Mitt bÀsta recept pÄ tÄrtbotten

Nu ska du fÄ mitt bÀsta tips pÄ tÄrtbotten! 

Den hÀr kan man bara inte misslyckas med. Eller jag har ALDRIG gjort det. Gör man det Àr det nÄgot i instruktionerna man har missat, göljer man det sÄ Àr det omöjligt att misslyckas. Denna tÄrtbotten blir sÄdÀr hÀrligt luftig och det finns inte ett bÀttre sÀtt att göra tÄrtbotten pÄ enligt mig.

tÄrtbotten

RECEPT:

Till att börja med sÄ finns det lite riktlinjer att gÄ efter vad gÀller antal Àgg!

Till en 24 cm springform anvÀnder du 8 Àgg.
Till en 26 cm anvÀnder du 10 Àgg.
Gör du Ànnu större tÀnker du dig ett Àgg för varje cm.

Sedan knĂ€cker du alla Ă€ggen i ett stort glas. DĂ€refter tar du fram 2 likadana glas, sĂ„ du ska alltsĂ„ ha 3 likadana glas. I det ena hĂ€ller du upp strösocker och i det andra hĂ€lften mjöl och hĂ€lften potatismjöl. Är du glutenintolerant tar du potatismjöl i hela glaset. Du hĂ€ller alltsĂ„ upp det till samma nivĂ„ som Ă€ggen Ă€r.

tÄrtbotten

Vispa Ă€gg och socker riktigt pösigt. Blanda i 3 tsk bakpulver i mjölblandningen innan du vĂ€nder i det i Ă€ggsmeten. HĂ€ll i en smörjd och bröad form, var noga med att smöra och bröa Ă€nda upp för denna tĂ„rtbotten reser sig fantastiskt fint! För lite extra tvist kan du ”bröa” du med kokosflingor. LĂ„t sedan botten bli klar pĂ„ nedersta falsen i ugnen pĂ„ 175 gr i ca 35 – 45 min. Det bĂ€sta Ă€r att öppna luckan efter 35 min (helst ej tidigare dĂ„ botten kan sjunka ihop) och testa med en sticka. Är stickan helt ren utan kladd Ă€r den klar. Jag brukar tĂ€cka min med folie efter mer Ă€n halva tiden för att den inte ska bli för mörk. Ta ut och lĂ„t svalna, vĂ€nd tĂ„rtbotten upp och ned sĂ„ du fĂ„r botten uppĂ„t. DĂ„ blir det jĂ€mnt och fint pĂ„ toppen! Sedan delar du botten i 3 delar. Fyll sedan din tĂ„rta med valfri fyllning, hĂ€r hittar du lite förslag pĂ„ tĂ„rtor och fyllningar.

0
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
8 years ago

Åh vilket roligt recept 🙂 Tackar det mĂ„ste provas om jag nu har nĂ„gra stora glas…nĂ„ja det löser jag nog 😉

Mia
Mia
8 years ago

Ja det Ă€r verkligen ett superbra recept! 🙂

Eva
Eva
8 years ago

Flera undringar, ökar man pÄ bakpulvret ocksÄ efter storlek pÄ springform?
Du skriver att man ska öppna ugnen tidigast efter 35 min, sen skriver du att du lÀgger pÄ bakplÄtspapper efter halva tiden, jag fÄr inte riktigt ihop det. Halva tiden blir ju dÄ efter ca 15-20 min??!! Rasar inte kakan ihop dÄ? Ej sÄ bakvan.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Eva
8 years ago

FörlÄt, skulle varit tydligare. Jag brukar öppna efter 25 min och det har funkat ocksÄ.

Eva
Eva
Reply to  Niiinis
8 years ago

Hej igen, tack för snabbt svar. Men hur var det med bakpulvret, se min frÄga ovan.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Eva
8 years ago

Alltid 3 tsk. Gör du en vÀldigt liten tÄrtbotten kan du gÄ ned till 2 tsk.

Eva
Eva
Reply to  Niiinis
8 years ago

Tack!

Helene
Helene
1 month ago

Är det varmluft eller över och undervĂ€rme som gĂ€ller pĂ„ ugnen?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Helene
1 month ago

HÀr hos mig Àr det alltid över under vÀrme om inget annat anges.

NÀsta inlÀgg

Före/Efter bilder

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x