ANNONS

After Eight Muffins

Baka vid dåligt väder….

….ja det är i alla fall min melodi. Här har det regnat konstant i snart 3 dygn. Det har kommit så mycket regn så jag fått flytta in alla blommor under tak för att de inte ska drunkna i allt regn. Annat var det innan, då fick man vattna stup i kvarten istället. Svensk sommar hörni! Men när det är dåligt väder känner man ingen stress för att vara ute och njuta i alla fall, då är det perfekt att baka. Dessa after Eight muffins bakade jag. Såååå goda och perfekt mycket after Eight smak. Perfekt mjuk kaka att njuta av till kaffet om du frågar mig.

Till just dessa använde jag After Eight Apelsin, går ju självklart lika bra med vanlig After Eight såklart.

After Eight Muffins, 12 st

3 ägg

2,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

2,5 dl mjöl (för glutenfritt: glutenfri mjölmix)

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

Topping:

After Eight

Florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader över/undervärme. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Smält smöret.

2) Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i det i äggsmeten. Vänd ned det med en slickepott. Smeten kommer vara riktigt tjock här, men allt är i sin ordning.

3) Häll ned smör och mjölk i smeten och blanda runt med en slickepott tills du har en jämn smet. Lägg i bakformar i en muffinsplåt, det går att göra utan också men du får väldigt fina jämna muffins på detta sätt.

Här använde jag en julplåt som jag har men älskar Pyrex formar, dom är så grymt bra. Finns HÄR. Dom är bäst!

5) Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Lägg på en After Eight på varje muffins efter du tagit ut dem från ugnen. Vänta en liten stund tills det svalnat en lite stund innan du lägger på After Eight. De kommer forma sig efter muffinsen och också smälta lite, såååå mums! Pudra över lite florsocker.

Tips:

Gillar du smaken av After Eight extra mycket så ha även i en after Eight i varje muffins innan du gräddar. Gör så att du häller i smet till hälften i muffinsformarna, ha i en after Eight och sen häller du på lite mer smet upp till en 3/4 av muffinsformen, sedan gräddar du. 

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

149
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Kom ihåg rabattkoden

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x