ANNONS

Gampas Pil Pil – Godaste tilltugget

Godaste tilltugget

Detta regnande verkar hålla i sig hörni, här är det 50 shades of grey på himlen mest hela tiden. Man kan inte annat än att bara gilla läget, det är såhär det kommer vara nu vad det verkar. Eller ska man fortsätta hålla hoppet uppe för ett fint avslut på augusti, jag måste det! Något man kan göra när det regnar och ruskar ut är att både laga mat och baka. Jag hade jätteräkor hemma i frysen som jag kände hade legat där ett bra tag så det var dags att göra något av dem. Gampas Pil Pil är en jättefavvo här hemma så det fick det bli.

För att göra Gambas Pil Pil behöver man någon form av värmetåligt. Jag använde dessa ljuvliga små gjutjärnspannor, du hittar dom HÄR. Riktigt bra pris.

Gambas Pil Pil, 2 p

3 dl olivolja av god kvalitet

2 msk skaljdjursfond

6 vitlöksklyftor

1 chilifrukt

Jätteräkor

1 1/2 dl vitt vin

Salt & Peppar

Gör såhär:

1) Skiva alla vitlöksklyftor tunt. Skiva också chilifrukten. Häll i oljan i en stekpanna och hetta upp ordentligt, ha i vitlöksskivorna och chilifrukten.

2) Efter ca 3 minuter så har du i räkorna och vinet. Låt bubbla runt i några minuter. Du ser när räkorna blir klara, jag hade i frysta och när de är klara så kryper de ihop till en ihoprullad sak och byter färg till laxrosa…nästan lite genomskinlig.

3) Häll i värmetåliga skålar eller som jag gjorde, i dessa härliga gjutjärnspannor. Servera med ett gott bröd! Tipsar t ex om mitt lantbröd som passar alldeles perfekt till detta, recept HÄR.

Till detta drack jag iskallt bubbelvatten, hade det varit helg hade jag nog festat till det med iskallt krispigt vitt vin. Det var premiär för våra nya ölglas som var helt perfekta även som ”matglas”. Älskar denna serie ifrån Ittala som heter Essence. Dessa glas hittar du HÄR. De är på kampanj just nu. Det verkar vara kampanj på allt från den serien nu såg jag, kika in HÄR.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

55
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
10 months ago

Det lät som väldigt mycket olja. Men det kanske det ska va.

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
10 months ago

Ja Gambas Pil Pil går lite ut på den vitlökssmakande oljan och räkorna.

Img 0824.jpg

Nästa inlägg

Veckomatsedel v.32

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x