Stora härliga vaniljbullar

Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk genom reklam för Bokus 

Idag, inför att det börjar vankas helg, tänkte jag bjuda dig på mitt recept på världens absolut godaste vaniljbullar! Dessa är verkligen helt magiskt goda. De smälter i munnen och smakar så fantastiskt gott, finns inte tillräckligt med superlativ för dessa bullar – Hör ni det? Haha…. Är det något jag älskar så är det vaniljbullar! Av denna brukar jag alltid göra dubbel sats! Jag vill ha enorma bullar och då räcker inte en sats så långt. Vill att de ska vara sådär maffiga och härliga som de är på café ni vet. Dessa sålde ofta slut direkt när de fanns i vårt café Kaffestugan, det var tider det. Minns när jag bakade dessa, då doftade det vaniljbullar ett helt dygn. En doft man står ut med om man säger så. 😅 Vi fick alltid så himla mycket beröm för dessa vaniljbullar så jag tror att dessa är full pott på betygsskalan faktiskt!

Jag har en hel kategori med bara bullrecept (<klicka), hur härligt?! De finns i alla möjliga olika utföranden.

Jag kan känna doften nu när jag tänker på dessa himmelska vaniljbullar. Bakas bullar med äkta smör så är det så gott så man svimmar, när mittemellan är sådär smörig och vaniljig samtidigt. Mmmmm….

Kolla in dessa populära recept på olika bullrecept, kan lova att alla är något som verkligen är värt att testa. Klicka på länkarna nedan för recept:

IMG_3491

 

Kanelbullekaka på 2 minuter.

Blåbärsbullar med mandelmassa

Örfilar

Falska Wienerbröd

Vaniljbullar

150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1, 5 dl strösocker
½ tsk salt
ca 12-15 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

75 g rumsvarmt smör
0,5 dl florsocker
4 msk vaniljsocker 

Garnering:

1 ägg
Pärlsocker 

Gör såhär:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i bunken. Häll över mjölken och lös upp jästen. Tillsätt rumsvarma smöret i bitar, socker och salt.

3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i degen, ha också i bakpulvret. Lite i taget har du i mjölet, ha i så mycket tills du har en smidig deg som släpper väggarna i degskålen när den bearbetas. Då är den perfekt!

4. Arbeta degen i cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 45 minuter. Den ska bli ungefär dubbelt så stor.

6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en avlång platta som är ca 1,5 cm tjock.

7. Ta rumsvarmt smör och blanda med florsockret och vaniljsockret. Fördela på hela plattan.

8. Vik degplattan på mitten. Dela sedan upp den i 2 cm smala remsor.

9. Snurra ändarna av remsorna åt varsitt håll, snurra sedan den runt ditt finger och avsluta med att fästa änden under snurran. Jäs 30 min.

10. Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och grädda sedan i 225 grader i ca 10 min.

Köp min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”, du hittar den ➡️ HÄR! 

Img 1810.jpg

 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

619
Subscribe
Notify of
guest

25 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
4 years ago

Hej hej! Tänkte baka dessa men ska man inte låtade jäsa ytterligare en gång efter de är snurrade? Eller har det nåt att göra med att det är bakpulver i? Tack för roliga recept. Vi älskar bullkakorna ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Jenny
4 years ago

Jo absolut, har nog bara missat att skriva det. 🙂 Kul att ni gillar bullkakorna, kram!

Eva Fahmy
Eva Fahmy
4 years ago

Bakade dessa bullar i helge. De godaste bullar jag någonsin har ätit❤️❤️❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Eva Fahmy
4 years ago

Sååå roligt att höra! 👌🏻😋😍

Benitha Bondesson
Benitha Bondesson
3 years ago

Tack för supergott recept på bullar,brukar köra kardemumma o kanel.Men detta blir det i fortsättning😃🇸🇪😋

niiinis
niiinis
Reply to  Benitha Bondesson
3 years ago

Härligt! ❤️

Agneta
Agneta
3 years ago

Vill först bara säga att du har lärt mig baka matbröd o dessutom att tycka om de😊 Tack! Har inte köpt matbröd på 1 år.

Jag bakar även dessa bullar, har gjort de flera ggr efter receptet o dom är toppen! Läste nu att du missat skriva att dom ska jäsa en gång till, som i andra recept, de gör inte jag 🙈

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
3 years ago

Så härligt att höra! Blir så glad! ❤️❤️❤️

Linda
Linda
3 years ago

Hej! Testar dessa för första gg idag. De ser väldigt goda ut! Undrar bara hur många du brukar göra av en sats?☺️

niiinis
niiinis
Reply to  Linda
3 years ago

Blir inte så många då jag gör dom så stora. Men ca 20-25. 👍🏼

Birgitta Jönsson
Birgitta Jönsson
3 years ago

Jätte goda bullar, och stora vart dom. Populära hos mina vänner.

niiinis
niiinis
Reply to  Birgitta Jönsson
3 years ago

Så roligt att de uppskattas! 🙌🏻🥰

Päivi Blomqvist
Päivi Blomqvist
3 years ago

Jätte stora och goda bullar blev det 😁🙏

niiinis
niiinis
Reply to  Päivi Blomqvist
3 years ago

Härligt!

Wonna Eneblom
Wonna Eneblom
3 years ago

Har aldrig någonsin lyckats med ett bullbak men det här fick högsta betyg. Jättegoda😊

niiinis
niiinis
Reply to  Wonna Eneblom
3 years ago

Så härligt att höra!

Jane Bäcq
Jane Bäcq
3 years ago

Jättegoda bullar, min man äter i vanliga fall inte bullar, men de slank lätt ner. Tack för ett bra recept. ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Jane Bäcq
3 years ago

Härligt att höra! 🙏🏻🥰

Karin
Karin
1 year ago

Bästa receptet! Har aldrig gjort så luftiga bullar förut, kommer definitivt att göra dem igen!🙏😃

Anna
Anna
1 year ago

Dem blev så bra. Men jag hade vete surdeg i och 25 gr jäst. Ojojojo va stora och luftiga dem blev

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
1 year ago

Kul att du gillade!

Christer
Christer
8 months ago

Vad är vitsen med att ha två olika jäs metoder, både vanlig jäst och bakpulver?

niiinis
niiinis
Reply to  Christer
8 months ago

Bullarna jäser snabbare och blir mycket fluffigare och maffigare tack vare det.

Sandra
Sandra
8 months ago

Kan man använda torrjäst istället för färsk?

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra
8 months ago

Självklart, bara att följa instruktionerna för torrjäst. 👍🏼

Nästa inlägg

TACK för världens bästa tips!

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x