ANNONS

Havrefrallor utan vetemjöl

/

Dessa har jag sån total craving på numera. De är sååå goda och jag älskar varje frukost när jag ska få mumsa på dessa bröd. De är superenkla att svänga ihop dessutom. Det är bara att blanda, forma bullar och grädda. Sen är det klart! Det är faktiskt inte svårare än så. 🙂

IMG_8172
IMG_8174
IMG_8176

RECEPT ca 9 st:

7 dl havregryn (glutenfria om du vill ha rent glutenfritt)
1 tsk bakpulver
1  tsk salt
2 ägg
1/2 msk fiberhusk
2,5 dl vaniljyoghurt, du kan också använda naturell yoghurt

Gör såhär:

1) Börja med att köra havregrynen i blendern för att göra det till mjöl.

2) Häll allt i en bunke. Blanda resten av de torra ingredienserna och häll i det i mjölet. Rör om.

3) Knäck i äggen och blanda runt ordentligt, avslutningsvis häller du i yoghurten. Låt sedan stå och svälla i ca 10 minuter. Tänk på att degen kommer vara riktigt kladdig.

4) Blöt händerna och forma 9 bullar av smeten. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt.

5) Grädda på 250 grader i ca 10 min till de fått lite färg.

Följ gärna min Instagram och min Facebooksida för massa mer recept, inspo  och tips. 

Kika gärna in dessa recept på frallor:

snabba frallor

Härliga >>snabbfrallor<<.

lchf frallor

Jättegoda >>LCHF-frallor<<

lchf snabbfrallor

Fantastiskt goda >>LCHF kardemummafrallor<<

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00