Julmustlimpa
Oj oj, ja men i morse gick jag upp i ottan, eller man kan säga att jag gick upp inatt, för det gjorde jag. Hade sovit klart då. Tog tag i lite bakning direkt, så skönt det var ändå och stå där i mörkret och baka och filosofera medan hela huset fortfarande sov. Man blir liksom inte störd av nånting alls, jo men katten för hon går såklart upp när jag gör det. Men annars så står man ju där i lugn och ro och får husera runt i bakskålarna. Julmustlimpa som jag haft i huvudet ett tag nu blev verklighet idag, och jädrans i min lilla låda vad bra det blev. Jag är såååå nöjd! Familjen tyckte det var suuuuupergott så succén var ett faktum. ☺️ Denna Julmulstlimpa kommer bli så fasligt god med julskinkan, åh du måste testa. Så fyllig i smaken och alldeles perfekt.
Missa inte mitt recept på JULMUSTFRALLOR (<klicka), ytterligare ett succérecept. 🙂
Kika på min lista med massor av bröd (<klicka), hoppas du får inspo, finns över 100 recept där!
I brödet är det dadlar, solrosfrön, pumpafrön, flagad mandel och goda kryddor. Och så julmust också då såklart, en sirpslimpa som jag lovar kommer bli superpoppis. Är det något av det du inte gillar som jag haft i brödet, ja då kan du antingen byta ut det mot annat eller bara hoppa över om det t ex handlar om dadlar, solrosfrön, pumpafrön eller flagad mandel.
Mina 10 populäraste BRÖDRECEPT (<klicka)
Toppade JULMUSTLIMPAN med solrosfrön och flagad mandel. Ger sådär härlig crunch till brödet och jag kan lova att detta kommer bli uppskattat i jul. Blir lite vackert också tycker jag!
JULMUSTLIMPA 2 st
13 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 tsk malen ingefära
2 1/2 tsk malen kanel
2 1/2 tsk malen kardemumma
33 cl julmust
0,75 dl ljus sirap
Ca 5-6 dl filmjölk eller naturell Yoggi
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1 dl flagad mandel
10 dadlar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke.
3. Häll i filmjölk, sirap och julmust. Blanda runt ordentligt.
4. Täck 2 limpformar med bakplåtspapper. Fördela ut brödsmeten i dessa 2 formar. Toppa med solrosfrön och flagad mandel. Grädda längst ned i ugnen i ca 80-90 min.
Tips på bra brödformar
Kitchen Aid 40% rabatt just nu // 2 pack Modern House // Pyrex i kolstål // Eva Solo
Jättetack för allt du delar med dej. Du gör
Mej glad och inspirerad ❤️
Tack, vad roligt att höra! kram