ANNONS

Nicecream och Mariefred

Utflyktstips! Vackra Mariefred.

En liten men ack så mysig stad. Ja för någon vecka sedan lyckades vi fånga solen i Mariefred. Ett väldigt mysigt litet ställe som jag faktiskt fått tips om ett par gånger. Har ni vägarna ”förbi” så kan jag varmt rekommendera ett besök där.

Vackra Gripsholms slott alldeles intill vattnet. Slottet från 1500 talet som byggdes på Gustav Vasas initiativ. En sevärdhet värd att besöka.

Mariefreds kyrka mitt i centrum stod där ståtlig och sken upp.

Väntpaviljongen vid ångbåtsbryggan.

Charmiga vackra hus på varje liten gata. Man kunde inte bli annat än kär!

Trånga små gränder i ett soldränkt Mariefred gjorde så man blev lite småkär.

Vackraste stockrosorna vid detta hus där det faktiskt fanns en lägenhet till salu.

Elvira Holm har inte kvar sitt bageri, det drevs på 50 talet men skylten sitter charmigt nog kvar.

Den gamla fiskhandeln såg väldigt charmig ut!

Callanderska gården , schweizeri och café.

En glass i hamnen kanske? Otroligt charmiga skyltar.

Apropå glass! Varför inte göra något som liknar glass men egentligen är något heeeeeeelt annat. Denna, vad de brukar kalla för NICECREAM, var verkligen sagolikt gott. Jag kunde knappt sluta äta, det är dessutom det busenklaste du kan tänka dig att göra. En bra blender och du har Nicecream på nolltid. Ska berätta mer om min blender längre ned. Antingen äter du det som glass eller så äter du det som jag gjorde, till frukost som en frukosttallrik. Ät den direkt om du vill, förvara den i frysen, men ta fram en stund före servering.

NICE CREAM, 4 p

150 g frysta jordgubbar

150 g frysta skivade bananer

400 ml kokosmjölk

2 msk flytande honung

Gör såhär:

Jag har en kraftfull blender från Wilfa som klarar allt, tycker den är grym, du hittar den HÄR. Den kan t.o.m. laga soppa otroligt nog! Haft den över ett år och jag använder den dagligen då jag ju alltid gör smoothie på morgnarna. Supernöjd!

1) Mixa frysta jordgubbar, skivade bananer, kokosmjölk och honung i en blender.

2) Frys in i minst 4 timmar, men den är som sagt god att äta direkt också.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

175
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Hallon Mojito – Sommaren är fortfarande här!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x