ANNONS

Frownies – Klisterlapparna för jämnare panna

Frownies i mitt hjärta….. panna

Nu äntligen ska jag berätta om den där (som många kanske tyckt sett konstig ut) tejpen som jag haft i pannan många morgnar när jag lagt upp bild på mig själv, främst på Instagram.

Här testade jag alla de olika formerna i pannan.

Såhär såg den ut häromdagen när jag hoppade i bubbelkoppen. Nu börjar jag blir så van att sova med dessa tejpbitar i ansiktet att jag inte ens tänker på dom. Tur man inte brassar till affären i dom utan och tänka. 😂

Jag sprang på detta märke på Instagram nångång förra året. Blev så supernyfiken på det så jag beställde hem två askar för att testa. Märket har funnits i över 130 år, det är företag som följt familjen i generationer. Blev sååå intresserad, läste på om allt, beställde, fick hem allt och så satte jag igång.

Jag har ju berättat för er att jag varit på konsultationer på injektionsklinik för botox men sen har jag bangat, för att jag är för feg. Samtidigt så hade jag en väldigt vågig panna med en skarp arg rynka på det, de som jag också var på konsultation för. Ni vet väl att arga rynkor inte beror på åldrande, det beror på muskler du använder för intensivt och som du har använt under en väldigt lång tid under många många gånger per dag. Min panna har alltid varit något jag jag använt stup i kvarten när jag pratar, den har åkt upp och ned som en hiss. Samma med arga rynkan, i tid och otid så har jag skrynklat ihop ögonen så den där arga rynkan uppstått, och sett så förbaskat arg ut på kuppen. Till slut vänjer sig muskeln vid den skrynklingen så att säga och så uppstår dessa vågor och en arg rynka, muskeln är helt enkelt för van att hamna i den positionen så den till slut tar med sig huden i vecket också. Självklart påverkar åldrandet genom att du inte har samma mängd kollagen i kroppen som hjälper huden att dunsa tillbaka så att säga. Men arga rynkan kan man se även hos 20 åringar.

Japp! Så då fick jag då hem dem. Jag började följa dom på Instagram och där säger man att, om man som jag som är lite äldre och fått lite grövre veck, så ska man ge det minst 3 månader. Så, då skrev jag till er att nu kör jag igång.

Vi var på cup med Milo i Göteborg. Satt där på hotellrummet och hade tagit med mig dessa boxar med klisterlapparna. Tänkte att vafasen har man och förlora, jag testar!

Här var min panna efter kvällstvätten. I avslappnat tillstånd ska sägas. Här skulle jag precis kliva in i badrummet och ta på mig tejpbitarna.

Det här var på morgonen efter att jag tagit av mig tejpbitarna. Jag fick en chock! Hur kunde det vara sån skillnad efter 1 natt?!

Grejen är att under dagen sedan, för att jag fortsatte använda pannan som jag alltid gjort så kom dom tillbaka.

Men det är detta som är grejen med kontinuitet, och att verkligen använda dom i stort sett alla nätter i 3 månader. I alla fall för mig. Grejen är att för vissa kan det handla om några dagar, vissa veckor och för andra månader. Detta är tydligen så olika. Men kontinuitet är grejen.

Här kom dock ett diskbråck i Spanien i vägen. Började använda dom kontinuerligt i mitten på september och sen pajade allt med ryggen, och jag också typ. Så dessa glömdes bort.

Men sen kom jag hem till Sverige igen och blev nästan bra i ryggen och körde igång. Och lyckades få ihop 3 månader, men med kamp då diskbråck nr: 2 kom som ett brev på posten. Så senaste 2 månaderna har varit lite hattigt. Men…. De här klisterlapparna FUNKAR verkligen! Jag kan med varm hand säga att det funkar alldeles utmärkt.

Grejen är att man vänjer sin panna vid att inte åka upp och ned som en hiss. Idag använder jag inte pannan alls nästan, däremot så är det lite kämpigare med arga rynkan när det är ljust ute. Men solglasögon och försöka slappna av är bra. Ju mindre du använder pannan desto mindre linjer får du. Och där är jag nu, jag rynkar i stort sett aldrig pannan som jag gjorde förr. Det är som att pannan vänjer sig av med det beteendet när man använder tejpen på natten. Efter varje natt är min panna som en babystjärt, nästan helt platt men absolut inga vågor eller arg rynka. Under dagen kommer den arga rynkan lite svagt tillbaka men inte alls på samma djupa sätt som förut. Pannan håller sig jättebra. Nu använder jag tejpen några nätter i veckan, men sover så bra med dom så vill helst ha dom varje natt. ☺️

Precis, något jag också upptäckte, och fler med mig också gjort, var att jag sov bättre. Det är tydligen vanligt då man även nattetid använder pannan stup i kvarten och det kan störa sömnen. (Å så min IR madrass på det, längesen jag sov så bra).

En annan sak är att rynkar du t ex arga rynkan så skickar man signaler till hjärnan om stress. Hur otroligt? Så att så att säga få den att inte vara så aktiv är bra på alla sätt.

Det finns 2 olika förpackningar med 3 olika utseenden. Detta beroende på var i ansiktet du ska ha dem.

Dessa använder jag i pannan, de är utformade så att de ska passa där. Jag har testat de andra i pannan också, det funkar såklart men dessa är bäst.

Såhär sätter jag dem. De ska sitta omlott på varandra så att de skapar den där riktigt stela ”kakan” så att säga. Inatt har jag faktiskt börjat med att ha dem vid ögonen också. Ett utlåtande om det får du senare.

Såhär sätter jag fast dem:

1) Spraya varje klisterlapp med t ex rosvatten som jag använder. Låt dem sedan stå ca 60 sekunder eller lite mer innan du börjar fästa dem.

2) Jag drar ut huden lite innan jag sätter fast dem så att huden under är så rak som möjligt, dra inte för mycket bara så du inte töjer huden ytterligare.

3) Placera dem sedan lite omlott, viktigt så att de bildar den där hårda ”kakan” som håller din panna stel under hela natten.

4) Låt dem sitta minst 3 timmar, helst hela natten. Gör jag inget speciellt på morgnarna låter jag dem sitta på bara.

5) För att ta loss, blöt ned hela pannan flera ggr. Perfekt t ex i duschen. Stoppa in fingret under ena sidan av ”kakan” och lossa försiktigt. Lossnar fint då. Tvätta av ansiktet som vanligt och smörj in dig.

I den andra förpackningen finns dessa, detta är för skrattrynkor och rynkan från näsan till munnen, de nasolabiala vecken.

Fick också ett tips på Instagramsidan att blöta klisterlapparna med rosvatten. Men det jag inte visste var att rosvatten ju är bra för så många olika saker.

Detta gör rosvatten:

1) Återfuktande. Blanda gärna rosvatten i din dagkräm/nattkräm för att boosta ytterligare. Eller spraya i ansiktet flera ggr per dag.

2) Antibakteriella egenskaper. Den balanserar även PH-värdet så att du har mindre benägenhet att få acne och eksem då den lugnar huden.

3) Fixerar makeup. Spraya i ansiktet både före och efter makeup. Före ger den extra fukt = snyggare makeup. Efter fixerar den = sminket sitter bättre.

4) Återfuktar torr hårbotten. Spraya rakt ned i hårbotten så trollar den bort din torra hårbotten.

5) Lugnar elektriskt hår. Spraya i längderna för att få bort frissighet och elektricitet.

6) Minskar synlighet av små tunna blodkärl. Rosenvatten stimulerar blodkärl vilket i sin tur kan hjälpa mot de där synliga små blodkärlen man kan ha t ex runt näsan och på kinderna.

7) Energiboost för ansiktet. Sitter du vid datorn mycket, eller kanske har solat och känner dig torr, perfekt att spraya med i ansiktet då för att få lite boost.

8) Svalkar vid solsveda. Har du varit i solen länge och känner att huden är lite solbränd. Spraya på rosvatten, svalkande och skönt!

Här följer lite före/efter bilder på min panna:

Före/Efter på samtliga bilder. Jag har ju inte slutat använda Frownies än och har sett att en del som haft grova linjer som jag, fått de riktiga resultaten efter ett år.

Så jag fortsätter användandet av dessa klisterlappar. Älskar ju att sova med dem på numera så det är väl bara att fortsätta. Ska bli spännande att se vad som händer efter ett halvår, 8 månader, ett år?

På Frownies Instagram berättar dem ofta att de som använder Botox också använder Frownies för att få effekten av botox att verka längre. Eller boosta botox kanske man ska säga.

Jag skrev till Frownies. Ja, jag kanske ska berätta att jag köper mina från England och de har en egen Instagram, den hittar du HÄR. Skrev till dem att jag är så himla nöjd och har såååå många följare som är nyfikna på Frownies och undrade om de kunde tänka sig att ge ut en rabattkod. Dem blev jätteglada att jag kontaktade dom och ville gärna ge en liten rabattkod.

Rabattkod:

Med koden NINA10 får du 10% rabatt på ett helt köp hos Frownies, du hittar alla produkter HÄR.

Berätta gärna om du börjar använda och vad du tycker! Kom ihåg, ge det tid. Men du kommer märka sån galen skillnad redan efter de första nätterna. 🥰👌🏻🥰

Kram Nina

40
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Irre
Irre
10 months ago

Hej, va spännande jag är jätte sugen på att testa dessa. Hur länge räcker ett paket? Hur många använder man per natt?

niiinis
niiinis
Reply to  Irre
10 months ago

Det beror alldeles på ”hur mycket panna” du har så att säga. Jag har mycket panna så för mig går det åt ca 11 st per gång, det är 144 stycken i varje paket. Men har sett att de finns dom som har 4 varje gång, så det är så otroligt olika beroende på pannans storlek. Just nu kör jag ca 2-3 ggr per vecka så mitt paket räcker drygt en månad.

Nästa inlägg

Kycklingrullader med Västerbottensost med Ninas vitvinssås

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x