Stora härliga vaniljbullar

Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk genom reklam för Bokus 

Idag, inför att det börjar vankas helg, tänkte jag bjuda dig på mitt recept på världens absolut godaste vaniljbullar! Dessa är verkligen helt magiskt goda. De smälter i munnen och smakar så fantastiskt gott, finns inte tillräckligt med superlativ för dessa bullar – Hör ni det? Haha…. Är det något jag älskar så är det vaniljbullar! Av denna brukar jag alltid göra dubbel sats! Jag vill ha enorma bullar och då räcker inte en sats så långt. Vill att de ska vara sådär maffiga och härliga som de är på café ni vet. Dessa sålde ofta slut direkt när de fanns i vårt café Kaffestugan, det var tider det. Minns när jag bakade dessa, då doftade det vaniljbullar ett helt dygn. En doft man står ut med om man säger så. 😅 Vi fick alltid så himla mycket beröm för dessa vaniljbullar så jag tror att dessa är full pott på betygsskalan faktiskt!

Jag har en hel kategori med bara bullrecept (<klicka), hur härligt?! De finns i alla möjliga olika utföranden.

Jag kan känna doften nu när jag tänker på dessa himmelska vaniljbullar. Bakas bullar med äkta smör så är det så gott så man svimmar, när mittemellan är sådär smörig och vaniljig samtidigt. Mmmmm….

Kolla in dessa populära recept på olika bullrecept, kan lova att alla är något som verkligen är värt att testa. Klicka på länkarna nedan för recept:

Kanelbullekaka på 2 minuter.

Blåbärsbullar med mandelmassa

Örfilar

Falska Wienerbröd

Vaniljbullar

150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1, 5 dl strösocker
½ tsk salt
ca 12-15 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

75 g rumsvarmt smör
0,5 dl florsocker
4 msk vaniljsocker 

Garnering:

1 ägg
Pärlsocker 

Gör såhär:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i bunken. Häll över mjölken och lös upp jästen. Tillsätt rumsvarma smöret i bitar, socker och salt.

3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i degen, ha också i bakpulvret. Lite i taget har du i mjölet, ha i så mycket tills du har en smidig deg som släpper väggarna i degskålen när den bearbetas. Då är den perfekt!

4. Arbeta degen i cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 45 minuter. Den ska bli ungefär dubbelt så stor.

6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en avlång platta som är ca 1,5 cm tjock.

7. Ta rumsvarmt smör och blanda med florsockret och vaniljsockret. Fördela på hela plattan.

8. Vik degplattan på mitten. Dela sedan upp den i 2 cm smala remsor.

9. Snurra ändarna av remsorna åt varsitt håll, snurra sedan den runt ditt finger och avsluta med att fästa änden under snurran. Jäs 30 min.

10. Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och grädda sedan i 225 grader i ca 10 min.

Köp min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”, du hittar den ➡️HÄR! 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina