ANNONS

Julmustlimpa

Julmustlimpa

Oj oj, ja men i morse gick jag upp i ottan, eller man kan säga att jag gick upp inatt, för det gjorde jag. Hade sovit klart då. Tog tag i lite bakning direkt, så skönt det var ändå och stå där i mörkret och baka och filosofera medan hela huset fortfarande sov. Man blir liksom inte störd av nånting alls, jo men katten för hon går såklart upp när jag gör det. Men annars så står man ju där i lugn och ro och får husera runt i bakskålarna. Julmustlimpa som jag haft i huvudet ett tag nu blev verklighet idag, och jädrans i min lilla låda vad bra det blev. Jag är såååå nöjd! Familjen tyckte det var suuuuupergott så succén var ett faktum. ☺️ Denna Julmulstlimpa kommer bli så fasligt god med julskinkan, åh du måste testa. Så fyllig i smaken och alldeles perfekt.

Missa inte mitt recept på JULMUSTFRALLOR (<klicka), ytterligare ett succérecept. 🙂  

IMG_6737

Kika på min lista med massor av bröd (<klicka), hoppas du får inspo, finns över 100 recept där!

I brödet är det dadlar, solrosfrön, pumpafrön, flagad mandel och goda kryddor. Och så julmust också då såklart, en sirpslimpa som jag lovar kommer bli superpoppis. Är det något av det du inte gillar som jag haft i brödet, ja då kan du antingen byta ut det mot annat eller bara hoppa över om det t ex handlar om dadlar, solrosfrön, pumpafrön eller flagad mandel.

IMG_6739 IMG_6741

Mina 10 populäraste BRÖDRECEPT (<klicka)

Toppade JULMUSTLIMPAN med solrosfrön och flagad mandel. Ger sådär härlig crunch till brödet och jag kan lova att detta kommer bli uppskattat i jul. Blir lite vackert också tycker jag!

IMG_6743 IMG_6744IMG_6736

JULMUSTLIMPA 2 st


13 dl rågsikt

2 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 1/2 tsk malen ingefära

2 1/2 tsk malen kanel

2 1/2 tsk malen kardemumma

33 cl julmust

0,75 dl ljus sirap

Ca 5-6 dl filmjölk eller naturell Yoggi

1/2 dl solroskärnor

1/2 dl pumpakärnor

1 dl flagad mandel

10 dadlar

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke.

3. Häll i filmjölk, sirap och julmust. Blanda runt ordentligt.

4. Täck 2 limpformar med bakplåtspapper. Fördela ut brödsmeten i dessa 2 formar. Toppa med solrosfrön och flagad mandel. Grädda längst ned i ugnen i ca 80-90 min.

Tips på bra brödformar

IMG_6764

Kitchen Aid 40% rabatt just nu // 2 pack Modern House // Pyrex i kolstål // Eva Solo 

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

JULENS SÖTA BAKVERK
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
KATEGORI SAFFRAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
TiktokHÄR

Kram Nina

127
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Inger Andersson Blom
Inger Andersson Blom
5 months ago

Jättetack för allt du delar med dej. Du gör
Mej glad och inspirerad ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Inger Andersson Blom
5 months ago

Tack, vad roligt att höra! kram

IMG_6696

Nästa inlägg

Snabba Saffransbullar med krämig vaniljfyllning

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x