Death in the afternoon

Skulle du våga?

Ernest Hemingway var lika känd för sitt drickande som han var för sitt skrivande. Genom böckerna och livet kunde man se honom vara den som såg till att t ex Mojito blev en världskänd drink. Ernest var också en känd Daquirikonässör. Den drinken han dock blev känd för att ha skapat var ”Death in the afternoon”. Han skrev också en bok 1932 som hette just ”Death in the afternoon”.

I boken skriver Ernest: “Pour one jigger absinthe into a Champagne glass. Add iced Champagne until it attains the proper opalescent milkiness. Drink three to five of these slowly.”

Det lite konstiga med drinken är att den inte blir grön då absint ju är grönt, men den kemiska reaktionen när absint och champagne möts resulterar i att den blir lite mjölkigt gul istället. Detta sägs vara en stark men förvånansvärt fräsch drink, jag vet inte om jag ens skulle våga smaka. ☺️

Death in the afternoon, 1 drink

1/2 dl absint

1 1/2 dl champagne

Gör såhär:

Häll i absinten i botten, toppa med champagne eller mousserande vin.

Som sagt, en stark dryck som jag tror att jag inte ens skulle våga dricka. På våra systembolag finns absint från 50% och upp till 68%. Dricker du detta nångång, så var försiktig säger jag! 🙏🏻 Har du smakat absint någon gång? Kan du beskriva smaken då? Hört att det ska vara lite anis aktigt och det tycker ju jag är en god smak. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

40
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 7193.jpg

Nästa inlägg

Vacation Must haves and must do’s!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x