Apple-trifle

Hallå där!

Mitt uppe i bakningen här. Halsen river och huvudet känns tungt men min bakning gör mig sååå gott jämt. Det är verkligen terapi! Tänk? Tänk om jag skulle morgonpromenera och baka samtidigt? Det skulle vara höjden av terapi, haha! 🙂

Just i detta nu har jag färdigställt egenkomponerade Apple-trifle’s.

IMG_6041.JPG

Här förbereder jag dom med lite botten gjort på rester av rulltårtsbotten till tårtan som står klar i kylen. Ska bara dekoreras. Skitbra sätt att ta tillvara på resterna verkligen.

IMG_6047.JPG

IMG_6050.JPG
Så hur har jag gjort? Först har jag alltså 
tagit rester av rulltårtsbotten som blev över. Funkar med vanlig sockerkaka också. Fyllt botten. Sen har jag stekt 4 äpplen i mycket smör, 1 tsk kanel, 1 tsk malen kardemumma, 2 tsk vaniljsocker. Receptet räcker till 15 småglas. Sedan fyller jag med en klick vispad grädde, vaniljkräm och avslutar med lite mer bitar av rulltårtsbotten och så pudrar jag lite florsocker uppepå.

BUSENKELT! Ett superbra och snabbt sätt att fixa en efterrätt på.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

326
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
HelenaN
9 years ago

Ser jättegott ut! Tack för tipset 🙂

Marie
Marie
9 years ago

Åh, detta ska jag prova imorgon!
PMS’ar duktigt just nu o har vabbat hela vecka vilket har resulterat i en hel del bakning… och provsmakning

trackback
9 years ago

[…] Appletrifle, gott & enkelt. Recept hittar du HÄR […]

Anneli
Anneli
4 years ago

Ser gott ut, gjorde något liknande på mitt jobb (demensboende) i helgen. Stekte ströbröd kanel och socker i brynt smör. Varvade sedan i glas med hemgjort äppelmos och vispad grädde. Mycket uppskattat.

niinis
niinis
Reply to  Anneli
4 years ago

Lät gott!

Nästa inlägg

SNYGGA JACKOR

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x