Planer:

Samma svar som ovan faktiskt. Jag tar dagarna som dom kommer, ska dock bli skönt utan stress på morgonen. Även om jag inte kan göra så mycket är det skönt när familjen får sova och ta det lugnt på morgnarna. Så det ser jag fram emot.

Vad gjorde du för ett år sedan?

Vi hade sorg i vår familj. Efter några chockartade dagar hade vi sakta börjat ta in att moster inte längre fanns. Skrev ett inlägg om allt HÄR. Saknar min moster hur mycket som helst. Hon har verkligen lämnat en tom plats här på jorden. En sån färgstark person lämnar inte jorden obemärkt, så är det….. tänker på henne ofta ofta. ❤️

Vad var det jobbigaste som hände i veckan?

Tror inte jag behöver skriva det ens, men mitt diskbråck med nervsmärtan från helvetet gör livet lite tufft just nu.

Vad var det roligaste som hände i veckan?

Att jag igår hade en bra dag. Att jag kunde gå med kryckorna typ 200 meter. Kunde stå i solen och bara njuta av solen, helt ljuvligt!

Berätta om något mysigt som blev under veckan?

Igår, när jag hade en bra dag, så fikade vi på Fanny Udde. Så mysigt ställe ute i Sickla. Solen gassade och jag kunde sitta med en stund och dricka kaffe och äta chokladboll på chokladbollens dag. Lyx lyx lyx om du frågar mig.

Helgens Tips:

Njut av att vara ute! Igår när jag hade en bra dag så stod jag bara på vår altan här och njöt. Jag bara älskade och få stå här och titta. Snacka om att man omvärderar och lär sig uppskatta det lilla när man är såhär dålig. Så mitt tips till dig som är pigg och stark. Gå ut och njut av livet! Tipsar också om att vår sittgrupp/loungegrupp som du ser på bilden här ovan är på 30% rea! Kolla HÄR.

Helgens tips på något gott!

Kanske ska du grilla i helgen? Tipsar dig om 2 sallader. En riktigt frisk, fräsch och supergod sallad och den andra är också den fräsch och roligt krispig. Dessa passar perfekt till just grillat. Kombinerar du dessa sallader med min grillsås (<<< recept) så lovar jag att grillen kommer bli succé!

Gurksallad, ca 4 p

1 gurka

1 liten bunt färsk mynta

10 jordgubbar

1 lime

3 msk god olivolja

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Ska och kärna ut gurkan med t ex en tesked. Skicka gurkan i ca 1/2 cm breda skivor.

2) Finhacka myntan. Hacka jordgubbarna i mindre bitar. Riv skalet av limen och pressa i saften också. Blanda allt, höll i oljan, krydda och blanda runt.

Ha en riktigt fin Lördag och lova mig att du njuter ordentligt av helgen. Vi hörs snart igen!

Kram Nina

78
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
1 year ago

Vad jobbigt att du har det så kämpigt. 😔 Hoppas det blir bättre snart. Kram

Maria
Maria
1 year ago

Fina du! Tycker så synd om dig 🙁 Det är ju din årstid nu. Gå dina morgonpromenader, njuta på Er fina altan, laga mat och baka. Hoppas du snart blir bättre och får hjälp med din smärta. Ta hand om dig så gott du kan. Många varma kramar från mig <3

Marie
Marie
1 year ago

Jag förstår precis hur du har det! Jag fick diskbråck för drygt 6 veckor sedan, tar mig också fram med av kryckor. Min nervsmärta sitter i höger ben och ner i foten. Har svårt att stå och sitta några längre stunder, mår bäst i liggande. Det är så tråkigt att ha ont hela tiden och att inte klara av det man vill göra, särskilt nu när trädgårdssäsongen börjar. Jag väntar fortfarande på MR. Har du röntgat dig?
Stor kryakram ❤️

Nästa inlägg

PIGGIS – En juice du kan bli pigg av!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x