Innehåller annonslänkar

🥖 Glutenfria frallor med havre & bovete – klara på 30 minuter!

Letar du efter ett riktigt gott recept på glutenfria frallor som är både enkla, saftiga och klara på nolltid? Då har du hittat rätt! 🙌

De här frallorna görs helt utan jäst och med glutenfria ingredienser som bovetemjöl, havregryn och mandelmjöl. Dessutom smaksätter jag dem med en hemmagjord brödkrydda som ger den där härliga bagerikänslan…fast du gör dem hemma i ett nafs.

Perfekta till frukost, mellis eller som tillbehör till soppa!

🌾 Varför du kommer älska dessa glutenfria frallor

✔️ Glutenfria – utan färdiga mjölmixer

✔️ Utan jäst – du använder bakpulver

✔️ Klart på ca 30 minuter

✔️ Saftiga, smakrika & mättande

✔️ Funkar i både ugn & air fryer

📝 Recept: Glutenfria frallor med yoghurt & brödkrydda

Ger ca 4 frallor eller 1 liten limpa.

Ingredienser:

Torra ingredienser:

1 dl glutenfria havregryn

1 dl bovetemjöl (detta har jag, så bra)

1 dl mandelmjöl (detta har jag) eller rismjöl

1 msk psylliumfröskal (dessa har jag, funkar med fiberhusk också)

2 tsk bakpulver

½ tsk salt 1

tsk brödkryddor* (se nedan)

Våta ingredienser:

2 dl naturell yoghurt (eller växtbaserad)

1 msk olja

1 msk lönnsirap eller honung (valfritt)

🌿 Brödkrydda – min favoritmix:

Blanda lika delar:

Kardemumma

Kummin

Fänkål

Anis

💡 Tips: Mortla gärna hela frön för att få fram extra mycket smak.

Eller använd färdig brödkrydda från butik – det funkar också jättebra!

Obs: Receptet innehåller certifierade glutenfria havregryn (upp till 20 ppm gluten). För dig som är mycket känslig eller vill äta strikt naturligt glutenfritt kan du byta ut havren mot mer bovetemjöl eller rismjöl.

Så gör du:

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. Rör ner yoghurt, olja och sirap. Blanda ihop till en ganska tjock smet. Låt svälla i 15 minuter så att psylliumet binder vätskan.

3. Forma 4 frallor med blöta händer eller klicka ut på bakplåtspapper.

4. Grädda: I ugn: 200 °C i ca 18–20 minuter I air fryer: 180 °C i 12–14 minuter

5. Låt svalna utan duk på galler, då behåller du en fin yta.

💛 Serveringstips:

Goda som de är, gärna med smör och ost

Perfekta till soppor eller sallader

Går utmärkt att frysa, tina i air fryer eller ugn

💬 Följ mig för fler recept & matinspiration:

📸 Instagram – @niiinis.se

📘 Facebook – Niiinis Kitchenlife

🎥 YouTube – @Niiiinis

🎵 TikTok – @niiiniskitchenlife

💛 Gilla gärna inlägget om du blev inspirerad det betyder massor!

Tack för att du tittade in – och hoppas det smakar!

Kram Nina

12
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Martina
Martina
3 months ago

Använd gärna rätt termer. Detta recept är glutenfritt, men INTE naturligt glutenfritt, eftersom glutenfria havregryn innehåller upp till 20 ppm gluten. Naturligt glutenfritt innehåller inget gluten överhuvudtaget dvs 0 ppm.

Nästa inlägg

Firande i dagarna flera

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x