Tårtbotten – det bästa receptet

Världens bästa TÅRTBOTTEN recept!

Ja, jag lovade ju dig receptet på världens bästa tårtbotten. Den här går inte att misslyckas med. Det går verkligen inte. Alltså jag har gjort den jag vet faktiskt inte hur många gånger och lyckats varje gång. Tyvärr så hade jag inte lärt mig detta recept när jag var med i Hela Sverige Bakar, då misslyckades ju jag FETT med min tårta jag gjorde då! 🙁

Det är det bästa tårtbotten recept som finns. Dessutom sååå enkel att göra. Så du som köper tårtbotten, sluta genast med det. 😉 Denna är god, luftig och såå enkel att göra.

Här ska du få receptet:

Till att börja med så finns det lite riktlinjer att gå efter vad gäller antal ägg.

Till en 24 cm springform använder du 8 ägg.
Till en 26 cm använder du 10 ägg.
Gör du ännu större tänker du dig ett ägg för varje cm.

Sedan knäcker du alla äggen i ett stort glas. Därefter tar du fram 2 likadana glas, så du ska alltså ha 3 likadana glas. I det ena häller du upp strösocker och i det andra hälften mjöl och hälften potatismjöl. Är du glutenintolerant tar du potatismjöl i hela glaset. Du häller alltså upp det till samma nivå som äggen är.

IMG_4580
IMG_4581

Ha i bakplåtspapper i botten på springformen, smörj sidorna med smör. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda i 3 tsk bakpulver i mjölblandningen innan du vänder i det i äggsmeten. Blanda samman försiktigt med en slickepott tills du har en jämn fin smet. Häll i smeten i springformen. Låt sedan botten bli klar på nedersta falsen i ugnen på 175 gr i ca 35 – 45 min. Det bästa är att öppna luckan efter 35 min (helst ej tidigare då botten kan sjunka ihop) och testa med en sticka. Är stickan helt ren och torr utan kladd är den klar. Jag brukar täcka min med folie efter mer än halva tiden för att den inte ska bli för mörk. Ta ut och låt svalna, vänd tårtbotten upp och ned så du får botten uppåt. Då blir det jämnt och fint på toppen! Sedan delar du botten i 3 delar. Fyll sedan din tårta med valfri fyllning, här hittar du lite förslag på tårtor och fyllningar.

IMG_4584
IMG_4586

IMG_4587
IMG_4644

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

 1. Hur är det möjligt??!… Jag skulle testa ditt tårtbotten recept, tog mina största glas men rymde bara 7 ägg, så jag gjorde utifrån det. När jag vispat smeten klar, rymdes den just så pass i formen (24cm). Efter 5 minuter i ugnen började det att svämma/rinna över…vilket jag förstod att det skulle göra… När den gräddar klart var stor del av smeten på ugnsbotten! Hur i friden är det möjligt…med 8 ägg!?!?… Har du en springform med extra höga kanter eller?…

  1. niinis skriver:

   Jag har bakplåtspapper som en hög kant runt hela. Trodde det stod i receptet, gör det inte det ska jag lägga in det direkt.

   1. Okej…det var ju smart! Då ska jag testa igen… ☺

 2. Har du också tips på recept och hur mycket kakao man behöver om man vill göra en chokladtårtbotten? Kan man använda samma recept och bara hälla i kakao? Hur mycket i så fall?

 3. Mia skriver:

  Ja det där receptet är verkligen superbra! Enda nackdelen är att om man som jag fuskar o köper färdiga marsipanlock ibland så blir bottnarna alldeles för höga för att det ska räcka med ett lock 😉

  1. Niiinis skriver:

   Ja det är ju sant! 🙂 Haha… det har jag inte ens tänkt på. 🙂

 4. D Diana skriver:

  Men oj vad gott och fint det ser ut. Jag kan tänka mig hur det måste ha vart att få den bedömningen men du är otroligt duktig ändå, att få så fina tårtor och dekorationer och allt.

  1. Niiinis skriver:

   Men tack fina du! ♥♥♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..