ANNONS

Äppeltrifle efterrätt

/

En helt fantastisk efterrätt som verkligen är såå omtyckt. Tomma glas varje gång som det bjuds på denna.

Äppeltrifle

Rulltårtsbotten

3 ägg

1,5 dl strösocker

2 msk mjölk

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Fyllning

4 äpplen

50 g smör

1 tsk kanel

1 tsk malen kardemumma

1 msk vaniljsocker

2 msk strösocker

Marsansås

2 dl Vispad grädde

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader.

2) Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt. Tillsätt mjölken.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten med en slickepott.

4) Bred ut smeten på ett bakplåtpappersklädd plåt. Grädda i ca 5 minuter.

5) Strö på strösocker på et bakplåtspapper, vänd upp rulltårtsbotten upp och ned på den. Riv försiktigt loss bakplåtspappret.

6) Gör en rulltårta med valfri fyllning, av kanterna kan du sedan göra denna trifle. Eller så använder du hela botten till det.

7) Skala och skär äpplena i mindre bitar. Stek i smör och ha i kanel, kardemumma, vaniljsocker och socker. Stek till det mjuknar.

8) Blanda till marsansåsen eller så gör du en egen, recept HÄR.

9) Fyll små glas med små bitar av rulltårtsbotten. Detta recept räckte till 15 små glas.

10) Varva med att klicka i vispad grädde och marsansås, äppelblandning och ytterligare små bitar av rulltårtsbotten osv tills glaset är fyllt. Toppa med lite större stänger av rulltårtsbotten och pudra på florsocker.

MAGISKT GOTT!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Cheesecake i glas

Morotskaka i micron

Wienerbrödstårta

Kram Nina

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00