Nyttiga bananmuffins

Godmorgon Måndag!

Swisch sa det så var det måndag igen. Herreminjee vad helgerna går snabbt alltså. Men som jag sa till Milo i morse…. ”Det är bra att veckorna och helgerna går fort, då har vi snart sommarlov”. Han blev så glad för han ser också fram emot lite ledighet med sommar och lata dagar.

Jag tänkte börja dagen med att bjuda dig på ett gottigt recept på mina nyttiga bananmuffins jag bakade igår. Detta är verkligen en riktig höjdare om man vill äta något gott men vill försöka hålla igen lite nu när det är ny vecka och måndag.

nyttiga_muffin_nyttigt_bananmuffins_missetoile_tårtfat nyttiga_muffin_nyttigt_bananmuffins_missetoile_tårtfat

Dessa muffins är perfekta som mellanmål t ex. Jag ställde upp dom på mitt nya tårtfat från Miss Etoile. Älskar´t! HÄR hittar du det. 

IMG_8980

Mina rosor soom jag köpte på Lidl i fredags är sååå fina! ♥

IMG_8984 IMG_8988 IMG_8990

RECEPT 9 st BANANMUFFINS:

1,5 dl havremjöl (malda havregryn)
1 dl bovetemjöl
2 msk honung
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
1 banan
1 krm vaniljpulver
0,25 dl vatten

 

Frosting:

100 g philadelphiaost (med låg fetthalt)
1 banan
1 tsk honung

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Mixa de blöta ingredierna med en stavmixer i en separat skål. Blanda torra och blöta ingredienser och fördela lite mer än halva smeten i muffinsformar (helst i silikon eller hårda pappersformar som jag använde för att de inte ska fastna). Grädda i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Gör sedan frostingen. Mosa eller mixa bananen. Blanda den försiktigt med philadelphiaosten och honungen. Klicka på varje muffins och avsluta med att strö på lite kanel på varje muffins.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

IMG_8985 IMG_8989 IMG_8992

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Nyttig & god äppelpaj

Krämig & nyttig brownie

Kram Nina

50
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Söndagssysslor

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x