Kycklingrullader med Västerbottensost med Ninas vitvinssås

Måste visa dig!

Igår kväll lagade jag så god mat så det var fasen inte klokt. Jag fick en idé och kände direkt att jag bara måste prova den. KYCKLINGRULLADER med Västerbottensost i, ja men jag var bara tvungen för Västerbottensost i mat är bara så gott. Såsen till kan man dricka, blev mycket bättre än jag vågade hoppas på, men kycklingrullader med den där osten i och såsen till, oh my god! Du måste testa!

Vi åt det till potatis, men detta är minst lika gott till ris och faktiskt också pasta. Potatisgratäng….mmm, så gott! Den här rätten innehåller mycket ost och mycket gotta, så håll i dig för nu ska du få åka på en riktig åktur vad gäller smaker.

Kycklingrullader med Västerbottensost med Ninas vitvinssås, 4 p

1 kg kycklingfileer (hittar du tunna minutfileer så ta dom, annars skär du upp kycklingfileer.

1 1/2 dl riven västerbottensost till fyllning

Sås:

1 stor schalottenlök

1 kycklingbuljongtärning

2 msk kycklingfond

1/2 msk mörk balsamvinäger

2 dl vitt vin

2 dl grädde

1 dl creme fraiche

2 dl riven Västerbottensost

Salt & peppar

Timjan

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor, jag skar varje kycklingfile i 3 tunna skivor. Ta en liten hög med riven västerbottensost och rulla in den i rulladen. Lägg i en ugnsfast form med skarven nedåt. Ställ i ugnen i ca 15 minuter. Häll gärna av lite av vätskan som bildats.

2) Ta fram till en bunke. Hacka schalottenlöken, ha i den. Hacka kycklingbuljongtärningen och ha i den. Häll i kycklingfond, vitt vin, balsamvinäger, grädde, creme fraiche, 2 dl riven västerbottensost och salt & peppar.

3) Ta ut kycklingen ur ugnen och häll över såsen. Ställ i ugnen i ytterligare 15-20 minuter till. Servera! 👌🏻

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

1135
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Margaretha Edström
Margaretha Edström
1 year ago

Tror du man skulle kunna banka ut kycklingen mellan glad pack lite tunt istället?

niiinis
niiinis
Reply to  Margaretha Edström
1 year ago

Absolut.

Lotta
Lotta
1 year ago

Älskar dina recept. En fråga, jag har en man som är allergisk mot lök 🤦🏼‍♀️ all form av lök. Några tips på hur jag kan krydda istället ex här i din vitvinssås.
Tack på förhand,
Lotta

niiinis
niiinis
Reply to  Lotta
1 year ago

Hoppa över löken bara, gärna vitlök om det går. ☺️

Marianne
Marianne
1 year ago

Jag gjorde denna rätt igår.Så god och lättlagad!

Britt-Marie
Britt-Marie
1 year ago

Hur kan jag förbereda rätten innan gästerna kommer så jag inte behöver så i köket mer än nödvändigt?

niiinis
niiinis
Reply to  Britt-Marie
1 year ago

Du kan förbereda den dagen innan och bara värma när ni ska äta den. Låt ligga under plastfolie i kylen bara.

monicarydin@telia.com
monicarydin@telia.com
10 months ago

Vilka bra och goda recept du inspirerar mig att göra dina recept Har du gett utnågon bok med dina samlingar?

niiinis
niiinis
Reply to  monicarydin@telia.com
10 months ago

Tyvärr inga matrecept, men däremot en bakbok som heter ”Baka på 30 minuter”.

Ann-Sofie
Ann-Sofie
6 months ago

Åt med pasta… jättegott ! 👍

Lise-Lotte Gunnarsdotter
Lise-Lotte Gunnarsdotter
6 months ago

Jättegott

Birgitta
Birgitta
5 months ago

Kycklingrullader med Vinsås
Sååå god rätt…bjöd idag på min födelsedag och alla var helt saliga…tror såsen var pricken över i-et 😋👍

Img 9132.jpg

Nästa inlägg

After Eight Muffins

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x