Surdegslimpa

Har man inte tid att göra som proffsen och utgå från egen surdegsgrund så kan man alltid köpa en! Funkar toppenbra och blir fantastiskt gott.

Kolla bara så härligt?!

RECEPT 2 SURDEGSBRÖD:

1 påse färdig surdegsgrund

1/2 pkt jäst

5 dl kallt vatten

13 dl vetemjöl special

3 tsk salt

1 msk olivolja

Gör såhär:

1) Skaka påsen med surdegsgrund och rör sedan ihop med jäst och vatten.

Såhär ser surdegsgrunden ut.

2) Tillsätt sedan alla ingredienser utom saltet. Knåda degen antingen för hand eller i maskin. För hand = 15 min, i maskin = 10 min. Häll i saltet i slutet av knådningen. Degen får vara lös men inte kladdig.

3) Låt jäsa till dubbel storlek under plast i minst 2 timmar, jag lät den jäsa i 3.

4) Häll sedan upp degen på bordet, hantera det så lite som möjligt. Forma försiktigt antingen till 2 bröd eller 4 baguetter. Lägg på bakplåtspapper. Sikta på mjöl och ha på plast igen. Jäs i ytterligare en timme. Sätt ugnen på 260 grader.

5) Skär sedan valfria mönster i brödet. Sänk ugnen till 225 när du stoppar in bröden i ugnen. Gräddas i mitten av ugnen i 15-20 min.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Supergoda frallor

Högsta betyg” tekakor

Skogaholmslimpa

Glutenfri filmjölkslimpa

Kram Nina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..