Fruktfat och akuten

Hej, ja jag vet inte om det blir någon veckomatsedel idag? Det beror på hur jag mår, vill bara berätta för dig att jag återigen (tredje gången gillt) fått ett ordentligt bakslag med mina buktande diskar. Har varit lite krångel med ryggen nu i ca en vecka, igår kväll somnade jag lite snett i soffan och vaknade inatt och kunde inte gå. För att inte tala om hur det var i morse, när jag försökte ta mig till toaletten så hulkade jag av gråt för att smärtan var så olidlig. Kunde inte sätta mig på toalettstolen. Kände att nej, nu räcker det, maken skulle åkt på jobb-besök till London idag men istället satt han på sängkanten och frågade om vi skulle ringa ambulans. Jag KUNDE inte ta mig upp från sängen när jag väl stapplat mig tillbaka från toaletten. Gjorde flera försök men det slutade bara med att jag nästan skrek av smärta och flåsade som en hund med andningen liknande hyperventilerande. Ändå med 1 Ipren och 2 Alvedon i kroppen…. Nervsmärta är inte kul nånstans. Mitt sitter i vänstra skinkan och ned i benet. Ni som haft ordentlig nervsmärta vet hur det känns.

”Nej, ingen ambulans” sa jag. ”Det måste gå…..”

Efter vad som kändes som en evighet kom jag upp, och kunde ta mig till toaletten. Dock satt jag och flåsade och grät om vartannat. Kunde inte ens torka mig själv när jag kissat.


Tony baxade ut mig i bilen och sen iväg till akuten. Fick lägga mig direkt när jag kom in. En magisk grej är att smärtan är hanterbar om jag ligger på min högra sida med en kudde mellan knäna. Tack & lov. Någon sådan position har jag inte haft vid de andra 2 tillfällena, då har ALLT bara gjort ont. Det har funkat att ligga på magen men det har fortfarande varit oerhört smärtsamt. Så något positivt ändå.. 😊

På akuten fick jag en spruta med smärtstillande i skinkan och när den verkat en aning så blev jag undersökt, har ju gjort en MR röntgen tidigare som visar 3 buktande diskar, L4, L5 och S1. Det är dom som bråkar nu med. Fick mer medicin utskrivet, undersökningen visade inget konstigt avvikande mot förut utan det är som vanligt. Stå ut dessa första vidriga veckor och ta sedan tag i rehabträningen. Livet med buktande diskar. Du som har det kanske känner igen dig?

Jag har en tendens att vara för snabb med att börja pressa min kropp. För långa snabba promenader har gjort att jag tidigare fått bakslag. Styrketräning också. Gå i för höga klackar är sällan heller bra, bli kall sittandes ute och ligga i soffan också.

Så med det sagt ville jag mest uppdatera dig, recepten kommer kanske inte komma lika frenetiskt ett tag nu. Har dock några som ligger i loopen som jag gjort tidigare. OCH! Jag måste vara uppe och röra mig sa läkaren. Bli inte liggande, det blir en ond cirkel och det är inte heller bra för din rygg. Så upp måste jag och fullt smärtlindrad kanske jag ändå orkar laga lite mat och baka. Korta stunder, snabba recept är melodin nu framöver tills att den AKUTA fasen återigen klingat av.

Tony planerar att sätta upp en TV på väggen här i sovrummet så jag får lite sällskap om dagarna. Det låter bra tycker jag. Ska kolla ifatt på sånt jag inte hunnit.


Jag blev nyss serverad detta vid sängen, lite gottigt mellanmål nu när den här dagen inte riktigt blev som tänkt. I skålen är det smält vit choklad.

Är så djupt tacksam för att ha min man, klart man skulle fått hjälp av andra när sånt här händer men bara det att ha någon som klappar på en, stöttar och peppar en när livet inte är så kul. Någon som klär på en, klär av en, gör mat, hjälper en till toan och allt det där ni vet.

Om du nu struttar runt där i livet och har en hel snäll rygg, tacka den! ♥️

Vi hörs!

Kram Nina

115
Subscribe
Notify of
guest

44 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna
Johanna
1 month ago

Din stackare, vet EXAKT hur du har det! Kämpa❤️ Fint att du blir ompysslad därhemma. Ta hand om dig och strunta i matsedlar så länge! 🤗

Harriet Wennberg
Harriet Wennberg
1 month ago

Krya på dig! 💐
om det är nervsmärtor – har du erbjudits Gabapenin? Jag hade nervsmärtor under ena foten efter en operation. Helvetiska smärtor som kunde pågå timmars. Ortopederna gjorde inget. Tyckte att jag skulle stå ut… min svåger (läkare) skrev ut Gabapenin och jag fick bukt med smärtorna. Nackdelen – man blir väldigt trött. Men hellre det, än att timme ut och timme in vrida sig som en mask och inte veta var man ska ta vägen därför att det gör så ont.
lycka till!

My Liljenberg
My Liljenberg
Reply to  Harriet Wennberg
28 days ago

Min fru har levt med tre buktande diskar i 10-års tid, men klarat sig på Naproxen. För 6 månader sedan small det till och ambulansen fick komma. 4 diskbråck har hon nu… Testat sig fram med mediciner och står sedan 3 månader tillbaka på 800 mg Gabapentin x 3/dag. Smärtan är där men hanterbar. Så slår också ett slag för Gabapentin! Hon är bara 32 år och vägrar operation, möjligen om 20 år men inte nu.

Inger
Inger
1 month ago

Vet vad du går igenom, har tre buktande diskar samt mkt artros och haft/ har samma elände som du. Kämpa på och krya på dig ❤️‍🩹

Ronny
Ronny
1 month ago

Det är bara att ta det lugnt och fint, du vill väl kunna njuta av sommaren som är på väg? Alla häftiga och goda rätter hinner du nog med, om än lite senare än det var tänkt! Krya på dig och ha en underbar vår och sommar…!

Anette Hellström
Anette Hellström
1 month ago

Stackare hoppas du kryar på dig snabbt jag gillar dina recept ❤️🌷🪻

Nettan
Nettan
1 month ago

Jag vet precis vad du pratar om. Både när det gäller smärtan och ner i skinkan och helt plötsligt viker sig benet.
Det där med att pressa sig själv ! Haha i know ! Efter att ha jobbat stående i två veckor på Kistamässan och benet börjar vika sig och göra ont satte jag på mig stövlar med 11 cm klack och åkte in till stan för att fira min dotters födelsedag! Tur jag hade ombyte med mig.
Ha det bäst och ta hand om dig ❤️
Du e bäst ❤️

Monika
1 month ago

Stackars dej. Jag hade förfärliga nervsmärtor pga kotförskjutningar i ryggen 2020. På julafton låg jag på akuten o grät o vred mej av smärtor, har varken förr el senare upplevt något som liknade detta. Fanns inte egentligen värkmedicin som hjälpte. Läkte ut av sej själv sakta mak men jag har aldrig känt mej så hudlös. Jag var sjukledig mer än halvt år o kände att en del av mej dog under den tiden. Jag är tillbaka i arbetslivet men jag är hela tiden så jäkla rädd att ryggen ska krascha igen. Smärta är inget man vänjer sej med. Du är tuff du, snygg o ger så mycket god energi. Kramar!

Åsa Gustafsson
Åsa Gustafsson
1 month ago

Kryapådigkram

BipNisse
BipNisse
1 month ago

Krya på dig allt vad du kan🙏🏻 Jag har en man här som blev rygg-op för ett par månader sedan. Han har fortfarande känningar av ryggen men den blev sååå mycket bättre efter op. Hoppas att någon ryggklinik kan hjälpa dig♥️

Emelie Andersson
Emelie Andersson
1 month ago

Fy vad jobbigt! Min karl fick diskbråck med förskjutning i januari och fick operation i mars. Det är svårt att få rätt hjälp och man måste visst säga rätt saker i dagens sjukvård. Hoppas du får den hjälp du har rätt till!

Cax
Cax
1 month ago

Krya på dig!
Det tar nog 1 vecka i sängen sen behöver du upp o röra på dig.
Jag svimmade pga smärta i ryggen. Ryggskott och snett bäcken. Ambulans. Men med promenad och rehabträning så har jag inte fått tillbaks besvären.
Stor kram mitt i allt!❤️

Anna Stråth
Anna Stråth
1 month ago

Vet precis hur det är och känns! Smärtan är olidlig! För mig gick det så långt till att det inte gick utan operation, det har jag ju skrivit till dig om. Låt det ta tid att läka. Våga be om hjälp! Ta hand om dig OCH låt andra ta hand om dig! 🥰♥️

Ia
Ia
1 month ago

Men ojoj ,, stackars dig ,, har oxå rygg problem ,så vet hur det är ,, hoppas smärtan ger med sig , kram 🥰❤️

Marie
Marie
1 month ago

Krya kramar I massor

Tessan
Tessan
1 month ago

Lider så med dig..själv hade jag precis ett ryggskott som jäklades i 4 veckor men fortsätter att hugga till lite då å då..å det är ju inte i närheten av vad du går igenom men jag känner din smärta och förstår hur överjävligt du måste ha det 😓 Ta hand om dig och andas. ”This too shall pass”.skickar massa styrkekramar ❤️❤️

Birgitta
Birgitta
1 month ago

Tänk så förbaskat ont det kan göra 🥵 man kan inte tänka klart. Bara att kämpa på – hoppas på dunderpiller på onsdag hos läkaren ✊ En tröst att vi är många som förstår varandra 💞

Lisbeth Holmqvist
Lisbeth Holmqvist
1 month ago

Stackars dig. Styrkekramar från Finland. ❤️

Therese
Therese
1 month ago

Usch, stackare! Det är vidrigt att gå med smärtor!! Har du fått förslag på Gabapentin och/eller saroten? Utan dom skulle jag inte klara mig. Önskar dig stort lycka till och hoppas du mår bättre snart 🌷.

Margita
Margita
1 month ago

Krya på dig o ta det lugnt så får vi hålla på tummarna för det bästa 🤗🥰

Larsson Lena
Larsson Lena
1 month ago

Är op för diskbråck för 20år sedan. Nu har jag fått nervsmärtor I en fot istället. Gör ont när jag sitter och ligger. Har fått en ryggmärgssimulator. Får se om det hjälper. Krya på dig och ta det lugnt.

Josefine
Josefine
1 month ago

Har en överrörlighetssjukdom som gör att mina diskar buktar lätt o för ingenting. Luxerar o subluxerar också.
För några år sen kom Aqua massage in i mitt liv- hela mitt liv vändes! Såå bra mot smärta o få smärtsystemet att chilla ner lite.
Även infrarött är toppen mot inflammationen som blir/är. Precis haft i l7-8. Infrarött o ”sära” på kotorna hjälpte.

Lena
Lena
1 month ago

Men blir alldeles tårögd när jag läser det du skriver🥹min man har liknande problematik.. sedan 4 år..han behöver äta nervmedicinen amitryptlin för att hålla det i schack någorlunda..o så rehabträning 3 dagar i veckan förstås..vilket han är väldigt noga med..har försökt sluta med medicinen ett antal ggr men måste börja igen för att han får ont igen..o nervsmärtan är enorm..har aldrig sett min stora starka man (som vägrat att ens ta en Alvedon förut)i det skick som han var när det började..så jag förstår att du har det kämpigt😔💖 men kämpa på💖

Rose-Marie Christensen
Rose-Marie Christensen
1 month ago

Krya på dig, vet hur det känns, tycker om dina recept 🥰

Nina
Nina
1 month ago

Hej Nina,
Vi har exakt samma jäkla skitproblem.😭 Samma diskar som buktar/kotglidningar och samma nervstrålning ut i vänster klinka…ibland även ut i höger.
Har varit på smärtrehab i 5 veckor i Sandviken, fantastiskt ställe. Kom hem för ca 5-6 veckor sedan. Inte bättre men med helt nya kunskaper och förståelse för min smärta.

Det är ett hårt och tungt jobb med rehabträning och man måste skynda långsamt för att det ska ge ett bra och hållbart resultat.

Hoppas smärtan avtar snart för dig.
Kram från…en annan Nina 😆🥰

Ninna Emanuelsson
Ninna Emanuelsson
1 month ago

Jag fick till slut operation efter 10 års ryggskott 2 ggr per månad, liggandes .
Nu har jag fått tillbaka livet , har inte haft ont i ryggen efter operation,
Kämpa !!!

Lisa
Lisa
1 month ago

❤️❤️❤️

Karin
Karin
1 month ago

Stackars dig! Nervsmärta är hemskt !
Nervrotsblockader har jag fått som tillfälligt lindrat och för 3 år sedan fick jag en ryggmärgsstimulator inopererad, den har hjälpt mig mycket, har fortfarande smärta men inte på samma sätt.
Krya på dig ❤️

Monika Gebart
Monika Gebart
1 month ago

Ohh krya på dej och ta hand om dej ♥️

Linda
Linda
29 days ago

Krya på dig!! Har själv problem så. Fast jag har kotkompristioner på 3 kotor i ryggen (frakturer). Som ibland gör att jag knappt kan gå.

Ulrika Ö
Ulrika Ö
29 days ago

Stackare❣️ skickar en massa varma kramar 🥰 🤗🫶

Ewa
Ewa
29 days ago

Lycka till jag har varit med om detta oxå, det är hemskt!😞

Tina Nilsson
Tina Nilsson
29 days ago

Ta hand om dig nu. Du har så många fantastiska recept så vi klarar oss nog några dagar.
Skickar STORA GIGANTISKA STYRKEKRAMAR omgående.

Sonja
Sonja
29 days ago

All kärlek till dig och krya på dig hälsning från mig 🤗💕

Eva Lindqvist
Eva Lindqvist
29 days ago

Krya på dig! Kan de inte hjälpa ryggen på något sätt! Har opererat ryggen (spinal stenos)men vet inte om det är liknande det du genomgår. Lycka till!

Ingar Wigårde
Ingar Wigårde
29 days ago

Krya på dig! 🍀♥️

Carina Parga
Carina Parga
29 days ago

Den smärtan är ifrån h*lvetet. Jag vet precis vad du menar med den. Får du bra värktabletter? Linement så gubben får smörja dej
Krya på dig från Gran Canaria 🌹🌹🌹

Malin
Malin
29 days ago

Krya på dig💕! Nervsmärta går inte att beskriva om man inte haft det själv. Jag hade samma sak och blev opererad efter 3 månader då jag sista månaden inte kunde ligga ner längre tid än 20 min i sträck och inte heller sitta. Operation är inget kul men det var som halleluja moment efter när den värsta smärtan var borta. Ta hand om dig och ta det försiktig med återhämtningen.

Susanne Baldauf
Susanne Baldauf
29 days ago

Men inte igen 😢din stackare ❤️
Har själv ett lätt ryggskott just nu, livrädd att det ska bli värre.
Krya på dig 🥰

Wenche
Wenche
29 days ago

Å fy och ajajaj. Jag vet. Det är en smärta från helvetet. Jag har ha ft flera diskbrock. Kan inte räkna dom alla nu i mitt sjuttioåriga liv. Du måste väl ha en fysioterapeut hoppas jag. Krya på dig och snabba inte på, det går sakta framåt, men stressa inte fram det. Nervsmärtor, vem har sagt det?

Marie
Marie
29 days ago

Krya på dig!! Så jobbigt för dig med alla värk och sen att känna att det börjar om på ruta 1 igen. Kram

Annika
Annika
28 days ago

Hej, jag har ingen kunskap om diskbrock tack och lov och vet ingenting om dig förrutom att jag brukar använda dina fantastiskt goda recept och tipsa dem vidare, men tänkte på sensing yoga med Mia Elmblad. Hon hade så ont 2019 att hon inte kunde röra sig och utvecklade konceptet då, tror jag. Finns på youtube och hon har flera gratispass varje vecka. Krya på dig!

Annelie Hellström
Annelie Hellström
27 days ago

Hoppas det går över fort. Så du slipper värken.

Jonna
Jonna
26 days ago

Jag hade mitt tredje diskbråck i december och den tredje var den värsta hittills. Min smärta var inte som din men illa nog. Jag var hos osteopaten, doktorn, gick och gick och till slut lämnade jag smärtan hos akupunktören i Lund. Det var plågsamt och jag svettades och såg och kände stjärnor i hela vänstra benet och fotsulan men livet kom tillbaka på juldagen. Sedan dess har jag kört daglig yoga med Adriene! Idag är jag tacksam för varje smärtfri dag och vet att när som helst kan nästa diskbråck överraska mig…

Nästa inlägg

Salsicciapasta

44
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x