ANNONS

Jordgubbsrutor

/

Ok, de här rutorna bara måste du testa. Detta är ett enkelt recept att svänga ihop och det blev verkligen såååå såååå gott. Grunden är lite som en mördeg men lite mjukare. Sen är jordgubbssylten som en skänk från ovan på kakan och smulet uppepå får tungan att krulla sig av välbehag. En riktig sommarkaka är det. Inspirationen kommer från kollegan Frida på Fridas Bakblogg.

Syltrutor

4,5 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2 tsk vaniljsocker

Fyllning

1 dl jordgubbssylt (jag använde sylt ur en squeezflaska)

Topping (smulet)

50 g smör (rumsvarmt)
2 dl havregryn
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna (jag använde en form som är ca 20×30 cm) med bakplåtspapper.

2) Blanda de torra ingredienserna till kakan. Smält smöret.

3) Häll i smöret i mjölblandningen och knäck i ägget. Blanda tills du har en deg.

4) Tryck ut den i botten på formen. Bred ut sylten över kakan.

5) Blanda samman  ingredienserna till toppingen och strö över jordgubbssylten.

6) Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan ska få lite lite färg.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

8
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00