En fin helg och kesoröra

Hej hallå!

1 steg fram och 2 bak brukar jag säga med diskbråck. Men det är nog 2 steg fram och ett steg bak egentligen. Lagom till man får ett par relativt bra dagar så vaknar man till något helt annat. Ont som helvetet själv liksom. Men men, i know the drill. Inga konstigheter, jag vet ju att det beter sig såhär, det vet jag eftersom jag haft diskbråck de senaste…. Vad blir det nu….. 7-8 månaderna (men med en månads vila då allt var bra). Men såhär ska jag säga, jag försöker verkligen ändå njuta av ljuset, finvädret och att det bara exploderar med blomningen ute. I Lördags hade Milo fotbollsmatch i Uppsala.

Gillade att domaren började matchen med att de ställde upp på varsin sida om honom och sedan tack/hälsade på varandra.

Blev tyvärr förlust med 4-1 mot Fyris. Lite orättvisa siffror kan man tycka för de var ett minst lika bra lag men det gick inte riktigt deras väg igår. Dom tappade lite sugen på slutet så det ramlade in några onödiga mål också.

I Lördags kväll var vi bjudna på grill hemma hos våra kompisar Nilla & Mange. Vi har inte setts på en evighet. Planen var att vi skulle ses i Spanien (de har hus i Nerja) men min rygg pajade och satte stopp för det. Nu har dom kommit hem över sommaren så nu fick vi chans att ses igen. Love it! 💕 Köpte med mig lite blomster, choklad, biscotti och champagnecurd från mitt favoritmärke Hafi. (Bilderna är från Nillas Instagram @Champagne_se. ) Var in på en jättemysig butik efter Milos fotbollsmatch. Hade aldrig ens hört talas om den. Butiken heter Bönor och Blad och finns i Gränby centrum. Tips tips om du letar efter små söta presentförpackningar och ta med när du ska bort t ex. HÄR hittar du champagnecurden hos dom, och HÄR är biscottin. Champagnecurden är verkligen såååå goood, smakar skumpa på ett sådär härligt gott sätt. Supergott till ost och kex också.

Dom bjöd på supergod mat, pluma (spanskt iberico kött) och oxfilé med en jättegod kesoröra, färskpotatis, sallad och vitlöksfrästa bönor. Olika såser till också….. nej men det var sååååå gott! Kesoröran passade så himla bra ihop med det grillade köttet. Jag frågade Nilla om receptet så här får du det:

KESORÖRA 4 p

500 g keso

2 dl creme fraiche

1 rödlök

2 röda paprikor

1 krm cayennepeppar

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Finhacka rödlök och paprika. Lägg i en skål.

2) Ha i keso, creme fraiche och alla kryddor.

Igår blev det en lugn dag. Vilade ryggen mycket och sen åkte vi till mamma & pappa och lånade högtryckstvätten och började med vår stora altanrengöring. Några skrev på Instagram att man inte ska högtryckstvätta altanen, jag vet att det sagts så förut men efter att ha rådfrågat med flera fackmän (finns att googla sig till också) så kan du absolut tvätta den med högtryck. Men, det finns lite saker att tänka på.
Använd inte för högt tryck på högtryckstvätten. Det ska inte krypa in för långt i trät och så ska det inte riva upp trät så det blir flisor och stickor på det.

Sedan är det viktigt hur du behandlar det efteråt. Jag ska såpa in den ordentligt efter den torkat. Flera lager kommer göra den superlen att gå på.

Det är nog en evighet sen vår altan tvättades ordentligt. På vissa ställen har det t.o.m. blivit alger. Ser så fram emot när vi såpat in den, den blir så skön och gå på då. Sådär len och nästan mjuk känsla. Nu ska i alla fall få torka ordentligt först och det är typ bara en tredjedel gjort, om ens det? Det tar tid när man har mycket altan. Men det kommer bli så bra när den är klar. Längtar!

Nu ska jag försöka ta tag i dagen här. Lugnt och mjukt så ryggen får försöka hänga med. Har en fullspäckad vecka så jag önskar verkligen att den håller för det.

Vi hörs sen igen! 

Kram Nina

67
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Fint

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x