Innehåller annonslänkar

Testar pizzadegen Maestro

Pizzadegstest

Lillelördag idag, kanske svänga ihop lite hembakt pizza ikväll? Nu har jag nämligen testat den nya pizzadegen från Pop Bakery som heter Maestro. Inget samarbete eller spons, bara ett genuint tips. Kan säga att den här pizzadegen får 5 av 5 stjärnor av oss. En av de absolut bästa pizzadegar man köper som jag testat helt klart!


Pizzadegen kommer med som en inplastad boll, ser exakt ut som på pizzerian faktiskt. Det följer också med en smakrik och jättegod tomatsås.


Ett hett tips är att använda sig av pizzamjöl vid utbakningen. Det är sååå bra! Så innan jag började baka ut pizzadegen så hade jag mjöl både på botten och uppepå. Sen tog jag händerna och liksom plattade till den samtidigt som jag töjde den åt alla håll.


Jag hade på tomatsåsen som följde med, strimlad skinka, mozzarella ost, oregano och chili som jag vred på med pepparkvarnen. Sätter så god smak på pizza!

Den här degen ska jag testa i pizzaugnen nästa gång, tror det blir en hit!


Vi har en OONI som vi haft i flera år nu. Vi är jättenöjda med den. Du hittar den HÄR. Den kan eldas med ved eller kol, vi har också så att vi kan använda gasol till den om vi vill. Vi tycker att det blir bäst med ved. Superenkla att använda och klar att baka pizza i på 15 minuter.

Om du vill baka din egna pizzadeg så har jag världens bästa pizzadeg här nedan, det är lite fix och trix men ska du få sådär riktigt riktigt tipp topp bra pizzadeg så krävs det lite tid.


Världens bästa pizzadeg, 4 pizzor

600 g italienskt tipo 00-mjöl (eller annat proteinrikt mjöl – t ex vetemjöl special)

12 g salt

20 g jäst

390 g vatten

Gör såhär: 

1. Se till att vattnet är ljummet. Häll det i en stor bunke och rör i jästen tills den lösts upp. Blanda i mjöl och salt och rör runt med en träslev tills det blir en jämnt blandad deg. Du behöver inte knåda. Täck med plastfolie och låt jäsa i rums-temperatur i 8–12 timmar. Tänk på att det måste jäsa länge om det ska bli en perfekt pizzadeg.

2. Häll upp degen på ett mjölat bord och dela upp i fyra lika stora delar. Forma dem till runda bullar genom att sträcka ut en bit av degen och sedan trycka ner den i mitten. Upprepa ett par gånger runt om degen tills det blir en slät och spänd boll utan bristningar. Pensla ett fat eller en plåt med lite olivolja, lägg på bullarna, pensla dem med lite olivolja till och täck med plastfolie. Ställ in i kylen eller lite kallt och låt kalljäsa i 2–4 dagar. Går det inte att ha dem kallt så tänk svalaste stället att jäsa på.

3. Ta fram och låt stå i rumstemp i ca 30 min innan du sätter igång att baka ut pizzan. Jag använder mest händerna för att jobba ut pizzadeg till en rund pizza med lite bulliga kanter. Sedan är det bara att fylla med valfri fyllning. Här ovan löjromspizzor.

Ha nu en skön Onsdag så hörs vi sen!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

80
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
A
A
6 months ago

Å så gott, har länge tänkt att jag VILL ha en pizzaugn.. Nu måste jag nog beställa:)
Men du skriver att ni även kan använda gasol till eran, vart kopplas den på?
Läste på sidan du länkat till men där står inget om att även gasol kan användas..

Ha en fin lill-lördag
Kram /A

niiinis
niiinis
Reply to  A
6 months ago

Vi köpte ju når för många år sedan, då fanns det att köpa till så man kunde koppla på gasol. Kanske har det tagit bort det från den modellen nu?

Ha en fin dag du med! Kram ❤️

Img 4569.jpg

Nästa inlägg

Veckomatsedel v. 34

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x