Tårtbotten – det bästa receptet

Världens bästa TÅRTBOTTEN recept!

Ja, jag lovade ju dig receptet på världens bästa tårtbotten. Den här går inte att misslyckas med. Det går verkligen inte. Alltså jag har gjort den jag vet faktiskt inte hur många gånger och lyckats varje gång. Tyvärr så hade jag inte lärt mig detta recept när jag var med i Hela Sverige Bakar, då misslyckades ju jag FETT med min tårta jag gjorde då! 🙁

Det är det bästa tårtbotten recept som finns. Dessutom sååå enkel att göra. Så du som köper tårtbotten, sluta genast med det. 😉 Denna är god, luftig och såå enkel att göra.

Här ska du få receptet:

Till att börja med så finns det lite riktlinjer att gå efter vad gäller antal ägg.

Till en 24 cm springform använder du 8 ägg.
Till en 26 cm använder du 10 ägg.
Gör du ännu större tänker du dig ett ägg för varje cm.

Sedan knäcker du alla äggen i ett stort glas. Därefter tar du fram 2 likadana glas, så du ska alltså ha 3 likadana glas. I det ena häller du upp strösocker och i det andra hälften mjöl och hälften potatismjöl. Är du glutenintolerant tar du potatismjöl i hela glaset. Du häller alltså upp det till samma nivå som äggen är.

IMG_4580 IMG_4581

Ha i bakplåtspapper i botten på springformen, smörj sidorna med smör. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda i 3 tsk bakpulver i mjölblandningen innan du vänder i det i äggsmeten. Blanda samman försiktigt med en slickepott tills du har en jämn fin smet. Häll i smeten i springformen. Låt sedan botten bli klar på nedersta falsen i ugnen på 175 gr i ca 35 – 45 min. Det bästa är att öppna luckan efter 35 min (helst ej tidigare då botten kan sjunka ihop) och testa med en sticka. Är stickan helt ren och torr utan kladd är den klar. Jag brukar täcka min med folie efter mer än halva tiden för att den inte ska bli för mörk. Ta ut och låt svalna, vänd tårtbotten upp och ned så du får botten uppåt. Då blir det jämnt och fint på toppen! Sedan delar du botten i 3 delar. Fyll sedan din tårta med valfri fyllning, här hittar du lite förslag på tårtor och fyllningar.

IMG_4584 IMG_4586

IMG_4587 IMG_4644

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

16
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
D Diana
8 years ago

Men oj vad gott och fint det ser ut. Jag kan tänka mig hur det måste ha vart att få den bedömningen men du är otroligt duktig ändå, att få så fina tårtor och dekorationer och allt.

Niiinis
Niiinis
Reply to  D Diana
8 years ago

Men tack fina du! ♥♥♥

Mia
Mia
8 years ago

Ja det där receptet är verkligen superbra! Enda nackdelen är att om man som jag fuskar o köper färdiga marsipanlock ibland så blir bottnarna alldeles för höga för att det ska räcka med ett lock 😉

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
8 years ago

Ja det är ju sant! 🙂 Haha… det har jag inte ens tänkt på. 🙂

trackback
7 years ago

[…] lyckades också superbra, så det enda var ju liksom själva toppingen som gick åt skogen. (Mitt tårtbottenrecept är bäst i världen) Min syster gav i alla fall tårtan högsta betyg. Det var den godaste […]

Sofia Herbertsson
6 years ago

Har du också tips på recept och hur mycket kakao man behöver om man vill göra en chokladtårtbotten? Kan man använda samma recept och bara hälla i kakao? Hur mycket i så fall?

Kerstin
Kerstin
5 years ago

Hur är det möjligt??!… Jag skulle testa ditt tårtbotten recept, tog mina största glas men rymde bara 7 ägg, så jag gjorde utifrån det. När jag vispat smeten klar, rymdes den just så pass i formen (24cm). Efter 5 minuter i ugnen började det att svämma/rinna över…vilket jag förstod att det skulle göra… När den gräddar klart var stor del av smeten på ugnsbotten! Hur i friden är det möjligt…med 8 ägg!?!?… Har du en springform med extra höga kanter eller?…

niinis
niinis
Reply to  Kerstin
5 years ago

Jag har bakplåtspapper som en hög kant runt hela. Trodde det stod i receptet, gör det inte det ska jag lägga in det direkt.

Kerstin
Kerstin
Reply to  niinis
5 years ago

Okej…det var ju smart! Då ska jag testa igen… ☺

Claes Johansson
Claes Johansson
3 years ago

Hej
Jag tänkte göra en tårta med receptet du angivit för en vanlig 24 cm springform.
Den blev ju jätte gög och nästa pöser över i ugnen, och efter 35 min super smetig, ska det vara så?
Tack för många goa recept😜

niiinis
niiinis
Reply to  Claes Johansson
3 years ago

Testa att ha i bakplåtspapper på sidorna så att tårtbotten får växa uppåt. 👍🏼

Claes
Claes
1 year ago

Hej
Ska de vara varmluft 175 grader till tårtbotten?

niiinis
niiinis
Reply to  Claes
1 year ago

Nej vanlig värme bara.

larin
larin
17 days ago

Jag har aldrig bakat en tårta men jag vill prova baka så jag tog detta receptet och tårtan var fin och Jättegott Jag ska bara använda detta receptet den tårtan var bra den skulle få 1000000000/10 Tack hejdå kommer alltid använda detta receptet resten av mitt liv.

Nästa inlägg

Gillar du te?

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x