Mitt bästa recept på tårtbotten

Nu ska du få mitt bästa tips på tårtbotten! 

Den här kan man bara inte misslyckas med. Eller jag har ALDRIG gjort det. Gör man det är det något i instruktionerna man har missat, göljer man det så är det omöjligt att misslyckas. Denna tårtbotten blir sådär härligt luftig och det finns inte ett bättre sätt att göra tårtbotten på enligt mig.

tårtbotten

RECEPT:

Till att börja med så finns det lite riktlinjer att gå efter vad gäller antal ägg!

Till en 24 cm springform använder du 8 ägg.
Till en 26 cm använder du 10 ägg.
Gör du ännu större tänker du dig ett ägg för varje cm.

Sedan knäcker du alla äggen i ett stort glas. Därefter tar du fram 2 likadana glas, så du ska alltså ha 3 likadana glas. I det ena häller du upp strösocker och i det andra hälften mjöl och hälften potatismjöl. Är du glutenintolerant tar du potatismjöl i hela glaset. Du häller alltså upp det till samma nivå som äggen är.

tårtbotten

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda i 3 tsk bakpulver i mjölblandningen innan du vänder i det i äggsmeten. Häll i en smörjd och bröad form, var noga med att smöra och bröa ända upp för denna tårtbotten reser sig fantastiskt fint! För lite extra tvist kan du ”bröa” du med kokosflingor. Låt sedan botten bli klar på nedersta falsen i ugnen på 175 gr i ca 35 – 45 min. Det bästa är att öppna luckan efter 35 min (helst ej tidigare då botten kan sjunka ihop) och testa med en sticka. Är stickan helt ren utan kladd är den klar. Jag brukar täcka min med folie efter mer än halva tiden för att den inte ska bli för mörk. Ta ut och låt svalna, vänd tårtbotten upp och ned så du får botten uppåt. Då blir det jämnt och fint på toppen! Sedan delar du botten i 3 delar. Fyll sedan din tårta med valfri fyllning, här hittar du lite förslag på tårtor och fyllningar.

0
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
8 years ago

Åh vilket roligt recept 🙂 Tackar det måste provas om jag nu har några stora glas…nåja det löser jag nog 😉

Mia
Mia
8 years ago

Ja det är verkligen ett superbra recept! 🙂

Eva
Eva
8 years ago

Flera undringar, ökar man på bakpulvret också efter storlek på springform?
Du skriver att man ska öppna ugnen tidigast efter 35 min, sen skriver du att du lägger på bakplåtspapper efter halva tiden, jag får inte riktigt ihop det. Halva tiden blir ju då efter ca 15-20 min??!! Rasar inte kakan ihop då? Ej så bakvan.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Eva
8 years ago

Förlåt, skulle varit tydligare. Jag brukar öppna efter 25 min och det har funkat också.

Eva
Eva
Reply to  Niiinis
8 years ago

Hej igen, tack för snabbt svar. Men hur var det med bakpulvret, se min fråga ovan.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Eva
8 years ago

Alltid 3 tsk. Gör du en väldigt liten tårtbotten kan du gå ned till 2 tsk.

Eva
Eva
Reply to  Niiinis
8 years ago

Tack!

Nästa inlägg

Före/Efter bilder

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x