Allt om min viktnedgång, sellerijuice och kostförändring efter 11 veckor!

Godmorgon!

Ja jag kickar igång dagen direkt med att skriva om sellerijuicen och min kostomläggning. Det här inlägget är långt men hoppas få in så mycket info som möjligt i det. Jag får nämligen så mycket frågor hela tiden så jag tänker att det är lättare att jag skriver ner allt i ett samlat inlägg.

Sellerijuicen är bara ren ekologisk selleri. Inget annat i än en stor knippe med stjälkselleri som du kör i råsaftcentrifug eller juicer. Ska bli 4,7 dl (jag brukar göra ca 4,5 dl) som du dricker varje morgon på tom mage. Blir det inte så mycket så öppnat jag ett paket till. Sedan väntar du 20-30 min innan du äter något annat. Denna dricker jag varje morgon, men funderar även på att dricka lite på kvällen. Tydligen sker under med måendet om man dricker samma mängd 2 ggr per dag.

VILKA EGENSKAPER HAR SELLERIJUICEN?

  • Renar din lever från toxiner och tungmetaller
  • Låter din lever återskapa friska leverceller
  • Innehåller viktiga saltgrupper som har förmåga att dra gifter och tungmetaller ur hjärnan
  • Innehåller viktiga saltgrupper som renar hjärnans neurotransmittrar och därmed ökar signalstyrkan dem emellan
  • Återställer magsyrabalansen vilket ger en mycket mer effektiv matsmältning och ett ökat näringsupptag
  • Ersätter förlorade elektrolyter och balanserar kroppens Natrium/Kalium-nivåer. Kaliumjoner inne i våra celler sköter tillsammans med natriumjoner, som huvudsakligen finns i vätskor utanför cellen, vätskebalansen i vår kropp – oerhört viktigt för ditt välmående och för hur kroppen kan tillgodogöra sig och använda det vatten som du dricker.

VAD GÖR SELLERIJUICEN FÖR OSS:

• Återställer magsyrabalansen vilket ger en mycket mer effektiv matsmältning och ett ökat näringsupptag. (Därav viktnedgång och mindre omeprazol). 

• Hjälper till att läka ut allergier (därav bättre tolerans mot produkter jag i vanliga fall inte tål). 

• Botar halsbränna, IBS, magkatarr och reflux (känner verkligen hur det läker hela tiden). 

• Återställer utmattade binjurar, något många som varit utsatta för långvarig stress drabbas av. (Jag bl a, levde ju med en svår inre stress i många år.)

• Hjälpsam vid ångest och depression (hjälpt min oro massor). 

• Förbättrar huden, hjälper mot psoriasis, rosascea, akne och eksem t ex. (Känner att min hy är klarare). 

• Stabiliserar blodtrycket och renar kroppen från patogener och toxiner. (Inte kollat blodtryck men vet att jag låg lite åt det högre hållet tidigare.)

• Hämmar virus, bakterier och svampar. 

• Förbättrar immunförsvaret och är MYCKET antiinflammatorisk.

Man kan få lite utrensningssymtom i början. Jag mådde väldigt dåligt de 2 första veckorna men den tredje veckan var det som att trycka på en knapp. Man kan minska sitt intag lite om det blir för mycket, men sen ska man gå upp till den mängden som sägs.

Jag äter enligt Anthony Williams kostråd. Vad får jag och vad får jag inte äta? Det är väldigt enkelt, vi behöver återgå till det naturen erbjuder oss. Frukt och grönsaker. Enligt Williams så göder dagens kost (mycket fett och proteiner) bakterier, tungmetaller och virus. Det är inte säkert att vi märker något direkt. Det kan ta år, ibland decennier. De virus vi bär på förändras med tiden samtidigt som våra immunförsvar försvagas. Efter hand blir vi sjuka och får konstiga symptom som: trötthet, ont i magen, yrsel, värk, klåda, nedstämdhet, humörsvängningar, problem med blodsockret osv. osv.

Anthony Williams förespråkar framför allt frukt och bär. Här får vi i oss både vitaminer, mineraler och antioxidanter. Just de har en förmåga att läka oss på ett fantastiskt sätt. Det är alltså grunden i vår kost och för vår hälsa.

Till att börja med förespråkar han en detox på 28 dagar där man helt och hållet äter RAW-food. Jag har inte gjort det men jag lever på i stort sett, frukt, bär, grönsaker och rotfrukter. Jag äter animalier ibland i form av kyckling eller vit fisk. Men mest lever jag som en vegan utan att äta sojaprodukter eller andra framställda veganprodukter. Jag äter så naturligt som det bara går och mycket ekologiskt. Anthony Williams har några ”no-foods” som jag spaltar upp nedan.

NO FOODS (alltså det jag INTE får äta):

Mjölkprodukter

• Rapsolja, härdade fetter

• Majs

• Ägg

• Vitt socker

• Fläsk

• Odlad fisk

• Gluten

• Sötningsmedel av alla slag

• Natriumglutamat och andra konstgjorda tillsatser

Undvik också:

• Naturliga hormontillskott (självklart ej kemiskt framställda) – Jag tar dock lite progesteronkräm men har minskat)

• Whey vassle protein

• Fiskolja (ok för plantbaserad)

Enligt Anthony Williams så får man med hjälp av att äta den här kosten ut olika virus och tungmetaller ur våra kroppar, de är de som nästan alltid är orsaken till våra sjukdomar och symtom vi har idag. Det bästa av allt är att får vi ut allt som överbelastar våra kroppar så kommer den också att självläka, utan massor med mediciner.

Några sjukdomstillstånd som vi kan läka ut själva menar Williams är:

klimakteriebesvär

• kronisk trötthetssyndrom

• me

• reumatism

• sköldkörtelproblem

• diabetes

• candida

• migrän

• depression

• pms

• olika hudsjukdomar

SÅHÄR KAN EN DAGS MAT SE UT:

Jag startar alltid dagen med ca 4,5 dl sellerijuice. Du ska varken äta eller dricka innan. Vänta sedan minst 20 min innan du äter frukost.

FRUKOST

LÄKANDE BLÅBÄR/BANAN SMOOTHIE

3 bananer

2,5 dl vilda blåbär (ej odlade)

2 st färska dadlar

Lite vatten

Gör såhär:

Kör i blendern och drick i omgångar, det blir mycket. Ibland spar jag lite till mellanmål.

LUNCH

ÄPPELSALLAD, 1 pers

2 äpplen

0,5 avokado

2 nävar grönkål (skär bort skaftet på varje blad, annars får du tugga sönder)

0,5 granatäpple

0,5 färsk mango 

0,5 apelsin (saften)

2 tsk ekologisk honung 

lite havssalt

Gör såhär: 

1) Skala och skär äpplena i mindre bitar. Gröp ur en halv avokado och en halv mango och skär i mindre bitar. Dela granatäpple och knacka sedan ur alla kärnor ur den andra halvan.

2) Pressa över apelsinens saft samt ringla över honung över hela salladen. Ät och njut!

MELLIS

Massor med frukt av alla de slag. Du behöver inte tänka vilken sort eller vad. Frukt och dess fruktos är bra socker för oss så ät på! Jag blir också väldigt mätt på frukt.

MIDDAG

UGNSBAKAD KYCKLING OCH ROTFRUKTER MED KOKOS/CITRONDRESSING, 1 pers

1 liten kycklingfilé eller en halv 

1 morot 

1/2 liten sötpotatis

1 palsternacka

2 potatisar 

1/2 röd paprika

1/2 huvud färsk broccoli

En knippe salladslök 

Lite olivolja eller kokosolja

Havssalt & peppar 

Dressing

1/2 dl kokosmjölk

1/2 pressad citron

lite havssalt

1 tsk ekologisk honung

Gör såhär:

1) Salta och peppra (färsk eller tinad) kycklingfilén, lägg i ugnsfast form och ringla lite lite olivolja på. In i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter.

2) Skala och dela alla grönsaker, potatisar och rotfrukter i stavar. Broccolin skär du i mindre bitar och salladslöken skivar du upp.

3) Lägg alla rotfrukter, potatisar och grönsaker på en bakplåtpappersklädd plåt. Ringla lite lite olivolja eller kokosolja uppepå. Salta och peppra. In i ugnen i ca 20-30 min. OBS: Salladslöken lägger du in de sista 5-10 minutrarna.

4) Blanda alla ingredienser till dressingen. Häll den sedan över hela rätten när du lagt upp! Såååå gott är detta. Min favorit just nu.

KVÄLLSGOTTA

Frukter av alla de slag. Grönkålschips med lite kokos- eller olivolja. Grönsaksstavar med samma dipp som till maten ovan.

DRYCK UNDER DAGEN

Drick bara vanligt vatten – det eller någon färskpressad juice som du gör i juicepressen.

Jag dricker också lite ört-te eller grönt te med lite honung i.

Såhär kan en dag se ut! Jag äter massor med frukt och grönt varje dag. Dricker minimalt med alkohol (försöker undvika det helt) och har helt slutat med läsk. Kan köpa en färskpressad juice ibland men annars så är jag så ren som jag kan bli. Undviker mycket tillsatser och sånt som inte är naturligt.

Efter att ha lidit svårt av en bråkande mage (IBS, magkatarr, reflux) sen 2013 och bara blivit sämre, fick jag höra talas om att sellerijuice och kostomläggning a la Anthony Williams hjälpt jättemånga i samma situation. Dessutom hade allt blivit värre med massa mer symtom som jag mådde jättedåligt över så jag såg ingen annan utväg än att verkligen försöka med helt nya banor!

DETTA HAR BLIVIT BÄTTRE:

Jag har inte alls samma IBS problem längre, jag kan t.o.m äta det som finns som FODMAP. Det gick absolut inte förr! Det har alltså blivit 100 ggr bättre. Jag skulle säga att jag är 75% bra nu. Jag vet att detta tar tid att läka så jag har inte bråttom. Men redan nu har allt blivit så mycket bättre! T.o.m så min mage minskat massor.

• Har varit allergisk mot äpplen, kan äta dem helt utan symtom nu. Kan även äta avokado, känner av lite kli av det men inte som tidigare. Har inte testat hallon än – dom har jag tidigare varit allergisk mot. Mina allergier är korsallergier på min pollenallergi. 

• Jag är bättre i min magkatarr och reflux, så pass bra att jag efter 5 års ätande av omeprazol (VARJE DAG) endast tar en nångång då och då. Nu har jag inte tagit på 14 dagar. Trodde aldrig att detta var möjligt, det har varit helt omöjligt då jag fått så mycket reflux och bröstbränna/magsvid av att bara missa en dag tidigare.

• Jag är piggare och klarare i skallen. Känns verkligen som många skriver att en hjärndimma lättat. Är mer alert och pigg på saker.

• Jag sover tungt och bättre, kan somna om som jag alltid haft svårt för. Nu lite rörig dock pga att jag vänt på dygnet men sover mina timmar dock.

• Jag har fin och klar hy. Många säger att den strålar, en komplimang jag blir så in i bängens glad för!

• Jag har gått ned 13 kilo sen den 9:e september. Även om jag ändrat kosten helt så beror detta till stor del på sellerijuicen som sätter igång förbränning och matsmältning.

• Min ångest och oro är så mycket lugnare.

MINDRE BRA:

• Ibland får man springa på toa mycket då det verkligen rensar ur kroppen.

• att sellerijuice smakar skit men man vänjer sig.

Min pappa dricker bara sellerijuice och har nästan blivit fri ifrån sin Rosascea. Dock så sägs det ju att helomvändningen som jag gjort är mest effektiv.

Ja det vet inte jag riktigt än? Nu har det avstannat lite även om jag fortsätter att gå ned i vikt rätt så snabbt fortfarande. Jag tror helt enkelt att kroppen kommer hitta sin ”ideal-vikt” där den mår bra, annars får jag försöka äta ännu mer.

Den håller i 24 timmar i kylen som fördigpressad. Dock så är effekten av den som bäst direkt när den är nypressad. Jag köper ca 5-6 åt gången så jag handlar väl nya var fjärde dag.

Kul att du frågar? Har köpt men inte börjat än, är det bra?

Jag har inte fuskat en enda gång hittills förutom att jag druckit ett par glas bubbel. Men det är allt. Jag avstår allt, är helt ärligt inte ens sugen vilket är helt sjukt då jag är jordens största gottegris. Ska så sakteliga börja lära mig att baka och hitta på lite gotta med denna kosten också.

Kosten på ett ungefär ser du här ovan. Träning just nu är promenader. Har inte kommit igång med styrketräningen ännu men vill. Försöker att gå varje dag i minst 40 min och har börjat för en vecka sen ungefär. Hade ett långt avbrott.

Jag vägde 77 kilo när jag började och nu väger jag 64 kilo. Jag är 160 cm lång. Har inte vägt såhär lite sen långt innan Milo. Tror det var när vi gifte oss faktiskt…. Men, jag fokuserar inte på vikten faktiskt även om det är härligt att komma i kläder som jag inte kunnat haft på väldigt länge. Min största vinst i detta är att ha en kropp som vill mer och orkar mer, som inte känns trasig och sjuk. Att kunna böja mig ner till skorna utan att ha en stor uppsvullen mage i vägen är guld värt.

Piuh, nu tror jag att jag fått med det mesta. Det ska bli spännande att fortsätta. En del pratar om de magiska 6 månaderna och vad som händer efter 1 år. Min plan är att fortsätta leva såhär faktiskt, så länge jag mår bra av det så är det ju dumt att sluta. Tony har hakat på när det gäller mycket. Barnen har blivit introducerade en helt annan mängd frukt och grönt och också mer ren mat. Win win för alla även om jag lagar väldigt mycket mat nu.

Fortsätt ställ frågor om de dyker upp några så ska jag försöka svara. Vill ni att jag ska fortsätta uppdatera er får ni gärna klicka i hjärtat här nedan!

Kram Nina

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

112
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annette
Annette
4 years ago

Jag blir så imponerad av din styrka att avstå såååå mycket!
Till råga på allt så lagar du mat och bakar till oss andra.

Jeanette
Jeanette
4 years ago

Såg detta inlägg nu, jag äter också enligt Antony Williams böcker och kan bara säga WOW. Det händer grejer, och då har jag inte varit så strikt som du är. Alla ni som läser, prova, det finns så mycket att vinna på att ändra kosten, för det är många obalanser som de flesta drar med och som ger olika symptom och sen sjukdom. Vill också passa på att önska dig en God Jul och ett gott nytt år och tack för alla inlägg.

Carin
Carin
Reply to  Jeanette
3 years ago

Går det fort lika bra? Låter fantastiskt.

niiinis
niiinis
Reply to  Carin
3 years ago

Absolut!

Kerstin
Kerstin
3 years ago

Har just börjat dricka sellerijuice. Menar du att sellerijuicen kan ta bort/minska problemen med kraftig magsyra och reflux ? Äter nu Esomeprazol 40mg, 1 varje morgon ( sen 16 år). Hoppar jag över får jag jätteont.

niiinis
niiinis
Reply to  Kerstin
3 years ago

Jag åt omeprazol i 5 år men kunde sluta helt! Har tagit bort nästan allt sånt!

Veronica
Veronica
4 months ago

Hej, tagit min första sellerijuice nu, tänkte fråga på vilket sätt du mådde dåligt dom 2 första veckorna? Och vill även säga grymt jobbat av dig💪

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Veronica
4 months ago

Hade svettattacker, mådde illa, var jätteuppsvälld, gick på toa 10 ggr per dag, diarre, ångest, oro, huvudvärk, värk i kroppen. Ungefär så. Hur går det för dig?

Veronica
Veronica
Reply to  Niiinis Kitchenlife
4 months ago

Tagit min första i morse😊 så vet inte ännu. Tänkte bara så att man vet att det är normalt när det kommer😊

Nästa inlägg

Tar semester i 2 månader

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x