Snabb Räk och Fetaostpizza

Farligt gott!
Just nu, när ryggen tillåter, så har jag lagat så mycket mat. Att stå där i köket och slamra utan massa värk som svider ända upp till huvudet är en ynnest och något man absolut inte tänker på när man inte har den. Förståeligt, vi kan kanske inte gå runt och tänka hur lyckliga vi är som inte har ont, även om vi kanske borde för att verkligen UPPSKATTA en frisk kropp som inte gör ont. Jag har lärt mig det nu, efter förra diskbråcket så kunde jag verkligen uppskatta att kunna halvligga i soffan och kolla film på en helt ny nivå. Jag kunde uppskatta att stå och laga mat och baka, t.o.m. plocka i och ur diskmaskinen var lyx. Denna rätt måste jag verkligen prata om, för jag hade inga direkta höga förväntningar så….jo men visst, det blir säkert gott, men att det skulle bli sååå gott. Det kunde jag faktiskt inte ana. Räk och fetaostpizza blev nämligen en helt ny nivå av pizza. Omg, detta blev så gott så det är faktiskt inte riktigt klokt.


Den där fetaoströran uppepå som man brer på innan man gräddar själva pizzan, nej men den är så god så jag började joddla nästan. Oj oj oj!

Räk & Fetaostpizza, 4 st

4 tortillabröd

200 g färska räkor

Fetaostkräm:

200 g fetaost

1 dl smetana

1/2 msk honung

Salt & peppar

Karamelliserad lök:

2 stora schalottenlökar

1/2 msk strösocker

Topping:

1/2 dl mandelflagor

Färsk dill

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Börja med att skala och hacka schalottenlökarna, lägg i stekpanna med lite olja. Häll i sockret och låt löken karamelliseras. Ställ undan. Ta räkorna och lägg på hushållspapper så de får rinna av ordentligt.

2) Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Sätt igång och gör fetaostkräm. Blanda alla ingredienser i en skål, smula fetaosten ordentligt och rör om tills du har en någorlunda len kräm.

3) Ta mandlarna och lägg i en torr stekpanna, torrosta dem i pannan med lite salt tills de fått lite färg. Ställ undan.

3) Lägg 2 tortillabröd (alla om du får plats) på plåten. Bred på 2/3 (spar 1/3 av den till att klicka på senare) av fetaostkrämen på alla. Ställ in i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut.

4) Lägg på färska räkor, mandelflarnen, karamelliserad lök, klicka på fetaostkräm och klipp till sist på dill. Vik ihop en gång och njut. Så sjukt gott!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

75
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Frownies – Klisterlapparna för jämnare panna

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x