Plåtmat med citrondressing

Plåtmat är något som känns väldigt underskattat. Det är nämligen något av det enklaste man kan slänga ihop. Det blir gott, det är nyttigt och det är dessutom väldigt vackert med alla färger. Du kan också variera det i all oändlighet, perfekt för t ex kylskåpsrensningen. Till plåtmat kan man äta lax, kyckling eller kanske en köttbit. Jag burkar äta det som det är, älskar det och tycker det är supergott. Har du grönsaker som sjunger på sista versen så kan det vara toppen att göra såhär med dem. Bakplåtspapper på en plåt, sedan grönsaker som du har hemma, olivolja, salt och peppar och så skjuts in i ugnen.

PLÅTMAT

1/2 zucchini
2 morötter
4 potatisar
10 kocktailtomater
1 lök
1/2 citron
pumpafrön
färsk rosmarin
havssalt och peppar
2 tsk torkad timjan

Citrondressing:

1 tetra kokosgrädde (köper från Willys)
1 citron
2 tsk honung
havssalt

Gör såhär:

1) Skala och skiva upp morötter, löken och potatisarna. Tjoffa upp zucchini och tomater. Lägg allt på en bakplåtpappersklädd plåt. Häll över lite pumpafrön, havssalt, timjan och peppar.

2) 200 grader på ugnen och in med grönsakerna i ca 30 minuter. Rör om lite då och då.

3) Gör citrondressingen. Tvätta citronen noga. Riv zesten på hela citronen. Ha i koksgrädden i en skål, ha i zesten, pressa även citronen från den ena halvan. Ha i honung och salt. Rör om tills du har en krämig kall sås. Ät sedan plåtmaten med citrondressingen.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovinså du inte missar några inlägg.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Kyckling med ugnsrostade grönsaker och kokosdressing.

Kreolsk korvgryta

Thaigryta

Vegetarisk currygryta

Kram Nina

  1. Mat skriver:

    Riktigt bra mat tips!
    /Sara

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..