Blåbärskaka med vanilj och kanelsmul

Dags för en liten söndagskaka…..eller? Jag är trött och lite nere idag och då vet jag att bra medicin emot det är att baka. Helst ett nytt recept…. Sagt och gjort så tog jag tag i det och vips så hade jag bakat en toksmaskig kaka som nu får följa med ut till svärisarna. Alltså ”smulet” uppepå är magiskt gott och gör hela kakan så mycket godare. Du måste testa denna blåbärskaka.

BLÅBÄRSKAKA MED VANILJ OCH KANELSMUL

3 ägg
2 dl strösocker
125 g smör
1,5 dl mjölk
1,5 dl vaniljkvarg (jag körde den med 0,2% fett och inget tillsatt socker)
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl frysta blåbär 
2 msk vetemjöl

Vanilj & kanelsmul:

75 g rumsvarmt smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 tsk malen kanel

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda smör, mjölk och vaniljkvarg i en skål och häll i det i blandningen. Rör runt med en slickepott tills du har en någorlunda jämn smet. Lite små klumpar gör ingenting.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Fortsätt röra med en slickepott.

4) Blanda blåbär och vetemjöl och vänd ned det sist i smeten. Vänd om några tag så blåbären blandar sig, rör inte för mycket för då blir hela kakan lila. 🙂 Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd form på ca 25×35 cm.

5) SMULET: Blanda rumsvarmt smör med mjöl, socker, vaniljsocker och kanel. Blanda tills du har smul som du sedan toppar kakan med.

6) Skjuts in i ugnen i ca 30-40 min. Kakan ska vara torr rakt igenom när du känner med sticka. Pudra över florsocker och servera med vaniljsås.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)


Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Snabb kanel och kardemummakaka

Underbara örfilar

Stora maffiga kanelbullar

Kram Nina

6
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

8 maträtter under 15 min

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x