Kanelbullekladdkaka

Tänkte att jag skulle bjuda på ett galet härligt tips denna Söndag. Söndagar för mig är perfekta bakningsdagar. Något som också är perfekt är att bjuda hem någon på en riktig go’fika.

Kolla bara….

RECEPT KANELBULLEKLADDKAKA:

Börja med att baka bullarna. Jag gjorde det samtidigt som jag bakade vanliga bullar. Dessa bullar är gjorda i ministorlek, tänk dig att de ska vara lika stora som småkakeformar. Jag bakade efter mitt bästa kanelbullsrecept.

Kladdkaka

3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
2,5 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.

2) Smält smöret och låt svalna något.

3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan.

4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten med en slickepott, rör till sist i smöret.

5) Häll i smeten i springformen. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter, den ska fortfarande vara lite kladdig invändigt.

6) Pensla kakan med lite sirapsvatten (blanda en del sirap och tre delar vatten typ) när den svalnat något. Placera de små bullarna (utan papper) på kakan. Tryck i dom lite. Pudra sedan florsocker längst ut på kanten. ÄT & NJUT!

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

LOADING..