ANNONS

Supergod syrénsaft

Åh, hörni!

Hur härligt var det inte med syrensaft? Jag är helt hänförd vilken känsla det var att bara skapa en god saft sådär av växter. Har aldrig gjort det förut, haha…. Nej men saft har aldrig varit riktigt min grej. Och rabarbersaft (recept HÄR) som jag gjort många gånger har en lite annan metod. Nu måste jag göra flädersaft också. När börjar den växa och var hittar man den? Hos någon granne kanske? 😅

Glasen saften serveras i hittar du HÄR. (Kampanj just nu).

Ett underbart sätt att ta tillvara på syrenblommorna. Har också tidigare lagt ut en reel på min Instagram om hur du håller en syrenbukett levande länge. Det inlägget hittar du HÄR.

Syrensaft, ca 1 liter.

20 knippen syrenblommor

5 dl vatten

5 dl strösocker

2 citroner

Gör såhär:

1) Tvätta och skiva citronerna. Tvätta syrenknipperna ordentligt (brukar vara fulla av både bärfisar och andra insekter.) Lägg allt i en t ex plastburk med lock.

2) Koka upp vatten och socker och slå det sedan över blommorna och citronskivorna. På med lock. Låt svalna och ställ sedan i kylen i 2-3 dagar.

3) Sila upp allt och häll i rengjord flaska med kork. Håller en hel evighet i kylen, går också jättebra och frysa.

Denna saft blandas ut med vatten, bubbligt eller vanligt. Det blir också väldigt gott att blanda ut det med prosecco. Mums! 💜

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

140
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Produktiv dag

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x